בוקר טוב לכולם. שאלה..

בוקר טוב לכולם. שאלה..

בחמישה ימים האחרונים המנורות בביתי נשרפות אחת אחרי השנייה.לפני חמישה ימים נשרפה מנורה בחדר של הבנות.החלפנו את המנורה יום אחרי,נישרפה המנורה בסלון-הוחלפה למחרת נישרפה המנורה בחדר המשחקים של הבנות,הוחלפה גם היא.יום אחר כך מנורה בחדר שלנו שהוחלפה אתמול ואחרי שעה נישרפה המנורה השנייה בחדר. יש למישהו רעיון מה קורה כאן?

Azaruk

New member
בלי חשש להשמע מגוחך

אולי כדאי להתחיל בבדיקה של הממסר פחת. עדיף לשלול קודם כל הסבר פשוט של בעיה ברשת החשמל, בעיקר בגלל שעשויות להיות לו השפעות לטטוח ארוך על מכשירים חשמליים אחרים.

RainBird

New member
בזמן שאת בודקת את הפיוזים כמו ההצעה של azaruk- האם יש ילדים בגיל ההתבגרות בבית? סביר להניח בת בגיל 12-16 בערך?

יש שתי בנות

בנות 5,7 אבל בדירה הזאת גר בעבר נער בן 14 שמת במקלחת בליל שישי לאחר שהחליק וזכוכיות המקלחון נכנסו לו לצוואר. יש קשר?

Bastat

New member
ואווו

מה זה בעבר - קניתם מהם את הדירה ? או שמהעבר הרחוק יותר ? אני במקומך הייתי מזמינה מישהו/י מנוסה הביתה לבדוק מה קורה שם, ואם בכלל קורה משהו. ושוב...לפי דעתי בהחלט שווה בדיקה (שווה עוגייה...)

כן.קנינו מהם את הדירה.

הם לא אמרו בפה מלא מה קרה אך ביום שאני ובעלי באנו לראשונה לראות את הדירה הייתה לי תחושה עצומה שמשהו קרה שם במקלחת.ובאותו מעמד ניזכרתי באותו נער שנהרג במקלחת. למרות זאת הסכמתי לקנות את הדירה ואני לא מתחרטת

RainBird

New member
לא סביר להניח אחרת מזמן הדברים האלו היו קורים ולא היו מתחילים חמש שנים מאוחר יותר. אני מניח שזה סתם צירוף מקרים או בעיה פיסית של הבית.

Bastat

New member
אני הייתי בודקת את העניין - לכל...

סבירות שתהיה

RainBird

New member
לא יודע. זה לא רצח או מוות מכוון שמשאיר את הרוח של הילד שם, ולא שקורים דברים מוזרים מידי ../images/Emo13.gif אבל אם את חושבת שצריך לבדוק, מי אני שאתווכח? חוץ מזה טיהור וברכה של הבית עדיין לא הרגו אף אחד.

Bastat

New member
יודעת יודעת

זה אומנם לא רצח או מוות מכוון, אך זה בהחלט ארוע מאוד טראומטי וקשה לכל מבנה שיספוג מאורע כזה. ועוד בצורה כזו של מוות כל כך מכוער - מספיק הכאב...הכעס...והאבל של ההורים שנשאר בבית לאחר ארוע כזה.... כמובן שאני מקווה שאני טועה ואין שם שום דבר מעבר לסתם מנורות שרופות...אבל כמו שארדן כתב - טיהור וברכה תמיד מועילים :)

האם זאת דירה חדשה ?

אם כל הנורות מאותה סדרת ייצור והותקנו באותו הזמן, מה שקורה, לדוגמא, כאשר קבלן קונה מנורות בסיטונאות כדי להתקין אותן בבניין שזה עתה סיים לבנות, אז סביר להניח שיש להן אורך חיים דומה, שהן מופעלות באופן דומה (= חיווט הדירה המשותף), ולכן שהן גם יישרפו פחות או יותר באותו הזמן. בדירה הקודמת שגרתי בה (5 שנים), הנאונים הותקנו בזוגות, וכל פעם שאחד נשרף בן הזוג שלו היה נשרף זמן קצר אחריו.

irit 4040

New member
יכול להיות שכל המנורות הותקנו באותו

זמן ועכשיו הן נשרפות באותו זמן? זה קורה בחדר שינה שלי....

טיהור אף פעם לא מזיק.

אני לא יכולה לשים את האצבע בוודאות על הסיבה,ייתכן וזה מקרי,ייתכן שלא. בכל אופן,טיהור לדעתי עשוי להועיל. את לא צריכה להזמין ולשלם לאף אחד שיעשה זאת עבורך. הוראות לטיהור בדרך אלייך במסר אישי.

RainBird

New member
למה במסר אישי? אני חושב שהפורום רק ירוויח מטכניקות מקוריות ומעניינות לטיהור- מי יודע- אולי אני אפילו אטגלן... ../images/Emo13.gif

gwizard

New member
תזמיני חשמלאי

הייתה לי בעיה דומה בחדר אחד והסתבר שהמפסק עשה קצר. יכול להיות שיש לך איפהשהוא מפסק או כבל שמקצר. זה נכון במיוחד בדירות ישנות שלא החליפו את החוטים 30 שנה. וכמובן שמומלץ לעשות טיהור בית לפני הכניסה לדירה וגם כל כמה חודשים ככה למען הסדר הטוב. אני מאמין שכבר שלחו לך איך עושים טיהור ?

למעלה