בוקר טוב לכולם.

r a v i t

New member
בוקר טוב לכולם.../images/Emo53.gif

שבת שלום, אני אורחת מהפורום השכן, ושמחתי לראות שיש פורום גם בנושא גינון.אשמח אם תעזרו לי. כבר המון זמן שאני מנסה לגדל באדניות שלי במרפסת גרניום. בכל פעם הוא מתייבש, ופעם אחת התמלאו האדניות בנמלים, ולא הצלחתי להפטר מהן. כרגע יש לי שתי אדניות והיום החלטתי שוב לגשת למשתלה ולקנות שתילים. המרפסת פונה לכיוון דרום מערב. (שמש חזקה משעות הצהריים.) אני לא נעולה על גרניום ובבית הקודם שלי הצלחתי לגדל קצת וינקות וסלסלי כסף. מה שאני אוהבת זה אדניות נשפכות ומלאות. אשמח לקבל ממכם טיפים בנושא. כמו כן באותה הזדמנות שאני במשתלה אולי אקנה שתילי נענע ועוד צמחי תבלין. אשמח לקבל המלצות גם בקשר לזה. תודה מראש.

r a v i t

New member
../images/Emo45.gif

דפדפתי בנתיים בדפי הפורום, הפורום מקסים.תענוג לקרוא את התשובות המעמיקות, והתמונות מדהימות. אחת כמוני, שכל האדניות שלה נובלות כל פעם מחדש (יש דבר כזה ידיים שמאליות בגינון?), מביטה בקנאה בתמונות. אבל אולי הפעם בעזרתכם אצליח.

אדניות

סוגים רבים של צמחים נשפכים יש לאדניות הפונות דרום מערב. הגרניום, כמובן, אך יש לזכור שזהו צמחי אירופאי ולכן הוא בעיקר אוהב את החורף ולא את הקיץ הישראלי. לכן בשמש ישירה אמליץ רק על זני הווילה שהם עמידים יותר, וגם על השקיות תכופות - כל יום. לגבי נמלים: פיזור גרגרי דזיקטול על אדמת האדנית הוא הפתרון, או כמו שאמרו: להחליף אדמה. וגם אז - לפזר דזיקטול. צמחים נוספים לאדנית: לוטוס, סכיבולה, בידנס, חבלבל, ויטדניה, וידליה, לנטנה, נציץ, נר הלילה ברלנדיירי, פליציה זוחלת או רוזמרין זוחל, ועוד ועוד, וכמובן פטוניה מפלית וצמחים חד שנתיים רבים.

ל ו ל י ת

New member
רוית הי

שני דברים: האחד הוא שכדאי לך להחליף אדמה באדניות. השני הוא שכאשר מעבירים גרנים לעציץ חדש לשתילה צריך התחלה לתת לו זמן של הסתגלות לא בשמש ישירה! תני לו כמה שבועות בצל ורק אז תעבירי אותו יחד עם האדנית למקום שמשי יותר.

portman2

New member
אורחת

היי אורחת .{פורטולקה } צמח יפה אשר נישפך בלשון המעטה .ישנם מ"ס סוגים של הצמח אשר מתאים לכל אדנייה.זהו צמח חזק ויפה ,רק ליקנות רב שנתי {פריחה כל השנה }חוץ מזה תבלינים וירקות ,את פשוט יוכלה להשריש אותם בעצמך והתוצאה תהיה נורא מהנה .

אוסנת123

New member
גרניום

שמתי אדנית של גרניום בחלון דרום מזרחי והוא נשפך כמו שתמיד חלמתי. מה שעשיתי הפעם (שלא ממש הקפדתי לעשות בעבר...) זה להוריד מיד עלים יבשים ולחתוך פרחים לאחר שהם נובלים, באופן הזה הצמח גדל לתפארת והוא פורח ומשגשג.... מקווה שיעזור.

r a v i t

New member
גרניום

לפי מה שראיתי במשתלה, יש שני סוגים לפחות של גרניום,אחד עם פרח מלא ואחד פרח ריק יותר. איך אפשר להבחין בינהם במשתלה? כשהם שתילים הם נראים (בעיני לפחות), אותו הדבר.

גרניום (אני מתה על שאלה כזאת)

גרניום - אז ככה ישנם מספר סוגים עיקריים שהם לא בדיוק סוגים אלא נקרא להם כך לצורך העניין = הגרניום הזקוף (ZONALE) - העלים לבידיים, הפרח די מלא, הצמח זקוף. הזנים הרבים - מאוד! עשרות רבות של זנים - שונים זה מזה בהעדפות התאורה שלהם, בצורת הצימוח, בגובה שהם מגיעים אליו, בצבע הפריחה, בחיוניות, ברגישות למחלות/דישונים/מצעים. המשותף שרובם באמת לא משתגעים על שמש מלאה וחמה. צריכים הרבה מים, וכמובן - זקופים. ושוב - ישנם הההההההההמון זנים מן הסוג הזה. בייצור יחורים ליצוא כל שנה נוספים עשרות זנים וקשה לזכור את כולם. כמובן , שבסוף העונה נמכרים בשוק המקומי כל ה"אמהות" של הצמחים מהם מורידים ייחורים ליצור וליצור, ואז אפשר לקנות בזול צמחים גדולים שנותנים מכת צבע מיידית לגינה. זה קורה בערך החל מסוף פברואר ועד מאי. הגרניום הזוחל - (PELTATUM) = ישנם גם מספר לא מועט של זנים, פחות מהזקופים, אבל גם, לא מעט, העלים מכוסים קוטיקולה עבה והם נראים כמו שעווה, מבריקים וחלקים. הפרח מלא כמו וורד במגוון צבעים. הצמח יותר עמיד לשמש ודי חזק. הצימוח נשפך ומידת המלאות שלו משתנה מזן לזן. כנ"ל לגבי רגישויות. הגרניום מזני הווילה, נשפך (VILLA) = הזנים לא מרובים, הפרח ריק, העלה גם מבריק וחלק אך דק יותר מזני הפלטטום, הם עמידים ביותר לשמש , נשפכים מאוד וחזקים מאוד. הגרניום הצרפתי = זנים זקופים, אך הפרח יותר מלא ויותר גדול. החיסרון הוא הרגישות הגדולה לשמש ולמחלות. גרניום רפואי = גרניום זוחל, פרח לא משמעותי, מדיף ריח חריף, עמיד לשמש חזקה ולהשקיה מאוד מועטה, אנדמי לארץ ישראל.

מחלה שתוקפת את הזקופים

מדוע הזנים הזקופים בגינתי נתקפים בריקבון פנימי בגבעולים שאינו נראה כלפי חוץ, אלא כשחותחים ממנו חתיכה - כולו חום ויוצא ממנו נוזל כהה איך אפשר למנוע? תודה

דובב

New member
פשוט מאוד..............

לא משקים אותם בקיץ בדומה לסוקולנטים רבים שמקורם באזור הים התיכון הגרניומים הזקופים נכנסים לתרדמת קיץ השקיה בקיץ בטמפ גבוהות מביאה לריקבון.....אפילו שהם נראים קצת מסכנים בשיא הקיץ ללא השקיה הם לא ימותו הגשמים הראשונים והירידה בטמפרטורות יגרמו לליבלוב מהיר ועשיר ולפריחה חזקה......ממש בדומה לאוהניום למינהו,ולאלווה למי שמכיר....

למעלה