ליאור המקורית8
New member
בוקר טוב לכולם
עוגת תפוחים מאלפת 2 תפוחי עץ מקולפים ופרוסים (איזה סוג שבא לכם) 100 גר` חמאה רכה 1 כוס סוכר 2 ביצים 1 כף קינמון 3/4 1 קמח תופח 3/4 כוס חלב 3-4 תפוחי עץ בנפרד מחממים תנור לחום בינוני נמוך. 160 מעלות. מקציפים את החמאה והסוכר עד שהתערובת משנה צבעה לצהוב חיוור. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד שהתערובת הומוגנית. מוסיפים את הקמח והקינמון לתערובת. מערבלים היטב ומוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב מתמיד. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית עגולה המשומנת מעט בתחתית. דוחפים לתוך התערובת את פרוסות התפוחים. אופים 30 דקות. בינתיים מקלפים את שאר התפוחים וחותכים לפלחים . מוציאים את העוגה. מסדרים על פניה את פלחי התפוחים (ראו תמונה) , ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות. מוציאים את העוגה ומפזרים מלמעלה אבקת סוכר. אפשר לחמם את העוגה ולאכול עם גלידה. יאמי.. בתיאבון! http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1229136
עוגת תפוחים מאלפת 2 תפוחי עץ מקולפים ופרוסים (איזה סוג שבא לכם) 100 גר` חמאה רכה 1 כוס סוכר 2 ביצים 1 כף קינמון 3/4 1 קמח תופח 3/4 כוס חלב 3-4 תפוחי עץ בנפרד מחממים תנור לחום בינוני נמוך. 160 מעלות. מקציפים את החמאה והסוכר עד שהתערובת משנה צבעה לצהוב חיוור. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד שהתערובת הומוגנית. מוסיפים את הקמח והקינמון לתערובת. מערבלים היטב ומוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב מתמיד. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית עגולה המשומנת מעט בתחתית. דוחפים לתוך התערובת את פרוסות התפוחים. אופים 30 דקות. בינתיים מקלפים את שאר התפוחים וחותכים לפלחים . מוציאים את העוגה. מסדרים על פניה את פלחי התפוחים (ראו תמונה) , ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות. מוציאים את העוגה ומפזרים מלמעלה אבקת סוכר. אפשר לחמם את העוגה ולאכול עם גלידה. יאמי.. בתיאבון! http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1229136