בוקר טוב לכולם

batzush

New member
בוקר טוב לכולם

למה הויכוחים על השם כל כך קשים? אני נורא מתחבר לשם מסוים שסתם קפץ לי לראש ומאז תקוע שם , ואילו אשתי ממציאה כל מיני שמות של לפלפים ועיגולדים
שאני בכלל לא רואה את עצמי פונה לבן שלי בשם כזה. מה עושים?

shno

New member
בעיה מוכרת....

הואיל וההריון אצלנו היה מתוכנן מראש (הרבה זמן מראש - ידענו שרק אחרי סיום התואר וההתמחות יש על מה לדבר) - אז היה זמן לכל הויכוחים האלה מראש, ולא היה הריון עד שהיו לפחות שני שמות פוטנציאליים לבנות ושני שמות פוטנציאליים לבנים. קרבות מרים ניטשו בבית בעניין..... אבל בסוף - מוצאים. פתאום באה הברקה, או שבלידה רואים את הקטנצ'יק ופתאום השם הלפלפי שאישתך מציעה יראה לך מתאים כל כך (או להפך - אישתך פתאום תראה שיצא לה גבר-גבר ושמות כמו "נהרדעא" לא ממש מתאימים לו...
). ומקסימום - הילד יהיה כמה ימים בלי שם. לא יקרה שום דבר (היתרון העיקרי במתן שם עוד בבית חולים הוא שביציאה מבית חולים כבר רושמים את שם הילוד, ונחסכת ממך ההליכה למשרד הפנים כדי לרשום אותו). ותמיד אפשר ללכת לאופציה הבטוחה - שם פרטי "בוא", שם חיבה "לך"

akavishon

New member
סליחה, מה רע בשם נהרדעא ?

נעלבתי בשם הבן שלי..
(סתם) למה שלא כל אחד יכין רשימה עם הטופ 10 שלו, תשוו ותמצאו התאמות ? אופציה נוספת זה גם שכל אחד יוכל למחוק 5 שמות מהרשימה של השני ואז מצמצמים את כמות האופציות. אצל חברה מהעבודה, בילד הראשון, פשוט הבעל הלך לרשום את הילד והחליט על השם בעצמו. פשוט לא שאל את אשתו

ferdinand

New member
המממ . . .

לא'דע איך, לנו לא היתה ת'בעיה הזו. אומרים, יש אמונה שכזאתי, שלהורים שנותנים שם, ניתנת מעט נבואה
לאישתי היה שם לבת, כזה שמילדות היא "ידעה" שכשתהיה לה בת, זה יהיה השם שלה! אז עם שני הבנים, עד לסריקה, הם "נשאו" את השם הזה. עם הגדול - כשהיא ראתה את התמונות של האולטראסאונד, פתאום השם שלו קפץ לה לראש! וככה הוא נקרא! לבא אחריו אני "הענקתי" את השם, שמצא-חן גם בעיניה. ואז כשסופסוף הגיעה בת - אישתי מאסה בשם ההוא, ואהבה יותר את השם שאני הצעתי (בעדיפות שנייה - ואני דוקא כבר "התרגלתי", ואהבתי ת'שם "שלה"!) כך בסופו של דבר, הענקתי ת'שם גם לקטנה.
נו אז יאללה - שירשור: "איך נתנו שמות!" קדימה!

schlomitsmile

Member
מנהל
כבר לא זוכרת מי מאיתנו חשב על איזה שם... מה שכן, אצלנו היה קל יותר, כי הסכמנו על קריטריונים מראש: א)השם צריך "לעבוד" בעברית וגרמנית ב)"לצלצל" יפה ג)משמעות השם צריכה למצוא חן בעינינו ד)האות הראשונה שלו, צריכה להיות האחרונה בשמו של האח ש"מעליו" (כן, יש לנו שרשרת יהלומים../images/Emo99.gif) כך שלא היו המון אפשרויות, ולא היה ויכוח ../images/Emo13.gif

ferdinand

New member
YYY

נראה לי, לפתור תשבץ הגיון, נראה לי יותר פשוט מאשר להעניק שמות אצלכם!!!

אום נטע

New member
אני בחרתי את השמות של שתי הבנות.

בעלי לא אהב בהתחלה, אבל לא הביא הצעות משלו אז בסוף נשארנו עם הבחירות שלי. הוא התרגל בנתיים ואוהב את שמותיהן

hag70

New member
אתה יכול להיות רגוע - אם אתה ורעייתך תהיו

מרוצים עם השם, יבואו השכנים/משפחה ושאר אנשים טובים ויגידו לכם טוב טוב מה דעתם על השם שלכם
. זה מה שהיה אצלנו. אני ידעתי מה יהיה השם בערך מהתיכון. קצת אחרי שנפגשתי עם רעייתי להיום, קיבלנו החלטה די פשוטה מה יהיה השם (זה היה בערך לפני 10 שנים). אחרי כמה שנים נולדה הילדה, והיה לנו כל כך ברור מה יהיה השם שאפילו עברנו תהליך הפוך: עברנו על כל מיני שמות אחרים, כדי שלא נרגיש שאנחנו כבר מקובעים וההחלטה התקבלה כשהיינו צעירים ויפים. לא הצלחנו למצוא שם שמתחרה בשם שבחרנו. ואז לכל העולם ואשתו היה מה להגיד בנושא. מה אני אגיד לך - אין להם מושג מהחיים שלהם
.

הפתרון שלנו לבעית השם

יצרנו מאגר של שמות. יש ספרי שמות וגם באתר של שילב יש רשימה גדולה של שמות לילדים. כל אחד סימן שמות שהוא אוהב ואז השווינו את הרשימות. השם הנבחר, רעות, נמצא בשתי הרשימות (אפשר להגביל את מספר השמות כדי להתמקד). ההתלבטות הסופית הייתה בין שני שמות: רעות ויערה. בחרנו את השם רעות, אחרי שלמדנו את המשמעות של השמות וראינו איך הילדה התנהגה לאורך כל ההריון והלידה.

למעלה