בוקר טוב לכולם

בוקר טוב לכולם

אתמול כולנו חווינו את "יום השואה והגבורה" זה יום שמדינת ישראל קבעה כתאריך תחילת המרד בגיטו ורשה. לכ אחד מאיתנו יש גם תאריכים שונים לציון השואה. אנו כאן בפורום ממשיכים בעיסוק החשוב הזה במשך כל השנה. מבדיקות שעשיתי כתבו בפורום 299 אנשים שונים ולא ספרתי כמה הודעות. שמעתי על הרבה שביקרו וגלשו בפורום ולא כתבו. נוספו בפורום מאמרים, יש עוד שהבטיחו לשלוח. נוספו תמונות לגלריות. ברצוני להודות לכולם על ההשתתפות ובעיקר לענת אדרת שעושה עבודה כבירה. יש לציין שהכל נעשה בהתנדבות ובהרגשת שליחות. תודה לכולם וממשיכים הלאה.

../images/Emo51.gifרבה לבני הרשקוביץ../images/Emo51.gif

מנהל הפורום, על עבודתו הברוכה כאן בפורום.

"המסעות לפולין מעידים על כשלון

מערכת החינוך במדינת ישראל". "חינוך, מסתבר, הוא תהליך ארוך ומתיש. אבל אצלנו, כמו בכל תחום, מחפשים קיצורי דרך. פולין היא אחת הדרכים לנסות לחנך במכת פטיש. זבנג וגמרנו. יתכן כי הרצון הזה נובע מהקושי שלנו כחברה, רב תרבותית ועמוקת שסעים, להגדיר זהות ישראלית-יהודית רחבה, עמוקה, וכנה. וכאשר אין זהות ברורה קשה מאוד לחנך לציונות אמיתית".

"מסע משותף לפולין"

"משלחת ייחודית של סטודנטים יהודים, מוסלמים ונוצרים, יצאה יחד אל מחנות ההשמדה במסגרת קורס על השואה. "היו בנות מוסלמיות שעמדו חבוקות עם יהודיות ובכו יחד", מספרת רכזת הקורס. למרות ההזדהות ההדדית, מספרת אחת הסטודנטיות כי "בהתחלה היה פיתוי ענק להשוות בין השואה לנכבּה ואחר כך ממש לא. כולם הבינו שאסור לעשות את זה".

מסעות לפולין

המסעות לפולין מהווים ערך חינוכי ונדבך חשוב בהכרת הזהות היהודית. הייתי בשני מסעות כאלו בתיכון רוטברג ברמת השרון - ואני מעיד כי אורגנו למופת וכי היוו חוויה חינוכית ממדרגה ראשונה. קראתי בפורום המסע לפולין על משלחות שהתעסקו בבילויים שונים. זה לא היה אצלנו. המבעות בהם השתתפתי היו מעולים, וילידי שנסעו חזרו עם ערך מוסף גבוה, ילדים ויהודים טובים יותר

איציק, תודה שסיפרת

גם בני מרגיש כמוך. אני לא השתתפתי במסע לפולין, בתקופתי זה עדיין לא היה נהוג. אני קוראת את מה שהנוער כותב בפורום "המסע לפולין", וזה כואב לי כאשר הם מדווחים על בילויים במסע.

למעלה