בוקר טוב לכולן(ם) ושנה טובה

שרון123

New member
בוקר טוב לכולן(ם) ושנה טובה../images/Emo140.gif

רק הצגתי את עצמי וכבר נעלמתי, אבל אתן בטח מבינות מה המשמעות של סןף החופש הגדול עם 3 ילדים בבית. אז אתמול הלכנו בפעם הראשונה לביה"ס (חטיבה צעירה), ההתחלה הייתה מאד מעודדת וסוף היום מדאיג מאד : בבוקר ליווינו (אני כמובן עם דמעות בעיניים) את ירדן לגן/כיתה - ילדי החט"צ וילדי כיתה א´ נימצאים במשך השנתיים באותה כיתה גדולה, כשבמשך היום הם ניפרדים מספר פעמים לפעילויות נפרדות. ירדן עלתה עם כל הבוגרים בגן תרום חובה לחט"צ כקבוצה, כך שבאופן כללי הם מכירים את רוב הילדים. ירדן השתלבה מהר, ואני הלכתי להיפגש עם היועצת, האחות, רכזת החט"צ, וגננת השיח. הפגישה הייתה מאד נעימה ומעודדת וניכרו רצון טוב, איכפתיות ורצינות של כולן. חזרתי הביתה מעודדת. ואז חזרתי לביה"ס כדי להעביר אותה לצהרונית, שמתקיימת באותו מבנה, רציתי להסביר לצוות על התרופות שירדן מקבלת. כשהגעתי אמרו לי שאני לא יכולה להשאיר אותה, ולדבר עם מנהלת הצהרונית, התקשרתי אליה מייד כשהגעתי הבייתה, והיא אמרה שלא תוכל השנה לקבל את ירדן, כי היא שמעה שבבוקר יש לירדן סייעת ושהמטפלות של שנה שעברה אמרו שהיא צריכה טיפול צמוד (היא מקבלת תרופה עם האוכל, ולפעמים, צריך קצת לדחוף לה אוכל כדי שהיא תאכל מספיק כדי לקבל את התרופה). הרגשתי כאילו קיבלתי סטירת לחי, ממש לא צפיתי את זה. בשנה שעברה, הצוות של אותה צהרונית בגן היה מקסים והם טיפלו בירדן באהבה, בלי לעורר בעיות. עכשיו אנחנו מנסים למצוא פיתרון. מאד חשוב לי שהיא תישאר בצהרון עם החברים שלה, כי כמעט כל יום יש לה טיפולים אחר הצהריים, ואנחנו כמעט לא מצליחים להפגיש אותה עם חברים. איזה כיף שיש את הפורום הזה לבכות לכם קצת. שרון

חני ב

New member
אהלן שרון

קודם כל, רכזת החט"צ היא באמת טובה וקשובה. באיזה גן ירדן? פעמונית? כי שמעתי שהגננת נפלאה. לגבי הצהרונית, אין אפשרות שהמנהלת תשנה את דעתה? היא ראתה את ירדן שהיא כבר שוללת את כניסתה לשם? אני מכירה צהרונית אחרת בישוב, של אשה בשם איריס, מאד נחמדה. אולי תיצרי איתה קשר אם לא תהיה לך בררה.

Diana M

New member
צהריים טובים שרוני יקרה,

תחילה שמחה לראותך כאן. ומובן לחלוטין כי מי שלא כותב או שאינו פנוי או שבשלב זה, נכון לו לקרוא בלבד ולהיות משתתף פאסיבי. בכל מקרה אני שמחה שאת כאן ושבחרת לשתף אותנו. בעיני ההתנסות שלכם כולה חיוב. ירדן עברה למסגרת חדשה , הצוות עושה עליך רושם טוב וירדן אפילו הניחה לך לעשות סידורים וללכת הביתה בלי בעיות עד הצהריים. המון סיבות טובות לחייך. בענין הצהרון, לעיתים אנשי צוות חוששים מאוד מלקיחת אחריות אישית על ילד עם בעיות רפואיות ומבלי להתעמק באופי הבעיות פשוט בוחרים בדרך הקלה שלא להתעסק עם הנושא. אם ירדן אינה דורשת השגחה צמודה, עליך להפגש עם המנהלת שוב ולהסביר לה במה הדברים אמורים. אפילו שווה לזמן את הרופא המטפל של ירדן על מנת שירגיע את הצוות. אם ירדן כן זקוקה להשגחה צמודה. נסי לפנות לקופת החולים שלכם ולבקש עבורה סייעת רפואית צמודה (אני יודעת כי אפשרות זו קיימת לשעות הבוקר כאשר הילד בחינוך הפורמלי. שווה בדיקה גם לגבי הצהרון), אפשרות נוספת נסי לברר לגבי בת שרות לאומי. לעיתים ניתן לקבל בת שרות שתהייה מצודה לילד. ואחרון אחרון , אם לא ימצא פתרון אחר, אולי תשקלי סייעת צמודה פרטית אשר תלווה את ירדן בצהרון. אני יודעת כי זו הוצאה כספית משמעותית אך לעיתים ההשקעה כדאית בגלל הסיבות שציינת ונוספות. לדעתי יש גם מקום לבדוק עם הביטוח הלאומי האם יהיו מוכנים לממן או להשתתף במימון הסייעת. ורעיון אחד נוסף, האגף לשרותים חברתיים ברשות המקומית שלכם. פעמים רבות ניתן לקבל באמצעותם חונכת. אז אתם לא ממש זקוקים לחונכת במובן המקובל אך בהחלט יכולים אולי לנצל פונקציה זו למטרות ליווי לצהרון. זרקתי את כל הרעיונות שיש לי בנושא, מקווה שמשהו יקלע למטרה. ואנחנו כאן שרוני, ושמחים ששיתפת. שנה נהדרת לכם לקטנים ולירדן הבוגרת

שרון123

New member
התשובות שלכן ממש מחממות את הלב

תודה. לחני, ירדן בבית לילך, ולגננת קוראים טלילה. היא ניראית מקסימה ומאד משקיענית. התרשמתי מאד לטובה, בעיקר כי ניראה שהיא לא תוותר לירדן על דברים שהיא כן יכולה לעשות. ניראה לי שבעבר ויתרו לה הרבה, סתם כי היה יותר נח ככה. לדיאנה, תודה על כל הרעיונות, לדבר עם מנהלת המועדונית ניראה לי מלחמה אבודה, קיבלתי את הרושם שיש שם בעיקר משחקי כוחות בינה לבין המועצה. וגם אם בסוף היא תסכים, אני פוחדת שמייד כשיתעורר קושי, היא תתחרט. אולי עדיף שבאמת תהיה לירדן סייעת כלשהי לשעת האוכל. אני אבדוק את כל האפשרויות, ובסוף נחליט. ושוב תודה רבה. שרון

זהבה נ

New member
ואני בהתחלה חשבתי שאת כותבת לנו

שאיזה כיף כבר הספקתי לשבת עם חברה על כוס קפה... ללא הפרעות מהיל... ולא כך היה, אבל לא נורה, אל תוותרי כי שום דבר מבחינתה של ירדן לא השתנה השנה אם הבנתי נכון ממך, אז מדוע הם לא מוכנים בצהרון לקלוט אותה כמו בשנה שעברה?. מה יום מיומיים?, את חייבת לברר עם הנהלת הצהרונית מדוע??? בהצלחה וחיזרי לעדכן כאן אולי ניתן לך רעיונות להתמודד אתם. להית´ ושנה טובה לכם,

שרון123

New member
מה זה חברה?? מה זה כוס קפה??

המנוחה שלי היא בעבודה. שום דבר לא השתנה מבחינת ירדן, אבל מנהלת המועדונית לא מתמצאת במה שנעשה בגנים, ובשנה שעברה פשוט לא שמעה עליה. במיקרה השנה יצא שהסייעת שירדן קיבלה בבוקר, אמורה גם לעבוד בצהריים במועדונית. מנהלת המועדונית שמעה את זה, והיתה לה הברקה: אם בבוקר מממנים את הסייעת ממשרד החינוך, למה שלא יממנו אותה גם בצהרונית? זו הסיבה היחידה: חיסכון בעלויות כח אדם, ומאבקי כוחות בין המועדונית למועצה על תקציבים ואישורים. היום ב 14:00 יש לנו פגישה עם מנהלת הצהרונית, מנהלת בית הספר, והאחראית על החינוך במועצה. בעלי ילך לפגישה הזאת, כי יש לי בעיה להפסיד עוד ימי עבודה, וגם כי בסיטואציות כאלה, עלולים לעלות מישפטים שקשה לי להתמודד איתם, ולפעמים יכולים לגרום לי להגיב בצורה לא הולמת, או להיפגע מאד, ואני מרגישה שאין לי כ"כ כוחות להתמודד עם זה.

שרון123

New member
עדכון....

טוב, אז קיבלו אותנו לחודש ניסיון למועדונית. מסתבר שאחת העובדות במועדונית שמעה על ירדן והחליטה לעשות קצת רעש וגלים, אבל אז הציעו לה להיות הסייעת של ירדן בבוקר ופיתאום הכל בסדר, ואין שום בעיה. אני מקווה שזה יהיה בסדר. הבעיה העיקרית היא שאחת התרופות שירדן מקבלת, היא תרופה משלשלת (ירדן מקבלת אותה 4 פעמים ביום). ובשנה שעברה קרה מספר פעמים שירדן לא הספיקה להגיע לשירותים. וזו באמת לא חוויה נעימה לנקות את זה. הסייעת לא מוכנה להיתמודד עם זה, ומסתבר שזו הסיבה העיקרית להתנגדות (רק היום אמרו לנו את זה, קודם דיברו על זה שצריך להאכיל אותה). אז אנחנו מחזיקים אצבעות שהכל יהיה בסדר. אני רק לא יודעת איך היא יכולה להיות הסייעת הצמודה של ירדן, אחרי שהיא פגעה בנו בצורה כזאת, אני אצטרך להחזיק את עצמי חזק בפעם הבאה שאראה אותה.

Diana M

New member
שרון..

גם אני הייתי מרגישה מאוד לא נח לו הייתי במקומך. הגברת לא נשמעת לי הכי נחמדה ותומכת. תחילה היא מחבלת בשילובה של ירדן במסגרת ולאחר מכן גם מרוויחה משילובה החוזר בצהרון. ומה זה הדבר הזה לא מוכנה לרחוץ אותה ולהחליף לה במקרה הצורך? ומה יקרה כאשר רגע האמת יגיע ואת בעבודה? וכיצד תחוש ירדן עם מישהי אשר תנהג בה בסלידה , כאשר תפקשש שלא באשמתה? סייעות מחוייבות להחליף לתלמידים, לכן אנו עוסקים בחינוך מיוחד. (אני מבינה כי אינה שייכת למסגרת פורמלית אחר הצהריים, אך בכל זאת..) מצרפת לך קישור בנושא "2.2.8 "דאגה לניקיונו של התלמיד" צר לי שאני נשמעת קודרת לגביה, ומאוד יתכן כי בסופו של דבר מדובר באשה חיובית . הרי איני מכירה אותה, אך מתאורך אינו עולה רושם חיובי.

שרון123

New member
דיאנה תודה על העידוד והחיזוקים

מאד עוזר לקרוא את הגישה שלך, משום מה אני תמיד מרגישה שאני צריכה להתנצל בפני כולם על זה שירדן חולה, ועל כל ההשלכות של זה, כאילו שעושים לנו טובה שביכלל עוזרים לה. כבר עברנו תגובות הרבה יותר קשות בעבר, ועכשיו כבר חשבתי שאני מחושלת, אבל כניראה שלא ממש. תודה רבה שרון

Diana M

New member
שרוני, אל תמהרי לגדל עור של פיל

לעיתים נדמה לנו כי אנחנו רגישים מדי ובעצם האחרים באמת בסדר. לעיתים זה נכון ולעיתים האחרים פשוט לא רגישים אלינו ומותר לנו לא להיות מאושרים מכך. שלך

זהבה נ

New member
../images/Emo96.gifשרון, אני רוצה לשמוע מתי כבר

תשבי עם חברה על כוס קפה, עשי לך פסק זמן קצר לעניין. מותר לך ואת חייבת את זה לעצמך, זה מאוד חשוב. אוי עבודה, עבודה, עבודה, עד מתיי ומה עם משהו לנשמה???? אף פעם אל תתנצלי עלירדן, או בגללה, תרגישי שבזכותה את הופכת לאדם ערכי יותר, היי גאה בה ובכל הצלחה שלה כי זו גם ההצלחה שלך, אני מבטיחה לך שיבואו ימים טובים יותר. ואחת האמהות כאן בפורום כתבה ואני מצטטת, "מי ששמח בראש השנה יישמח כל השנה", אז ברוח הדברים שתהייה לכם באמת שנה טובה. ואל תשכחי את ה
. ותזכרי שנזכה להרים גם כוס של
. להת´,

שרון123

New member
תודה ../images/Emo140.gif וסליחה על הפולניות

למרות שאין לי אף גן פולני, מיתפלקים לי מידי פעם משפטים כאלה (אני אנוח רק בקבר וכו´
, סתם, לא עד כדי כך...). תודה רבה על התשובה, את צודקת כמובן, ומאז גילינו את המחלה של ירדן (רק לפני שנתיים, ניראה כמו נצח), התקדמתי הרבה, וכל מיקרה כזה רק מחזק אותי. שנה טובה, ואיזה כיף שאתן כאן, כבר אמרתי??

זהבה נ

New member
תודה אבל, אני מתחילה להסמיק../images/Emo50.gif

שנה טובה גם לכם. אנו כאן תמיד, שלך,

למעלה