בוקר טוב לכולם
והלוואי

Hadar p

New member
בוקר טוב לכולם../images/Emo42.gif../images/Emo96.gif והלוואי

שיהיה כבר שקט! להלן סיכום סופ"ש של אוכל!
אז כמו שכולן כבר יודעות הכנו ארוחת יומהולדת לאמא שלי שיצאה מעולה!
בתפריט היו: 3 פשטידות מעולות
פשטידת עשבי תיבול
פאי גבינות ועגבניות מיובשות
ופשטידת פיטריות שאחותי הכינה
מלא סלטים, 2 סנדביץ רוסטביף (לכל אלו שלא אוכלים גבינות) ופלאפלים (מאותה סיבה) 2 סוגי לחם בירה אחד עם עגבניות מיובשות וזיתים והשני שבבי בצל ואגוזים ועוגות מעולות! עוגה בחושה והעוגת גבינה האלוהית שהיא בהחלט אלוהית!
להיום אגב יש בתפריט: מרק פיטריות יער וגלילות חזה עוף במילוי פיטריות
שבוע טוב ושקט לכולם
 

גלי ב

New member
נשמע מעולה... ../images/Emo39.gif

כיף לשמוע שיצא כמו שרצית...
שיהיה שבוע נפלא
 
הכללללללללללללל בעצם...... אני

מוכנה לנסות את מזלי בבישול (כמעט ולא בישלתי בחיי)..... פשטידת עשבי טיבול נשמעת אחלה....... תודה
 

Hadar p

New member
זו הפשטידה שאתי@ רשמה כאן בשבוע

שעבר.... חכי אני אעשה לך חיפוש ואכניס אותה לכאן!
 

Hadar p

New member
הנה.... באדיבות אתי@

קיש עשבי תיבול וצנוברים / אהרוני ************************************ המרכיבים לבצק: 3 כוסות קמח 1 כפית שטוחה מלח 150 גרם מרגרינה בטעם חמאה חתוכה לקוביות קטנות 1 ביצה המרכיבים למלית: 2 כפות שמן זית 1 בצל קצוץ (לדעתי צריך יותר מ-1, לפחות 1.5 או 2 בצלים) 100 גרם צנוברים 3 ביצים 1 שקית שמנת מתוקה/צמחית (רצוי לא מהמתוקות אלא מאלה שהן לבישול!) מלח, פלפל 1 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים דק (פטרוזיליה, בזיליקום, טימין, רוזמרין, עירית, וכו´), אני השתמשתי בבזיליקום בלבד ויצא מעולה. 2 שיני שום קצוצות אופן ההכנה: 1. שמים במעבד מזון את חומרי הבצק ומעבדים לבצק. אם צריך מוסיפים 1-2 כפות מים קרים. חשוב לא לעבד את הבצק יתר על המידה. צרים מהבצק כדור שוטח, ומניחים במקרר לשעה לפחות. 2. מחממים במחבת את שמן הזית ומאדים את הבצל. מוסיפים את הצנוברים וקולים קלות. 3. מערבבים את הבצל והצנוברים עם כל חומרי המלית. 4. עורכים את הבצק לעלה על משטח מקומח קלות. מגלגלים את הבצק על המערוך בזהירות, מרימים, מניחים על תבנית פאי, מגלגלים חזרה ומהדקים לתבנית ולדפנות. חותכים ומסירים שוליים מיותרים, ודוקרים את פני הבצק במזלג בכמה מקומות. 5. יוצקים את המלית על הבצק ואופים בטמפ´ 170 מעלות כ- 40-50 דקות.
 

שירלי א

New member
גם לי היה סופ"ש טעים...

ממטבחה של אמא שלי: פשטידת בצל שחבל על הזמן, פסטה ברוטב שמנת עגבניות ובזיליקום, עוגת קרם וניל ושוקולד, ריבת חבושים תוצרת בית, דלעת מתוקה עם צימוקים, סינטה בתנור עם תפוחי אדמה, אורז עם צנוברים ובצל מטוגן. דרך אגב כל התבשילים האלה הם המנות האהובות עליי וזכיתי לפינוק שעכשיו עולה לי ביוקר - צריך להוריד את הכל! (אבל היה שווה כל ביס!) לסיכום: אין כמו אמא, ובפעם הבאה אני מבשלת...
 

אתי@

New member
הדר - העוגה יצאה גבוהה?

אפית אותה עם קערת מים? השארת בתנור אחרי האפייה? לא יצא לך יבש מידי?
 

Hadar p

New member
אז ככה....../images/Emo3.gif

העוגה יצאה נמוכה....וזה כי אמא שלי ירדה אחרי שסיימתי לאפות את העוגה אליי הביתה ואמרה מה פתאום מי אמר לך? תמיד סוגרים את התנור!!! העניין הוא שכשהיא הגיע סיימתי לאפות את העוגה וחצי שעה היא היתה בתנור חצי פתוח והיא היתה גבוה ויפה.... אבל אמא שלי התעקשה שחייבים לסגור וחבל כי היא תיפול ושגעה אותי! בסוף מרב פחד שהיא תיפול סגרתי את התנור ובבוקר....בבוקר היא היתה ממש נמוכה
הכנסתי אותה למקרר ובצהרי יום שישי שמתי את ציפוי השוקולד עליה ואז היא נראתה ממה מעולה ממש עטפתי אותה בשוקולד כולל הדפנות. ובגלל זה הכנתי עוד עוגה (בחושה) ושתיהן יצאו מעולה! אפילו אמא שלי הזמינה את שתיהן ליום רביעי היא צריכה להביא עוגה לעבודה לכבוד יום ההולדת שלה! אז ביום שלישי אני כבר האיר אותה עם דלת פתוחה... לא אפיתי עם קערת מים ונראה שלא היה צריך כי אם לא הייתי משתכנעת אני מאמינה שהיא היתה נשארת גבוהה! לא היא לא יצאה יבשה מידי... רוברט אמר שהיא טיפונת יבשה אבל לא ממש נורא... מה אפשר לעשות לגבי היובש? עוד דבר שלא עשיתי ואי אעשה ביום שלישי....בסוף המתכון כתוב שכדי שהעוגה תצא יותר אורירית כדאי להקציף את הביצים בנפרד....ולא הקצפתי...ננסה ונראה!
 

אתי@

New member
הקערה בתנור היא כדי למנוע את היובש

ולא בשביל הגובה. בגלל שיש אנשים שמשאירים את העוגה בתנור אחרי האפייה, הם שמים גם את קערת המים שתמנע התיבשות העוגה. בכל אופן גם לי העוגה יצאה די נמוכה אבל עדיים מעולה. בבטן הכל מתערבב
 

Hadar p

New member
רגע...רגע...רגע! קערת המים נמצאת

בתנור לכל אורך האפיה או שהיא נכנסת לתנור בתום האפיה? אני אנסה ביום שלישי כולל הקערה ונראה מה יהיו התגובות אז... זה נדמה לי או שיש המון שוקולד לכיסוי העוגה על פי המתכון? כיסיתי את העוגה ונשאר המון אז רוברט פתאום נזכר שהוא צריך להביא משהו למסיבת רווקים....חוץ מבקבוק יין שהוא תכנן להביא... אז במהירות הכנתי עוגת שוקולד ובמה שנשאר מהשוקולד של העוגת גבינה כיסיתי את עוגת השוקולד.... שהיתה הצלחה כי אף אחד חוץ מרוברט לא הביא כלום!
 

אתי@

New member
שמים את הקערה לאורך כל האפייה.

יש הרבה עוגות שאופים ככה, למשל פונדט וכיו"ב. אני לא יודעת באיזה תבנית עשית את העוגה, אבל אצלי הכמות של הציפוי היתה סבירה. יצא מעט עבה אבל טעים
 

Hadar p

New member
תבנית עגולה 26 עם בסיס מתפרק!

אני אנסה שוב ביום שלישי ...אני מסוקרנת איך יצא...!
 

אוסנת123

New member
טיפים חשוב לאפייה!!!

כשאופים עוגות שנוטות ליפול מומלץ אחרי חצי זמן האפייה, כשהעוגה כבר מתחילה להיות אפוייה, להוציא מהתנור ולעבור עם סכין על שולי העוגה ולהפריד את שולי העוגה מהתבנית. עושים את אותה פעולה גם בסוף האפייה. באופן כללי מומלץ להשאיר את העוגה להתקרר בהדרגה בתנור. אני בד"כ מפסיקה את -פעולת התנור כמה דקות לפני שהעוגה מוכנה (ואז החום השיורי ממשיך את פעולה האפייה - אני ממש נשמעת כמו הפרסומת של חברת חשמל אבל זה נכון - החום בתנור נשאר זמן רב אחרי סיום פעולת התנור וככה גם חוסכים חשמל...) בצורה זו העוגה ממשיכה להאפות בהדרגה ומתקררת בהדרגה ולא חוטפת מכת קור שמנחיתה אותה למטה ואז מקבלים פנקייק. בשלב מסויים כשהעוגה מתקררת בתנור פותחים את הדלת כדי שבכל זאת היא תרגיש קצת קור, אבל בהדרגה. כל התהליך הזה הוא פונקצייה של זמן - פעם אחת עשיתי את זה ממש כמו שצריך ואז העוגה יצאה מהממת - גבוה ויפה!! אבל לא תמיד יש זמן. לפחות ההפרדה משולי התבנית מבטיחים שהעוגה תיפול בצורה אחידה ולא תקבל בורות וגבעות. לגבי קערת מים בזמן האפייה - ממליצים על זה בעיקר בעוגות גבינה, אבל זה תמיד מומלץ. זה יוצר לחות בתא האפייה ומאוד תורם ללחות של העוגה.
 

Hadar p

New member
OK לקחתי לתשומת ליבי! ניתקתי אותה

מהדפנות בסוף האפייה ולכן היא צנחה....כולה בלי משקעים! בכל אופן אני אנסה את עניין ההתקררות בהדרגה וכמובן גם את קערת המים.... תודה רבה!
 
יאללה חברים תרשמו

באחריות. עוגת גבינה הכי טעימה בעולם. בלי להפריד ביצים, בלי תבניות מים בלי כלום. 10 ס"מ גובה (שאצלי בכלל אורך ורוחב חשובים במקומות מסויימים אבל לא בעוגות
לפעמים עוגה יכולה להיות קטנטונת אבל כל ביס זה לגעת באלוהים אתם רושמים? את הברכות והתודות יש להעביר אלי בכל ביס.
 

Hadar p

New member
נווווווווווווווווו../images/Emo6.gif../images/Emo12.gif ספרי../images/Emo70.gif

 
והמתכון:

1 ק"ג גבינה לבנה 5% 1 כוס סוכר 5 ביצים שלמות 1 אינסטנט פודינג וניל + 1 כף גדושה קמח רגיל גרידת לימון תמצית וניל לערבב היטב היטב (אפשר במיקסר) אני עושה את זה בכף מטבח רגילה לאחר שהתערובת הומוגנית להוסיף שמנת מתוקה את ולערבב היטב שוב. תחתית: פירורי ביסקווטי או עוגיות + 100 גרם חמאה מומסתצ + כף קינמון + 2 כפות סוכר דמררה.להדק היטב לתבנית 26 תחתית וקצת דפנות. לשפוך בעדינות את תערובת הגבינות והביצים ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. עכשיו ה"פטנט" של עוגות הגבינה שלי: להציץ בתנור תוך כדי אפיה. העוגה עולה גבוה ומקבלת פיצוץ דקיק וגוון זהוב. בשלב הזה יש להוציא אותה מהתנור ולהניח על רשת הגז. נכון!!! כשהיא יוצאת מהתנור היא במרכזה נוזלית ורועדת. לא לתת לזה להפחיד אתכם. לערבב 2 שמנת חמוצה + 2 כפות סוכר וכפית קינמון ולמרוח על העוגה בעדינות כשהיא עודנה חמה. כשהועגה מתקררת, אין בעולם עוגת גבינה כזו, טעימה, נימוחה, רטובה ומוסית להפליא. גם אפויה וגם בטעם גן עדן. המתכון הוא המצאה שלי לאחר התחרפנות טוטאלית מטעימה של עוגת הגבינה של אר קפה.4
 
למעלה