בוקר טוב לכולם/ן

oisdvib

New member
בוקר טוב לכולם/ן

מכיוון שכל הלחם ניגמר אז במקום ללכת לסופר נכין לבד. בא לי (אני סקרנית) להכין פיתות בסיר החשמלי. איזה מומלץ (מניסיון) מבחינת הטעם ושגם לא יהיה יבש עד הערב. נכון שבשביל מחר אפשר להקפיא אבל לערב? אשמח לקבל רשמים.
 

oisdvib

New member
פיתה

היי שוש, לגבי הלחם של טומי - הילדים לא התלהבו. איזה לחם אחר אפשר להכין ואת מכירה? מה לגבי הפיתות עם הזעתר כמו שמוכרים בחוץ? איך מכינים בבית?
 

נופר א

New member
פיתות עם זעתר

יש לי את הפיתות האלו שמשינת ישראל המליצה עליהם: פיתות עם זעתר מתכון מוצלח מאוד !!! של חמיס אבולעפיה אני משתמשת בבצק בתור תחתית לאפית פיצות אישיות. החומרים ל- 10-12 פיתות 1 ק"ג קמח רגיל 25 גרם ( ½ קוביה) שמרים טריים 1 כפית סוכר ½ ליטר מים (בחורף פושרים, בקיץ בטמפרטורת החדר) זעתר טחון (מעורב עם שומשום ועם סומק - לפי הטעם שמן זית אופן ההכנה שמים את הקמח בקערה ומפוררים עליו את השמרים. אין צורך בהתפחה בשלב זה. מוסיפים את הסוכר, המלח והמים. לשים בידיים 12-15 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים. לוקחים חתיכה מהבצק ומגלגלים אותה לכדור בין כפות הידיים, הבצק מונח על כף יד אחת פרושה, והיד השניה מעוגלת ומעצבת את צורת הכדור, שתחתיתו נשארת שטוחה. ממשיכים להכין כך את כל הכדורים ומניחים לתפיחה כ- 10 דקות. מרדדים את הכדורים במערוך על משטח מקומח קלות עד שנוצרים עיגולים בגודל של פיתות. דוקרים את הכדורים במזלג. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה 200 מעלות ומשמנים תבנית של תנור. מערבבים את אבקת הזעתר עם כמה כפות שמן זית ומפזרים את העיסה על הפיתות. מניחים את הפיתות בתנור ואופים כ-15 דקות עד שהפיתות מזהיבות. סבתא זפטהל-עמית,רועי,טל שוש פורום בישול לילדים 744
 

oisdvib

New member
אני רוצה להכין

כדאי להתחיל עכשו או להשאיר לאחה"צ? לכמה כדורים בערך מחלקים את הבצק? אחרי האפיה כשקצת מתקרר אפשר להקפיא?
 

נופר א

New member
שוש -אני צירפתי את ההמלצה שלך

למתכול של אבולעפיה וגם את ההערות שלך..... זכרתי את התמונות של הפיתות המשגעות שלך ולכן המלצתי על ההמלצה שלך על אבולעפיה... אז שתינו המלצנו על אותו הדבר.....
 
למעלה