קיבלתי מנולי מתכוני גולש של מוטי בר און. מקווה שאת זה את מחפשת.
חומרים
1-1.5 ק"ג בשר חתוך לקוביות ,אני בדרך כלל משתמש בשייטל
3-4 בצלים בינונים קצוצים גס
4 שיני שום קצוצות דק
4 גזרים פרוסים דק
0.5 קופסא רסק עגבניות
4 עגבניות מגורדות
2 פלפלים ירוקים כהים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות פפריקה מתוקה
0.5 כפית פפריקה חריפה
מלח
פלפל שחור
2 כוסות מים
הכנה
לטגן את הבצל בשמן עד לשקיפות , להוסיף את קוביות הבשר ולטגן
אותם עד סגירה .
להוציא את קוביות הבשר לקערה ,ולהוסיף לסיר את הפלפלים
הירוקים והגזרים ולטגן כמה דקות
להוסיף את שיני השום ל 2-3 דקות תוך כדי עירבוב .
להוסיף את העגבניות שגירדנו ואת רסק העגבניות ,לערבב ,להביא
לרתיחה ,להוריד לאש נמוכה
ולבשל את הרוטב כחצי שעה .
להוסיף את קוביות הבשר לסיר עם הרוטב ,לתבל ,להוסיף את המים
ולבשל 3-4 שעות על אש נמוכה .
לערבב מידי פעם .
המתכון מתבסס על מתכון צלי הבשר החלוד של שמני עם שינויי
כמויות כמו שאני אוהב
גולש – צלי בשר כמו של אימא
תבשיל גולש כמו שאכלנו בבית אימא ,קוביות בשר בבישול ארוך
ברוטב
חום טעים ביותר ,מעדיף ללא תפוחי האדמה בפנים כמו שמקובל
בגולש.
הכנתי נולי מעולה בשר מדומה מספר 6
גולש – צלי בשר בבישול ארוך בתנור
איך אני אוהב לפעמים לשכוח את התבשיל בתנור ,מקפיד לשכוח
אותו הרבה שעות ועל חום נמוך .
התוצאה פשוט לא ניתנת לתיאור , אבל בכל אופן אתאר ....בשר
נימוח ,תפוחי אדמה שחומים ואפויים ,רוטב סמיך ומצומצם פשוט
נהדר .
חומרים
1.5 ק"ג בשר חתוך לקוביות
3-4 בצלים בינונים קצוצים גס
4 שיני שום קצוצות דק
4 גזרים פרוסים דק
1 קופסא רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות
2 פלפלים ירוקים כהים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות פפריקה מתוקה
שבבי צ`ילי
מלח
פלפל שחור
2 כוסות מרק בצל
הכנה
לטגן את הבצל בשמן עד לשקיפות , להוסיף את קוביות הבשר ולטגן
אותם עד סגירה .
להוציא את קוביות הבשר לקערה ,ולהוסיף לסיר את הפלפלים
הירוקים והגזרים ולטגן כמה דקות , להוסיף את שיני השום ל 2-3
דקות תוך כדי ערבוב .
להוסיף את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ,לערבב ,להביא
לרתיחה ,להוריד לאש נמוכה ולבשל את הרוטב כחצי שעה .
להוסיף את קוביות הבשר לסיר עם הרוטב ,לתבל ,להוסיף את המרק
ולבשל כשעתיים על אש נמוכה ולערבב מידי פעם .
להעביר לתנור ל עוד 3 שעות בחום של 150 מעלות.
אני בדרך כלל מכין את שלב הכיריים (שעתיים יום קודם ואת שלב
התנור 3 שעות) למחרת לפני ההגשה .
הערה : את תפוחי האדמה הוספתי בתחילת הבישול , חשוב
להשתמש בתפוחי האדמה האדומים " דזירה " , הלבנים פשוט
מלאים בנוזלים ומתרככים
למרקם לא טעים
את תפוחי האדמה הנחתי בתבשיל וחלקם אף מעל הנוזלים והם נאפו
נהדר
בבלוג של הברון מוטי
גולש מוטי הברון מירב
מחפשים מתכון טוב לארוחת שבת
אז הנה עוד מתכון מבית היוצר המשובח של מוטי baronm10.
מתכון עשיר בטעם, לא מאד מסובך להכנה והכי חשוב, מנה שנותנת
תחושה של בית, בית של אמא (או במקרה של מוטי, בית של אבא...
)
גולאש - (מובא כלשונו מהבלוג של מוטי עם הערות שלי ב-* )
מצרכים:
1.5 ק"ג בשר חתוך לקוביות - * אני משתמשת בכתף
3-4 בצלים בינונים קצוצים גס
4 שיני שום קצוצות דק
4 גזרים פרוסים דק
1 קופסא רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות
12-14 תפוחי אדמה בינוניים מסוג דזירה
2 פלפלים ירוקים כהים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות פפריקה מתוקה
שבבי צ`ילי
מלח
פלפל שחור
2 כוסות מרק בצל *להכין משתי כוסות מים חמים + 2 כפות אבקת
מרק בצל.
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בשמן עד לשקיפות , להוסיף את קוביות הבשר ולטגן
אותם עד סגירה .
להוציא את קוביות הבשר לקערה ,ולהוסיף לסיר את הפלפלים
הירוקים והגזרים ולטגן כמה דקות , להוסיף את שיני השום ל 2-3
דקות תוך כדי ערבוב .
להוסיף את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ,לערבב ,להביא
לרתיחה ,להוריד לאש נמוכה ולבשל את הרוטב כחצי שעה .
להוסיף את קוביות הבשר לסיר עם הרוטב ,לתבל ,להוסיף את המרק
ואת תפוחי האדמה ולבשל כשעתיים על אש נמוכה ולערבב מידי פעם
בעדינות.
להעביר לתנור לעוד 3 שעות בחום של 150 מעלות.
ניתן להכין את שלב הכיריים יום קודם, ואת שלב התנור, למחרת לפני
ההגשה.