בוקר טוב לכולם יש לי שאלה

kisses

New member
בוקר טוב לכולם יש לי שאלה

לא מזמן לפני כחודשיים עברנו לדירה שלנו עכשיו רק בכדי להסביר אני גרה בלונדון ככה שדירות פה נורא קטנות יש לי 2 חדרי שינה וסלון כמובן שאלתי היא איך אפשר לגרום לדירה קטנטנה עדיין להראות "מושכת" מעניינת איזה אביזרים אפשר להוסיף תודה מראש ליאת

"כל המוסיף -גורע..."../images/Emo8.gif

א. לא נקבת במה שכבר יש....או אם את מתייחסת לדירה ריקה. ב. בדירות קטנות כדאי לא להעמיס בתכולות´ כבדות´ אלא לבחור בחפצים ´קלים´,בהירים כדי ליצור אשלייה של מרחב. הייתי בוחר בגוון הלבן, בורח מעץ ומאמץ אולי ריהוטי מתכת וזכוכית. כל הנ"ל מטעם אישי ולא בתוקף מקצועי...

amonit

New member
חייבת להסכים,,,,,,

אבל כל הגוונים הבהירים שגם יותר חמימים מלבן יתאימו, וחשבת אולי לתלות מראה ממוסגרת ויפה במקום אסרטגי כמו מסדרון צר או מול הכניסה? היא יוצרת אשליה של מרחב.

kisses

New member
ובכן כל הדירה צבועה בלבן שטיח מקיר

לקיר בצבע אופייט ובמסדרון יש לנו שטי בצבע כחל ואכן יש לנו גם מראה תלויה במסדרון בסלון יש לנו כורסאות של 3 1 ו 1 בצבע כחל ויש לנו מזנון מעץ שאני חייבת לציין שהם תופסים מקום אבל במחיר שקנינו אותם זה היה שווה כל מחיר ובנוסף לכך שאנו רוצים להעביר אותם לבית הבא שיהיה כבר בית ולא דירה תודה

עכשיו את מגלה לנו?../images/Emo8.gif

שחוץ ממהיעוד למגורים...הדירה משמשת גם כמחסן לאיסוף רהיטים וחפצים שמיועדים לדירה עתידנית?! אז חבל על מחשבות העיצוב אם מה שמנחה זה איסוף ´מציאות´ לעתיד.

amonit

New member
וואו,,,

עבורי רהיטים וחפצים הנם אוסף של חיים. ואיסוף מציאות הוא מקצוע לא קטן. לא חבל כלל על מחשבות העיצוב,מחשבה לפונקציונאליות של רהיט היא חשובה במיוחד אם את יודעת שתעברי עוד דירות ושחלק מהרהיטים והמציאות יעברו איתך וישאירו טעמים וזכרונות לעוד שנים רבות. אני בעד- פריטים לא כבדים ונעימים שאם את באמת אוהבת ימשיכו איתך גם אם האופנה תשתנה. מה עם תמונה של הבית? ?

התייחסתי ל"ארון שתופס מקום"...../images/Emo8.gif

עד שלא הגעתי לדירה ´של החיים´ ממנה אין סיכוי רב שאזוז , גם לא היה לי לב להשקיע בריהוטים כבדים שלא ידעתי אם יתאימו לדירת החלומות. מאידך,מיד לאחר קניית הדירה הראשונה שלי, התחלתי לתכנן את הריהוט הסלוני שלי ושרטטתי לבד פרספקטיבות ופרטים בקנ"מ. מצאתי נגר צעיר, לא תעב בצע שהכין לי את הריהוט עפ"י בקשתי והריהוט הזה שהיה שלי מכל הבחינות ליווה אותי בכל דירותיי שעברתי , כולל לדירת החלומות, כאשר עלויות הפירוקים, ההרכבות וההובלות שאפו למחיר היצור. בשלב מסויים, כעבור 10 שנים, הציע לי ´הנגר הצעיר´ לקנות את כל הריהוט בחזרה כי לטענתו הוא מיוחד עבורו ו´הוא לא מאמין´ שפעם ייצר סלון אחד בכמות עץ שמספיקה כיום ל-5 סלונים. לא וויתרתי וחלקים רבים מהריהוט הספציפי משמשים גם כיום בפנטהאוז החלומי. האמת שמאז עוברי לפנטהאוז נהייתי אספן ´רהוט עתיק´ כולל פרטי אומנות וקישוט, בסגנון האנגלי והדני, אבל מסעות הרכש האלה , הם כבר סיפור אחר.

kisses

New member
קבלן רשום יקר

הדירה לא משמשת כמחסן לרהיטים בכל אופן למרות שהדירה קטנטנה יש לה עדיין אופי של בית חם הכל מעוצב בטוב טעם תאמין לי מה שרציתי לשלאול זה רק אני לא יודעת עם אתה מכיר את התוכנית HOUSE DOCTOR אולי היא משודרת בארץ בBBC PRIME שם נתנו כל מיני עצות לגבי איך להפוך בית קטן לבית עם יותר מרחב אז סתם חשבתי מה אשפר להוסיף מבחינת קישוטים קטנים לתת לדירה אווירה של יותר בית. אולי עציצים .... רוצה חוות דעת ממך בעל מקצוע תודה ליאת

amonit

New member
נשיקות,,,,

יש מספר כללים היוצרים מרחב מחיה- spsce או לפחות אינם מקטינים את הקיים, חלק מהדברים כבר הועלו אבל אולי כדאי שאפרט: 1. חפצים על הרצפה- מקטינים את שטח המעבר ודורשים התיחסות יומיומית כדאי לנצל את שטח הקירות ז"א מדפים, ארוניות תלויות [לא עמוקות מדי מכוון שאז את מקטינה את מרחב החדר] וכל מה שאת יכולה לתלות כדי שלא יעמוד על הרצפה תתלי. 2. עומס בפריטים קטנים ומיותרים- זו מחלה , אני חייבת להודות שאני לוקה בה באופן אישי אבל עדיף בעקרון כמה שפחות פריטים מסתובבים אפילו אם הם חפצי נויי קטנים. 3. עומס צבעים, לפי מה שתארת אתם בגווני האוף וייט והכחול תשמרי על הצויון. והנקיון גם בצבעים. 4. היי יצירתית במקומות האיכסון, לבגדים , כלים, ו"שאר מטלטלין" אם אחשוב על עוד משהו ..... אספר לך.

אתי@

New member
אני דווקא בעד רהיטי עץ קלילים

בצבעים בהירים וקורות לא עבות מידי. הייתי נמנעת מחפצים שעומדים על הרצפה (כמו אגרטלים וכו´) ומשקיעה יותר בדברים קטנים ומעטים.

למעלה