בוקר טוב לכולם

יוליקה

Member
מנהל
מי זה אברהם??

כרגע קיבלתי טלפון מהישיבה הקדושה שליד קבר רחל
תמורת תרומה סמלית הם מוכנים להתפלל עבורי!!!

עמיקם10

New member
זו לא התרפסות זו פשרה.

הדתיים בטוחים ומאמינים שבלי זה אי אפשר.

tsiporganeden

New member
לשנות את התקווה למה? אחרי הכל על מה מדבר

המשורר בשיר עצמו? בדיוק מה שהעם היהודי עבר במשך 2000 שנה, ועוד בתמצית של התמצית, אני הייתי מוסיפה עוד 2 בתים.

כּל עוד בַּלֵּבָב פְּנִימָה
נֶפֶשׁ יְהוּדִי הוֹמִיָּה
וּלְפַאֲתֵי מִזְרָח קָדִימָה
עַיִן לְצִיּוֹן צוֹפִיָּה.

עוֹד לֹא אָבְדָה תִּקְוָתֵנוּ
הַתִּקְוָה בַּת שְׁנוֹת אַלְפַּיִם
לִהְיוֹת עַם חָפְשִׁי בְּאַרְצֵנוּ
אֶרֶץ צִיּוֹן וִיְרוּשָׁלַיִם.

למה כבר אפשר לשנות את ההמנון? מסקרן אותי לדעת אילו מילים יכולות להתאים?????

יוליקה

Member
מנהל
הנה דוגמאות להצעות ולסיבות

הצעות חילופיות והתנגדויות

נסיונות לקבוע המנון לאומי החלו כבר בשנות ה-80 של המאה ה-19. בשנת 1886 הכריזה אגודת בני ציון, בה היו חברים, בין השאר, הרב יעקב מזא"ה ומנחם אוסישקין על תחרות לקביעת שיר עם. השירים בתחרות נדרשו להיות בעברית‏[12] ונשלחו אליו 26 שירים, אשר מתוכם ארבעה עלו לשלב הגמר. בתחרות זכה מנחם מנדל דוליצקי עם השיר "על הררי ציון"‏[13] שהתפרסם בהמליץ בדצמבר 1886, במהלך התחרות‏[14]. בשנת 1895 פנה בנימין זאב הרצל אל קרל גולדמארק ואיגנץ בריל בבקשה שיכתבו עבורו המנון יהודי, אולם הוא לא נענה. בעקבות זאת, הוא הכריז באפריל 1897 על תחרות להמנון, אולם אף לא אחד מ-45 השירים שהגיעו לא נבחר‏[15].
בחוגים שונים הובעה התנגדות למעמד "התקווה" כהמנון הלאומי. יש המתנגדים לה כהמנון מפני ששמירה על המנון המדבר על כמיהת העם היהודי לארצו אינה עולה בקנה אחד עם שילובם של המיעוט הערבי ומיעוטים אחרים כשווים לרוב היהודי בחברה הישראלית.
על טענות אלו כתב פרופ' שלמה אבינרי:[16]
המנונים אינם המכנה המשותף הנמוך ביותר של כלל האוכלוסייה, אלא ביטוי לזהות היסטורית, וברוב החברות הדמוקרטיות יש כאלה שאינם מסכימים לזהות זו."
טענה נוספת בנוגע למילה "יהודי" היא שהיא נאמרת בלשון זכר, ובכך אין השיר מבטא נשים. בנוסף לכך, הועלו טענות בדבר הנרטיב האשכנזי של השיר, המנומקות בציטוט המילים "ולפאתי מזרח קדימה – עין לציון צופיה", בעוד במבט מעיראק, מאיראן או מתימן ציון כלל אינה נמצאת במזרח. בנוסף לכך, מנגינת היסוד של השיר נוצרה באירופה. כך שבמובנים אלו, אין השיר מבטא את יהודי המזרח.
לדעת אחרים, התקווה אינה מתאימה כהמנון מכיוון שהיא מתעלמת מהעובדה שהעם היהודי כבר קיבל את עצמאותו והינו חופשי בארצו. דעת המתנגדים לשינוי היא שאין להחליף את ההמנון לאחר כל תמורה מדינית או פוליטית, ודווקא תקופת הכמיהה לעצמאות היא הראויה להנצחה, ולכן במקום לשנות את רוח "התקווה" כך שתתאים למציאות, יש לקרב את המציאות לרוח "התקווה".
הן לפני הקמת המדינה והן אחריה הועלו הצעות לשנות את ההמנון הלאומי, אך אף אחת מהן לא התקבלה. ההצעות כללו מגוון שירים: "ברכת עם" של חיים נחמן ביאליק, "התקווה החדשה" של י"ד קמזון, "המנון עברי" של דוד צמח, ו"משמר הירדן" של נפתלי הרץ אימבר. בשנת 1947 הציעו אישים דתיים לשנות את ההמנון למזמור קכ"ו בתהילים: "שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב ה' אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים".
אישים דתיים אחרים הציעו את "שיר האמונה" שחיבר הרב קוק בשנות ה-20 של המאה ה-20 בעקבות השיר "תקוותנו" של אימבר וללחן שלו. השיר משמש היום כהמנון של תנועת הנוער "אריאל". בחלק השני של הבית הראשון כתב הרב קוק "לשוב אל ארץ קודשנו, עיר בה דוד חנה" – בדומה לבית החוזר בשיר "תקוותנו" של נ"ה אימבר.
לאחר איחוד ירושלים במלחמת ששת הימים הועלתה הצעה להפוך את שירה של נעמי שמר, "ירושלים של זהב" להמנון הלאומי במקום "התקווה", אך ההצעה נדחתה. הנושא הועלה לדיון בכנסת על ידי אורי אבנרי[17].
הצעה נוספת להחלפת ההמנון היא השיר "אני מאמין" (או "שחקי שחקי" בשמו המקובל יותר) מאת שאול טשרניחובסקי. הצעה זו נומקה על ידי חבר הכנסת מוחמד ברכה בטענה שמסריו של השיר הינם אוניברסליים, ושגם לאזרחי המדינה הלא יהודים יהיה יותר קל להתחבר אל מילותיו.

http://www.sharedlife.org.il/ShowItem.aspx?ItemID=bbe44ecd-4105-46ae-917f-31d2fc97d955&lang=HEB

http://www.haaretz.co.il/misc/1.1025341

אפילי

New member
בוקר טוב לכולם - נושא הרעש

בבית לידי החלו לעשות תמ"א 38 ועכשיו מדי
בוקר - מוקדם - מתחילים לעבוד - זה משגע אותי,
לא מספיק שדיירי אותו בית צריכים לחיות באתר בנייה,
בתים ליד למעשה גרים באתר רעש שעשוי להימשך
כשנה.
מסכנים השכנים שגרים בבנין שלנו בצד של אותו בניין
הם עכשיו סובלים כשנה, ולנו יש תוכניות גם לתמ"א 38
והם יסבלו עוד שנה - במקרה הטוב.

בשעות הצהריים שלפי חוק עזר אסור לגרום לרעש - אין פה
חוק - הרעש נמשך לאורך כל היום.

נכון - זה נפלא שמשדרגים בניינים, והדיירים מרוויחים בגדול -
אך הרעש - הרעש.

יום נעים
אפי

הרעש הוא אחת החולות הרעות של העידן המודרני

המטוסים עוברים מעל הבית שלי עד שלפעמים אני לא שומע מה נאמר בטלויזיה (כעת עובר לי מעל הראש מטוס, ואני לא שומע את צליל הקלידים...)
הבעיה המרכזית, שלאנשים לא איכפת ומפריעים אחד לשני בלי שום התחשבות.

לגבי עבודות בצהרים, נכון שהחוק קובע איסור רעש בין השעות 1400-1600 וכן 2300-0700 (בערב שבת וחג מחצות) אבל לגבי עבודות כתוב רק שאסור לעשות עבודות בשעות 2200-0700 ואסור להפעיל מכונות 1900-0600. מכאן שבצהרים אין איסור לעשות רעש, וזה גם הגיוני, כי אי אפשר להפסיק עבודה לשעתיים בצהריים.

ואגב , זה לא חוק עזר עירוני, זהו חוק מדינה. "החוק למניעת מפגעים (מניעת רעש)- 1992".

יוליקה

Member
מנהל
אפי, העברתי את הודעתך לכאן - כי היא ירדה למטה

במגרש הסמוך לביתי שעמד ריק 10 שנים, החלו לפני שנתיים לבנות בית.
שנתיים תמימות סבלנו מרעש, לכלוך, צעקות, מפגעי בטיחות הסבת נזקים וכד'
תודה לאל שזה נגמר וכבר נכנסו דיירים לגור... אבל הסבל היה גדול והנזקים
שעשו לי לגדר חיה שביננו עצום... חצי המגדר מתה.

tsiporganeden

New member
יוליקה כל השנים שרו שירי זיקה לציון, אני גם

גם מכירה את מה שהריה"ל אמר בשיריו "ליבי במזרח ואני בסוף מערב"
ועד היום אומרים בחו"ל שירי הלל לירושלים ושירי געגועים, בסוף ההגדה של פסח יש כמה כאלה, כשיש בחדר גבר אחד וכמה נשים תמיד זה יהיה בלשון זכר, כלומר בוקר טוב לכם ולא לכן, כי זה הכלל בלשון העברית.
אם יש כמה רעיונות הטוב ביותר זה להוסיף בית או שתיים, אבל לבטל את התקווה? לא חושבת.

י מ י ת 2

New member
יש הבדל אחד קטן בין אוסטרליה לישראל

המוסלמים חיים פה בארץ כבר מאות שנים המוסלמים באו לאוסטרליה כמהגרים לאחר שאוסטרליה כבר היתה בעלת גוון נוצרי. ככלל אני חושבת שצריך לכבד את מי שחי אתך. יש דברים שאי אפשר לוותר עליהם ויש דברים שאפשר להתחשב. אתמול שמעתי הרצאה מאד מענינת בנושא האלימות בספר בראשית הכל התחיל כידוע עם קין והבל . אלימות ואילמות שתיהן מאותו שורש אילמות משמע כאשר אין הידברות כאשר יש אלם, במקומה מגיעה האלימות. אם אנחנו לא רוצים לדבר עם הפלשטינים בכל מיני תירוצים מתירוצים שונים חלקם צודקים ורובם סתם תירוצים אז במקומם מגיעה האלימות אין מה להתפלא על זה. כך בין אדם לחברו וכך בין עמים.
באשר לרעש באתרי בניה, אין מה לעשות זו הקידמה. אחד בונה ונהנה השני סובל מהרעש. עד שהם מתחלפים...

יוליקה

Member
מנהל
אם הם חיו פה למה לא הקימו מדינה?

במשך מאות שנים מי ששלט פה זה התורכים שנכבשו ע"י הבריטים...
יהודים חיו פה תמיד - תבדקי בפקיעין ....
מי שהקים כאן מדינה שיש לה גם המנון הם היהודים.
מה זה שייך מי היה כאן קודם??? למוסלמים אף פעם לא היתה כאן מדינה!!

עמיקם10

New member
מ-627 אחרי הספירה היתה להם כאן מדינה.

אז גם הוקמו המסגדים על הר הבית.[637] הערבים הבינו כבר בתחילת המאה ה-20 מה יקרה ועל זה הם נלחמים כבר מעל מאה שנה.
כדי שישראל לא תקים כאן מדינה- הבריטים לא אפשרו ליהודים לעלות לארץ. אלא לפי מכסות.בפקיעין חיה משפחה אחת. אם על זה את רוצה להתבסס- אולי כדאי שתפשי עוד כמה..משפחות בטוח שתמצאי.

יוליקה

Member
מנהל
על איזה מדינה אתה מדבר?

הם חיו בשטח המדינה אבל מעולם לא הוכרזה כמדינה.
איך קראו לה? מי היה הנשיא או ראש הממשלה?
הם הקימו גם בתים לא רק מסגדים - אז זה אומר שהיתה להם מדינה?

אף מדינה בעולם לא הכירה במדינה שכביכול היתה כאן....

היה כאן שלטון זר פעם היו אלה הטורקים ואח"כ הבריטים...אבל מעולם לא הוכרז
השטח כמדינה עצמאית - עד סוף 1947 שבה הוכרה המדינה ע"פ הצהרת האו"ם.

היה להם מספיק שנים להקים כאן מדינה, הם לא עשו זאת עד שאנחנו הקמנו את המדינה.

עמיקם10

New member
ב-637 הוקמו המסגדים על הר הבית.

למפקד קראו עומר אל משהו..עובדה שאנחנו לא מתייחסים אליו. לא מאפשרים ליהודים לעלות להר הבית רק בגלל הדתיים. אני עליתי ולא פעם אחת.
.בתקופה הביזנטית-והפרסית-[תקראי קצת לאחר חורבן הבית על יהודים בגליל..אגב מאיר כמורה דרך יפנה אותך למקורות.]
האמת שגם אני לא מתעניין בתקופה הביזנטית-וכשאני רואה כתבות על זה-אני פוסח- אבל שבטה ועבדת מלאות בכנסיות. ובתי הכנסת בבית אלפא ובציפורי מלאות בסמלים נוצריים.
ההתעלמות ממה שקרה כאן עד העליה הראשונה ב-1883 ואילך לא תעזור. לארץ הזו יש היסטוריה ארוכה שבה לא היו כאן יהודים.
הדבקות בציון- שמרה על הזיקה לארץ-
ואכן ההורים שלי ושל אשתי שהלכו לתנועות הנער הציוניות -אבי בצ'כיה ואמא של אשתי בפולין-
להם אנחנו חייבים את זה שקמה כאן מדינה. לדעתי ללא בן גוריון לא בטוח שזה היה קורה- כי עובדה שזה לא קרה בלעדיו.
אז חג שמח- ויום עצמאות חג חילוני..שהלוואי וכל החגים יהיו כאלה
.

הדסהש1

New member
אין מי שיאכוף את החוק

הגננים של העיריה באים בשעות הצהריים לגזום ולטפל
בדשא עם מכסחת .אין עם מי לדבר. עוד מעט יתחילו כאן את פינוי בינוי
ויהיה קטסטרופה.

לא יתכן להפסיק עבודתם של עובדים,

רק בגלל שזה עושה למשהו קצת רעש,!!! יש בניה , יש עבודה, גם ממולי בונים ויש רעש, עוד כמה חודשים , זה יגמר !!

ביוון רב החנויות, מפסיקים את העבודות וסוגרים את העסקים ל-3 שעות בצהריים,
והמדינה בתחתית , מצבם קשה, הם עצלנים, כמה כסף שיתנו להם , הם לא יצאו מהבוץ אם לא יתחילו לעבוד , עכשיו גם קפריסין הולכת בעקבות יוון,
אפילו השרותים לתיירות ביוון לא מספיק מפותחת ויש להם כל כך הרבה תיירות, הלואי ולנו היה ככה,
אם הם לא יתחילו לעבוד כמו בכל מדינה מתוקנת ,הם יהיו במצב גרוע !!! כבר עכשיו נסגרים שם חנויות !

למעלה