בוקר טוב לכולם

בוקר טוב לכולם ../images/Emo140.gif

הרבה זמן לא ביקרתי פה... מה שלום כולם?? בימים האחרונים אני עובדת במרץ על פרויקט חדש שיזמתי... כמו שכבר סיפרתי לכם בעבר, אני חונכת של פגועי נפש ובעלי פגיעות מוחיות מזה כשנתיים. לאחרונה, עלה לי רעיון לארגן מעין מפגש חברתי לפגועי נפש, שיעזור אולי להפיג מעט את תחושת הבדידות שאופפת אותם. בחודשיים האחרונים אני עומלת על ארגון ערב חברתי שיזמתי ואשר יערך בעוד כשבוע וחצי. כך שאני מתרוצצת בין ארגונים שונים (הוסטלים, מועדונים חברתיים ותעסוקתיים, בתי חולים פסיכיאטריים ועוד), על מנת לחלק הזמנות לאירוע, עומלת על תכנון הערב (משחקים חברתיים, כיבוד וכדו') ועוד... לשמחתי, מצאתי מקום שבעליו מוכנים לתרום אותו לאותו הערב. מקווה מאוד שהכל ילך חלק, שאנשים יבואו ושהערב יעבור בשלום... אשמח לשמוע אם למישהו מכם יש רעיונות למשחקי היכרות (רב האנשים שיגיעו לאירוע לא מכירים אחד את השני...) ו... קאריני, התרגשתי לקרוא את סיפור היכרותך עם האשה החולה. חשבת אולי לעבוד בחונכות?? העבודה מאוד גמישה, מבחינת השעות ומבחינת העומס (את בוחרת עם כמה משתקמים לעבוד) וה"דרישה" היחידה היא היכולת לקבל את האחר (לפי סיפורך, נראה לי שאת מתאימה!)
גדול לכולם, אירית נ.ב: הצטערתי שלא הצלחתי להגיע לכנס ולפגוש אתכם, אבל כמו שכתבתם: העיקר שהפשושית הקטנה שלי תרגיש טוב. ואכן, היא כבר בריאה ובקרוב אשלח תמונה שלי איתה (מחכה שמישהו יסרוק לי...)

הי דובדבניל ../images/Emo24.gif

טוב לשמוע ממך! וטוב לשמוע שהקטנה מרגישה טוב. את בטח נמצאת קצת (הרבה?!) בלחץ מהפרויקט שאת מארגנת. אני מקווה שהכל ילך חלק ושתהיי מרוצה. משחק היכרות........דווקא יש לי אחד ממש חמוד
. אני מורה לנגינה במקצועי, ויצא לי להיות בהשתלמות בה אף אחד לא הכיר את השני. ומשחק ההיכרות היה כזה: כל אחד בתורו היה צריך לספר קצת על עצמו (כל דבר שבא לו) אבל שלא ידבר בכלל על מוסיקה.........זה היה מאד מעניין לגלות כמה החיים של מוסיקאים סובבים סביב המוסיקה.......היה מוזר לדבר על דברים אחרים שקשורים לעצמנו (ודרש מחשבה....), אבל זה גילה לי ולכולנו על הצדדים האחרים שיש בנו וגרם לנו להיפתח כבר בפגישת היכרות ראשונה - בלי קשר למכנה המשותף של כולנו (מוסיקה)....... אז אפשר אולי להמיר את המשחק לנפגעי הנפש. כל אחד יספר משהו על עצמו (כל דבר שבא לו), אבל התנאי הוא שלא ידבר בכלל על הפגיעה הנפשית שלו. וזה דווקא יכול להיות מעניין לראות איך כל אחד בקבוצה יכול גם "להפגש" עם הצד הבריא שבו, לדבר עליו, ולהציג את עצמו לאו דווקא כחולה נפש. נראה לי שזה יכול להוות פתיחה אופטימית למפגש
יללא, בהצלחה, וספרי מה עוד את מתכננת לעשות שם......נשמע מעניין,
עדית.

gaia20

New member
יש לי עוד רעיון

המשחק הולך ככה לוקחים נייר טואלט והראשון שמחזיק אותו צריך להציג את שמו ולספר על עצמו משהו שמאוד חשוב לו בחיים (פרט קטן, לא לספר סיפור שלם, למשל "אני אוהב בע"ח") ואז הוא מוסר למישהו אחר את הנייר, בלי לקרוע אותו והשני עושה את אותו הדבר כשמגיעים לאחרון חוזרים בחזרה על כל השמות מהסוף להתחלה הדבר הנחמד הוא שאם הם יושבים במעגל אז נוצרת כוכבית גדולה מהנייר טואלט ואם הם יושבים מפוזרים בחדר נוצר מסלול מכשולים, כמו רשת כזאת, משחק מאוד נחמד. ד"א אם את רוצה עוד משחק מגניב, שלא ממש קשור להכרות, סתם משחק חמוד כזה, אז יש לי עוד משהו מתחלקים לשתי קבוצות, צריך שיהיו לפחות 10 אנשים בכל קבוצה כדי שיהיה מעניין כל קבוצה עומדת בעיגול וכל אחד בקבוצה נותן ידיים למישהו אחר אבל לא לשכנים שעומדים בצדדים שלו עכשיו, מה שבעצם נוצר זה פלונטר של ידיים.... אז, כל קבוצה צריכה למצוא את הדרך לפתוח את הפלונטר בלי לעזוב ידיים משחק מאוד חביב, ועוד לא ראיתי קבוצה ששחקה אותו ושלא התפוצצה מצחוק במהלך הניסיון לפתוח את הפלונטר... בהצלחה!

gaia20

New member
שכחתי עוד לציין

במשחק הראשון שכתבתי, כשחוזרים על השמות מהסוף להתחלה כמובן צריך לגלגל בחזרה את הנייר מבלי לקרוע אותו!!

gaia20

New member
אויש, מה יהיה איתי??

שכחתי עוד משהו במשחק השני, אם מישהו החליט לתת ידיים ל...שלומי למשל, אז הוא חייב לתת לו את שתי הידיים ולא יד אחת לשלומי ויד אחת למישהו אחר.

תודה מקסימות ../images/Emo140.gif

רעיונות מעולים !! עוד! עוד! נכנסתי פתאום ללחץ... חשבתי שכמעט לא יבואו אנשים ופתאום התחלתי לקבל טלפונים מכל מיני הוסטלים ומועדונים שמתכננים להוציא מיניבוסים לאירוע!!! כמובן, שכמה שיותר - יותר טוב!! אבל אין לי שמץ של מושג אם יגיעו 2, 20 או 200 איש ויותר... היום בערב יש לי ישיבה בנוגע לפעילות החברתית. אעלה בה את הרעיונות שהצעתן. תודה. עזרתן לי המון!!!! אם למישהו יש רעיונות נוספים, אשמח לשמוע...

ל3

New member
הי דובדבניל

קודם כל כל הכבוד על היוזמה- היא מבורכת ואת מקסימה ונהדרת לעשות את מה שאת עושה. יש משחק היכרות נחמד שאפשר לעשות. כל אחד מקבל פיסת נייר ומתבקש לצייר עליה דכבר אחד או שניים שמאפיינים אותו. לדוגמה: כינור, כי הוא אוהב מוסיקה קלאסית. המשתתפים צריכים לגלות מה הם הדברים וכך לומדים על אותו אדם. אפר אף להפוך זאת לקשה יותר ולחלק לכל אחד פתק של מישהו אחר ואז צריך גם לנחש מי הוא אותו האדם שכתב זאת.

../images/Emo41.gif תודה ../images/Emo41.gif

העתקתי את כל הרעיונות ואני יוצאת עוד מעט לפגישה בנוגע לאירוע... אעלה אותם שם... תודה! עזרתן לי ה-מ-ו-ן!!!

למעלה