בוקר טוב לכולם

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לכולם

זהו!! החודש האחרון לחופש הגדול!!
בעוד שבועיים תתחיל אצלי הקייטנה... אחרי שתיגמר הקייטנה
בגנים ובבתי הספר... אתמול סיים הנכד את גן חובה סופית...
ומתחיל היום את ההכנה לכיתה א' בבית הספר... בדיוק שבועיים
ואחרי זה יגיעו אלי 3 מגבעתיים ויצטרפו אליהם עוד 2 מהשפלה...

מינהר

New member
יופי, יוליקה. שניים חמודים.

השמאלי הוא הבלונדיני הפיקח. מי הימני?

שרון א77

New member
גם אנחנו נהנה הנכדים מאמצע אוגוסט עד ש,,

אולי תפתח שנת הלימודים בספטמבר ,(כעת מאיימים על שביתה כמו בכול תחילת שנה..)
לי אישית לא מפריע לבלות עם הנכדים החמודים,גם בעת השביתה.

אפרת10511

New member
גם אצלי הקייטנות בשיאן...

בשבוע שעבר היו אצלי שלושה נכדים לקייטנה , אני לא יודעת מי נהנה יותר
הם או אני....
בשבוע הבא יבוא צעיר נכדי בן השלושה חודשים לסוף שבוע ארוך

ואחר כך יגיעו טיפין טיפין כל פעם מישהו אחר.

הדסהש1

New member
יוליקה ושאר הסבתות אני שמחה שאתן

מסוגלות לעזור בשמירת הנכדים.אנו כבר לא יכולים מבחינה גופנית.במיוחד הנכד הקטן בן 2.5 שנה הוא מאוד נמרץ
ואנו לא עומדים במרץ שלו.והגדולים עדיין היו בקיטנות.ובסוף החודש נוסעים עם ההורים לחו"ל .והבת הצעירה נוסעים למצפה רמון למספר ימים.וביתי יוצאת לחופש עד שבוע לסיום בחופש.כי היא צריכה להתכונן לתחילת השנה לכיתתה.הם יעזרו הסבא והסבתא של האבא.אנו עשינו הכל עד שחלינו.סוף סוף התרצתי להתקין מזגן בבית.עד אתמול היו לנו מאווררים תקרתיים ו3 מאוררי טורבו.אך בעלי כבר לא יכול היה לסבול יותר והתרצתי.אני נמנעת מדהיה ארוכה במזגן כי מקבלת כאבי ראש חמורים.מהמאוורר זה לא קורה..והמחיר של המזגן לא היה יקר.הבת קנתה לנו שואב אבק דייסון שהיה במבצע.כי הישן שבק חיים.והחדש הוא ללא כבל כך שהוא נוח לתפעול ואין פחד שאתקל בכבל בזמן הפעולה.כי אני לא יציבה כל כך.תהנו עם הנכדים בחופשה

מזגן בשימוש מופרז הוא סכנה בריאותית

היום אשתי אמרה לבת שהיא כבר בכלל לא נמשכת לסיגריות רגילות מאז היא משתמשת בסיגריה אלקטרונית, והפתיעה אותי באמירה שהיא חושבת בכלל להפסיק גם עם זה...
זה אחרי שנים של מריבות וצעקות.

כעת תור המזגן.
בהחלט אפשר להבין שבבוקר שעה-שעתיים לפני שמתחיל להגיע החום, פותחים חלונות לאיוורור.
אבל מרגע שמתחיל להגיע גל החום, אפשר להפעיל את המזגן. אלא מאי -
לוודא שכל החלונות סגורים היטב, ואז מפעילים את המזגן לזמן מוקצב עד שהאויר נעים בבית, ומכבים.
מתחיל להתחמם שוב כעבור מספר שעות, מפעילים לזמן קצוב ומכבים.

אצלנו כמה שאני מסביר לאשתי היא מסרבת להבין. החלון בחדר השינה פתוח לרווחה וכן החלונות הענקיים של המרפסת (רק התריס סגור) ומכיוון שחם, היא מתלוננת שהיא כולה מזיעה והיא מפעילה את המזגן בכל העוצמה, והוא מקפיא אותי, ולא פלא שאני באמצע הקיץ הלוהט, מקורר כל הזמן.
גם כשהיא נהגה ברכב, תמיד באמצע החורף הגשום או אמצע הקייץ הלוהט, החלון ברכב פתוח והמזגן מקפיא.....

החלטתי,

ואני כל הזמן מכבה את המזגן. אבל זה לא עוזר, החלונות נשארים פתוחים, גם אסגור אותם, ונמאס לי מהמריבות הללו.
אבל אני אמשיך לכבות, עד שהיא תיכנע לסגור את החלונות , ויקח כמה שיקח.
אבל זה לא יעזור, אני אמשיך לכבות את המזגן.
כל השנים חשבתי שהיא אולי סובלת מ-"בעת ממקומות סגורים" (קלאוסטרופוביה) אבל כשאני שואל, היא לא עונה.

שרון א77

New member
לשפירא,ראשית,מזל טוב גדול לאשתך שנגמלה מהעישון.

שנית,בנושא קלסטרופוביה:
בעבר,הכרתי מישהי שעבדה איתי ,וגם היא הייתה פותחת את החלונות בחורף במשרד-
כשלכולם היה מאוד קר,והיא סיפרה שיש לה חרדות- קלסטרופוביה,ולכן גם הייתה נמנעה מלהצטרף לטיסה לסופ"ש עם העובדים ,כי לא הייתה מסוגלת בגלל החרדה לחשוב על שהייה במקום סגור בעת הטיסה.
גם הייתה לה חרדה בחדר השירותים, ולא היתה מסוגלת לסגור את הדלת.
&nbsp
לאחר מכן היא פנתה לרופא ששלח אותה לטיפול קוגנטיבי, אשר מאוד עזר לה להתגבר על הפחד ממקומות סגורים.
גם כאן ,במקרה של אשתך,כפי שסיפרת בעבר,שהיא לא סוגרת את חדר- השירותים,
וגם היא פותחת חלונות ,ייתכן שיש לה חרדת -קלסטרופוביה,וזו בעייה שאתה לא תוכל להתמודד לבדך,ויהיה עליה לקבל עזרה מקצועית-קוגנטיבית .
&nbsp
למי שיש בעיית קלסטרופוביה יש להיזהר שהמצב לא יחמיר ,כלומר עליך להיזהר שלא להגביר את המאבק נגדה, כי אז יקרה מצב גרוע יותר ותוגבר החרדה שעלולה להביאה למצבי מצוקה מתחושת מחנק ועד לאיבוד הכרה,ואף להחמרת המצב של הקלסטרופוביה.
זה מה שקרה לאותה עובדת אשר נשלחה לטיפול מקצועי.
זה מצב לא פשוט,שגורם לה סבל רב וגם לסובבים אותה, וטוב שיש בדור שלנו טיפול קוגנטיבי המועיל לבעיית -קלסטרופוביה.
&nbsp
שיהיה סופ"ש נעים,ובשורות טובות ,
ורק בריאות!
&nbsp

למעלה