בוקר טוב לכולם ושבוע טוב

אומץ לשנות

אומץ לשנות קשר הדוק עם החברים אומץ לשנות ראשון, 06 ינואר 2008 בין הפגישות, עלי לשמור על קשר הדוק עם חברי נר-אנון באמצעות הטלפון. כאשר הגעתי לתוכנית, כמו רבים אחרים שחייהם הושפעו על ידי המכור, נשאתי על גבי משא כבד מנשוא. הרבה האזנה מלאת סבלנות מן הצד השני של הטלפון, עוזרת לי לפרוק משא זה מעלי. ההתחלקות בהחלמה של נר-אנון דרך הטלפון, מאפשרת לי לנסות להגיע אל הזולת לשם קבלת תמיכה. החברים שמדברים איתי הם לא המדריכים שלי, לא כומר הווידויים שלי, ולא פותרי הבעיות שלי. כמו כן הם לא חייבים להקשיב לכל הסיפורים העצובים שלי. לעומת זאת מי שמקשיב לי בטלפון עשוי לעזור לי לנתח ולהבין מצבים בעייתיים. לפעמים יזכירו לי רעיון או כלי של נר-אנון שיאפשר לי לקבל פרספקטיבה על המצב. לא נותנים לי עצות מה לעשות או לא לעשות - עלי להחליט בעצמי. עם תום השיחה, בדרך כלל יש הקלה מן הבעייה שנראתה לי עצומה כל זמן שהייתה לכודה בתוך ראשי. "לא נוכל לטפס על חבל שמחובר לחגורה שלנו בלבד". תזכורת להיום: מחובתנו לפתור את הבעיות שלנו בעזרת האל, כפי שאנו מבינים אותו. מאחר והאל מדבר אלינו דרך אנשים אחרים, אנחנו מוכנים לקבל את העזרה כאשר אנחנו מנסים ליצור קשר ומטלפנים אל מישהו מנר-אנון.

למעלה