בוקר טוב לכולן (קצת באיחור)

בוקר טוב לכולן (קצת באיחור)

לא ממש התעוררתי עדיין הבוקר
. אתמול התחפשתי לאשה טובה ועד שהבחור חזר מהעבודה הכנתי לזניה (כי פתאום גיליתי 1 קג´ קוטג´ עם תאריך תפוגה ממזמן
וגם ערימה של עגבנית מקובצ´צ´ות) וסידרתי את המטבח והעמדתי מכונת כביסה וקיפלתי עוד 2 מהסופ"ש ודיברתי עם סבתא שעה בטלפון (לא רק אשה טובה- גם נכדה למופת
). מאד לא אופיני לי אז הייתי חייבת לשתף

אתי@

New member
אז אם את כזאת אישה טובה ../images/Emo6.gif

יש לך אולי רעיון למשהו נחמד ולא משמין לארוחת ערב היום? אבל לא חביתה וסלט (איפה דפי?), משהו טיפה יותר מושקע ושישאר גם למחר. חשבתי להכין רוטב פסטו, אבל לא בא לי לשים אותו על פסטה או על לחם

kisses

New member
אומנם לא דפי אבל מה דעתך על

על שקשוקה פשוטה מעגבניות מגורדות, ביצים, גבינות, לחם טוב וזהו

שקשוקה זה אחלה ../images/Emo45.gif

או לפחות השקשוקה של גיא שכל מי שאכל ממנה הסכים שהיא הכי טובה בעולם. לזניה גבינה זה ממש פשוט. וגם לא מאד משמין, אם משתמשים בגבינות רזות (יחסית) וללא גבנ"צ למעלה. פסטו ניתן לשלב ב....האמת- אין לי שמץ של רעיון, אני אחשוב על משהו (פרצוף מרוכז) ודפי בארה"ב, קונה לכולנו גרביים
אולי מקופץ? לגיא זה לוקח 20 דקות וזה תמיד נורא טעים: לקט סיני של סנטרוסט או ירקות טריים להקפצה נודלס (לבשל ע"פ ההוראות) חזה עוף חתוך לרצועות. רוטב: חלב קוקוס + רוטב צ´ילי חריף מתוק (את בטח מכירה את הבקבוקים של הרטבים האלו) ועוד כל מיני דברים בשביל הטעם. תמיד יוצא מצוין.

אתי@

New member
תודה בננות ../images/Emo94.gif באמת חשבתי על

שקשוקה, שזה מאכל טעים ולא משמין אם מוותרים על הפיתה
מוקפץ - אני עושה מידי פעם אבל זה לא דיאטטי, לא קליל, ולי לוקח הרבה יותר זמן מ-20 דקות. חשבתי על מאפינס מלוח, אבל אין לי רעיונות

shelycat

New member
אולי משהו מטל בייגלס?

אתי@ אולי תעשי פשיטה קצרה לפני החזרה הביתה על טל בייגלס (ליד הסינמטק) תארגני לכם קצת בייגלים טריים וממבחר הסלטים שיש שם ובבית תוכלו לאכול את ה"שלל" וגם לחלטר איתם בייגל טוסטים.

אתי@

New member
אני ../images/Emo13.gif

אבל אני לא יכולה לעמוד בפני הסלטים המשמינים שלהם והגבינות הקשות המדהימות שלהם ותביני שאני עובדת 5 דקות משם

Hadar p

New member
אולי.... אולי מרק טעים וחמים או

פשטידה לא משמינה...? ביום שישי קיבלתי מהדיאטנית מתכון לפשטידת קישוא ובצל שהבנתי לפי הבנות שטעמו אותה שהיא מעולה........... אבל אני יכולה להקליד אותה רק אחרי הצהרים או מחר (למרות שאת רוצה אותה להערב)

Hadar p

New member
אני הכנתי לאתמול מרק פיטריות מעולה

אבל אפשר מלא.... מרק זה ממש פשוט להכין ואם לא מוסיפים לו קמח או שמנת הוא בכלל לא משמין

עגבניות עם אורז?

או אולי מינסטרוני? תירס? בצל (למרות שלא כל כך חורף)? כרישה? דלעת (משמין)? גזר? קרופניק (שוב- לא ממש חורף)? שעועית?

אתי@

New member
תודה../images/Emo140.gif אני חושבת על זה

עוד מעט תתקבל החלטה
בנתיים תראו מתכון מעניין למרק קרם כרובית משמין: מרק קרם כרובית ***************** רכיבים: 750 גר´ כרובית 1 כף שמן 3 כוסות מרק ירקות צח 1 כוס שמנת מתוקה 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון מלח, פלפל אופן הכנה: חותכים את הכרובית לפרחים קטנים. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הכרובית ומטגנים תוך ערבוב 3 דק´, או עד שהכרובית מתחילה להתרכך. מוסיפים את המרק, מכסים את הסיר ומבשלים 10-15 דק´ עד שהכרובית רכה. מוסיפים את השמנת ומערבבים. מעבירים למעבד מזון ומעבדים לתערבות חלקה. מחזירים את המרק לסיר ומוסיפים תבלינים. מחממים היטב ומגישים מיד. ניתן לעטר בפלפל אנגלי טחון. הערות: כדי להכין מרק עשיר יותר מוסיפים כוס של גבינת צ´דר מגוררת.

Hadar p

New member
את רוצה את המתכון למרק ../images/Emo187.gif

או כל מרק אחר. אגב אפשר להכין גם מרק תירס או מרק סיני שהוא בדיוק כמו תירס אבל בתוספת של פיטריות גם.

אתי@

New member
תודה, אני מוותרת על מרק פטריות

כי אמא שלי עושה לעיתים קרובות ובסוף זה ימאס. בכל אופן יש לי המון מתכונים למרקים בבית, אז אולי תתקבל החלטה רק בבית
תודה

למעלה