בוקר טוב לכולן/ם. בקשר לרב אזרי

בוקר טוב לכולן/ם. בקשר לרב אזרי

היינו אצלו בפגישה ביום חמישי. הוא אדם מאד מאד נחמד ועדין, והיתה לנו שיחה מאד נעימה. למזלינו, הלכנו לראות חתונה בעריכתו, באותו ערב במוזיאון. אני לא אגיב על סוג הקהל (המאד שקט ומאופק) ועל חוסר ההתרגשות של בני הזוג (מה שהיה נראה לי מוזר) או על השיר המאד לא משמעותי שהם בחרו (מנגינה שקטה מאד, כמעט עצובה...) ושוב, הכל עיניין של טעם. בכל אופן, החופה עצמה: כמעט התעלפתי מהשטויות שהוא דיבר..... הזמין לחופה, תוך שהוא מדגיש לסגור פלאפונים (כאילו אנחנו בקונצרט...) אמר את המילה מסורת איזה עשרים פעם, התיחס לבחירות המשונות של הזוג בהדגשה יתרה (יין לבן במקום אדום בחופה...) דיבר על ילדים ועוד ועוד. מיד לאחר החופה דיברנו איתו, ושמחנו לגלות שזה הסגנון שהזוג בחר. מסתבר שהמישפחה מאד מאופקת, ולא מפגינת רגשות, וכך גם הקהל. אצלינו זה לא ככה.... בכל אופן, הבהרנו מה אנחנו רוצים שיגיד והסכמנו על סגנון חופה אחר לחלוטין. בכל אופן, אני ממש ממליצה ללכת לראות את הרב בחופה. זה מאד משמעותי.

יעל, אין לך מושג כמה חשובה

האינפורמציה הזו... בדיוק עכשיו סיימתי לדבר עם בית דניאל ולקבוע פגישה עם הרב אזרי. וואו, איזה לחץ
כבר שמעתי שהוא מפטפט המון ומדבר המון על המסורת ועל החשיבות של חתונה רפורמית. נכון, אנחנו נגד כפייה דתית ונעשה המון כדי לשנות את המצב הנתון כרגע בישראל. אבל אני חושבת שהחתונה שלנו היא לא המקום... אני מאוד מפחדת שהוא יתחיל להטיף... איזה רושם את קיבלת ממנו? יש מקום בכלל לדרוש ממנו שלא ידבר על כל העניין? אלא יעשה חופה שוויונית בלי כל הטררם?

אורלי77

New member
רב אזרי

בנות, עכשיו גם אני בלחץ כי גם אצלי אמור להיות רב אזרי. אני מתחתנת ב11/11 ויש לי עוד זמן אבל אני אשמח אם תמליצו לי עד אז איך הוא היה. אני נגד קשקשת יתר גם

תראי נועה:

הוא לא מטיף, ולא מדבר על חשיבות החתונה הרפורמית, אבל מדבר מה שאני מגדירה כשטויות. למשל: הזוג בחר ביין לבן לחתונה. אז מה הוא אמר: "הזוג שלנו בחר יין לבן, זה היה להם מאד חשוב היין הלבן דווקא, מין סמל של טוהרה, ושלא ישפך על השימלה, למרות שבדרך כלל משתמשים בחופה ביין אדום, עכשיו אנחנו משתמשים בלבן, והנה החתן, תשתה רק על תגמור הכל.. (על הבדיחה הזו הוא חזא פעמיים או שלוש...)" בקצור, זו לא הטפה, זה פשוט שטויות. אנחנו ביקשנו יפה שלא ידבר יותר מידי, שלא ייחס חשיבות לדברים כמו ילדים: הכתובה שלנו מזכירה שנחנך את ילדינו לאהבת האדם והחי, אבל לא הייתי רוצה שנדבר על הילדים מתחת לחופה. הוא אמר שעכשיו מתחילים להתקרב הילדים ועוד מעט הם פה וחשוב לעשות לילדים ככה וככה, אני כבר לא זוכרת, רק שזה עיצבן אותי נורא. אני חושבת, שגם אם את חוששת להעליב רותו, עדיף שהוא יעלב וידבר פחות, מאשר שתקבלי את העצבים מתחת לחופה. תראי, כל מה שהוא אמר, יכול להיותץ שסבתא שלי היתה מאד מרוצה לשמוע. אותנו זה לא מעניין, ולא רוצים לשמוע. וכך גם אמרנו לו. לדעתי חשוב שתראו חתונה בניהולו.

מזאלונה

New member
מהיכרות קצרה עם הרב אזרי...

אמנם הוא לא ערך את טקס החופה שלנו, אבל סבא וסבתא שלי שייכים ל"בית דניאל" וביום שישי שלפני החתונה ערכו לנו שם קידוש. הרב אזרי דיבר בצורה כל כך יפה וכל כך מרגשת, וברך אותנו כל כך יפה, תאמיני לי, התרגשתי עוד יותר מאשר בחופה.... טוב שדיברת איתו אחר כך ולא פסלת אותו מיד, לדעתי הוא אדם מקסים ובשיחה קצרה שהיתה לנו איתו לפני הקידוש התרשמנו שהוא מאוד מכבד את כל הדעות לגבי הדת ומאוד מבין את הרצונות של בני הזוג. איזה כיף לכם שאתם מתחתנים איתו!!

למעלה