בוקר טוב לכולם!

alonher

New member
בוקר טוב לכולם!

בוקר טוב וגשום לכולם! איזה מזג אוויר נפלא (רק חבל שהייתי צריך לצאת ממתחת לפוך). מאז הכרתי את הפורום אני מבקר בו מדי פעם ומתעניין. עלו בי ביניתים או מספר שאלות שהייתי שמח לשמוע תגובה ליהן - ראשית - האם טבעונות כוללת ומאפשרת שתיית משקאות כמו קפה, בירה, יין (בעצם למה לא? או שאני טועה?). שנית, שאלה אולי קצת פילוסופית (ואשמח לשמוע דיעות שונות) - גם אני מתנגד לסבל בעלי-חיים ואינני אוכל בשר, אוכל ביצי חופש וכו´. עם זאת - אם יכולתם לקיים משק ביתי אמיתי וידידותי לכל בעל חיי (או שאתם מכירים אחד כזה) - האם הייתם שותים את החלב שנחלב או הגבינות שיוצרו ממנו וכדומה (ביצים...)?

Neta558

New member
התפלספותי בענין

לא. לא הייתי שותה חלב גם אילו היה זה חלב של פרות שאני מגדלת באופן הכי טוב בעולם שנראה לי הכי טוב להן. אין סיבה לגזול לפרה את החלב. המצב הטבעי הוא שהפרות מייצרות חלב בשביל העגל, ולא כמות גדולה שתספיק לחליבה. ללא התערבות שלי, לא יהיה צורך לחלוב את הפרה כלל, וכמובן שאני מתנגדת להתערבות שכזו בחיי הפרה. גם ביצים לא הייתי אוכלת, מאחר שגם אותן לא הייתי יכולה לאסוף ללא התערבות בחיי התרנגולות. ללא הפרדה בין הזכרים לנקבות, חלק מהביצים בכלל יהיו מופרות. הפרדה בין המינים לצורך יצירת ביצים לא מופרות היא פסולה בעיני... בקיצור, "משק בית אמיתית וידידותי" כפי שהגדרת אותו, לא מאפשר לדעתי שימוש בחלב וביצים.

amichai58

New member
תיקון בורות בענין ביצים מופרות

בעין רגילה ומבחינה תזונתית לא נמצא הבדל בין ביצים מופרות ללא מופרות, אם לא חל תהליך הדגרה. כלומר אם הביצים טריות והדוגרת לא ישבה עליהם או לא היו במדגרה אין הבדל. דם בביצים, שלפעמים מוצאים, לא קשור להפריה או אי הפריה, סיבותיו אחרות. כך שבכל אופן אפשר לאכול ביצה מופרת בלי בעיה, בלי גועל, ובלי בעית כשרות. סיבות מוסריות כמו פגיעה בתרנגולת - זה ענין אחר. אפשר לקחת לתרנגולת גם חלק מהביצים, והיא תתגור רק על חלק. לא ראיתי תרנגולת שבדיכאון מזה. ועוד משהו - בענין הפרה - פרות של היום מיצרות יותר חלב ממה שהעגל שלהם צריך. וצריך גם פשרות בחיים, וזו איזושהי פשרה.

mangobonit

New member
ערב טוב וגשום לך ../images/Emo3.gif

טבעונות היא בעצם לא רק לגבי אוכל טבעונות כשמה כן היא לחיות מהטבע, קפה כל עוד הוא בלי חלב זה בסדר בירה זה מצויין (אבל כמובן שאם שותים לא נוהגים...
)אני מאמינה בכך שאם אפשר להפיק תועלת מבעלי החיים מבלי לנצלם ולפגוע בהם אז זה בסדר, הרעיון שלך קצת לא מציאותי אבל רעיון נפלא הלוואי שהייתי יכולה לגדל ליד הבית חיות משק ולקבל מהן תוצרת מבלי לפגוע בהן ואפילו לגדל אותן בכייף. אבל כיוון שבמשק התעשייתי יש פגיעה בבעלי החיים בתוצרת החלב והביצים אנו (הטבעונים) מחרימים ולא נותנים יד למשק. כל הכבוד על עצם היותך צמחוני אל תדאג כמו לי ולרבים אחרים גם הטבעונות תגיע בקרוב... ב ה צ ל ח ה קארין

alonher

New member
תודה על ההתייחסות...

היה מעניין לשמוע את עמדותיכם בנושא... בקשר לטבעונות... כן... אני מרגיש את זה - זה בדרך. לאט לאט אני מסיר פריטים שונים מתפריטי הצמחוני והדרך עוד ארוכה...

למעלה