בוקר טוב לכולם !

ינוקא1

New member
בוקר טוב לכולם !

אשמח לשמוע -

האם אתם "מתרגלים" ביום יום עצמכם כדי לתחזק את יכולותיכם ?

מה התרגול שלכם ?

בוקר טוב חבר יקר ....

מלבד תרגולים הקשורים לאומנות הלחימה, אני מתרגל שני דברים.
1. שני סטים של צ'י קונג שהם הבסיס להילינג הסיני ויחד איתם את המדיטציה. אתאר בקצרה:
הסט הראשון : מכיל סדרת תרגילים שפותחים את הזרימה הפנימית באופן חזק, מפרקים מתחים, מנקים, בונים כוונה לצ'י ולפתיחת הלב להכלה וריפוי.
הסט השני : מכיל סדרת תרגילים מגינים המחזקים את הצ'י המגן - הווי צ'י, הודפים את הליכלוך שמגיע מבחוץ ודוחפים פנימה את הידע מהשמיים. זה צ'י קונג מיוחד המשלב בין כיווץ ורכות יחדיו.
המדיטציה : מכילה קודם כל את ההתבוננות הפנימית, אחר כך את החיבור לידע דרך הכתר, עם הגנה רכה ועוטפת של פרח הלוטוס (בניגוד לסט השני שתואר קודם) ופיתוח ספונטני של אור לריפוי.

2. לפני חודש וחצי מצאתי מורה לחלק אבוד מאסכולת עגור לבן - יוגה טיבטית, שאותה אני מתרגל אותה כל בוקר. זהו חלק שהסינים קצת הזניחו כש"קיבלו" לרשותם את הידע של האסכולה. המורה שלי לשעבר ידע את היוגה והמורה שלי היום אינו עוסק בה. המורה שמצאתי לאחרונה - אורית קינן, היא היחידה בארץ שקיבלה ממחזיק הידע הראשי - ק'וג'יאל נאמאקי נורבו את ההסמכה ללמד את השיטה. היוגה הטיבטית מתמקדת בתנועה ונשימה מאוד מוכוונות - אפשר לומר שיותר מאשר צ'י קונג סיני. היא אף אינטנסיבית עם מקצב קבוע של תרגול. היא מחברת אותי למקומות שהסינים לא עסקו בהם ופותחת ערוצים ומרכזים רבים, בעצמה רבה מאוד. עד שנות השבעים רק נזירים טיבטים תרגלו אותה - אז המורים הגדולים קיבלו מסרים לפתוח אותה לציבור ולאט-לאט הם אף חושפים את הידע מהר יותר . למשל - ידע שהיה נשמר עד לפני כמה חודשים רק לתלמידים שעברו transmission, נלמד היום כבר למתחילים.

ויחד עם זאת, במשך היום אני "מתרגל" את יכולת ההקשבה שלי באמצעות התקשורת עם הסביבה.

המשך יום נפלא.

Lagrangian

New member
אני מתרגל ביום יום

כדי לתחזק את החיים שלי, לא את היכולות שלי :)

היי קבל שני
ים ממני....

מסכים עם האמירה שלך.
אבל אם הייתי מתרגל רק בשביל תחזוק החיים ולא בשביל ההתפתחות, היכולת והמקצועיות...הייתי מתרגל פחות. אין צורך לתרגל כל כך הרבה בשביל רק לטפח את החיים עצמם.
אתה יודע מה אומרים הדאואיסטים הפשוטים? הם אומרים משהו בסגנון - יש את אלו שנושמים מהעקבים ומניעים את הגוף, בשביל להאריך את חיים ובשביל להיות בריאים (כלומר מתרגלי הצ'י קונג למינהם). אם היו חיים לפי טבעם לא היה להם צורך בתרגול.
אז בו נהיה טבעיים ולא נצטרך לתרגל בשביל לתחזק את החיים
.
וברצינות - הרעיון של הטבעיות אומר לי - אם אתה מתרגל בשביל לחיות טוב, יופי לך, אבל דע שאתה יכול לעשות זאת גם בפשטות, אם רק תקשיב לטבעך ותיתן לו להנחות אותך. בהתייחסות אלינו המתרגלים - הרי התרגול גם הוא חלק מטבע שלנו והמתכון שלנו צריך להיות - תרגול וטבע יחד. כמובן גם, שאחת ממטרות התרגול, היא לחבר אותנו לטבע שלנו.

טוב לראות כאן.

לילה טוב.

וואי וואי...

מתרגל המון.
המגוון גדול.

לא בשביל לתחזק, אלא בשביל לשדרג.

מתרגל בזמנים המיועדים לכך (לדוגמה, בשעת בוקר שהקציתי לשם כך...) ובזמנים שלכאורה אינם מיועדים לכך (לדוגמה, קודם, בזמן סיבוב הקניות הקצר והחמוד שערכתי).

אופני וצורות התרגול שלי נוטים להשתנות המון, אך אני מקפיד שהתרגול יקיף, מן הסתם, את כל הרבדים העיקריים: פיזיים, רגשיים, מחשבתיים וכולי...

התרגול, עבורי, הוא תחביב כייפי ועמוק.

למעלה