בוקר טוב לכולן....

בוקר טוב לכולן....

רציתי לשתף אתכן במשהו. כזכור לכן, אני אחרי לידה שלישית. דבי, הגדול בן 4, ספי בן שנתים וחצי ואפרת בת שבועיים וחצי. הבעיה שלי היא, שבן זוגי, שבשעות היום, כשהוא בבית הוא מדהים, אבל, בלילה אין עם מי לדבר.גם אם כל השלושה יקומו יחד הוא יישן ופשוט י-אפשר לעיר אותו. אחרי שספי נולד רבנו על זה המון, ובסוף השלמתי עם המצב, אבל, עכשו אין לי כח. מה עושים? אגב, בזמנו התייעצתי עם ורדה רזיאל-ז'קונט והיא אמרה לי שאים מה לעשות. נשמע לכן?

sipor

New member
דעתי..

בעיה די מוכרת, זה מתחיל לפי דעתי עוד מחופשת לידה ומההנקה שאת קמה אליהם ואחר כך הם כבר מתרגלים לישון עם הבכי של התינוק ולא מגיבים אליו בשום דרך, בעלי שעוזר לי שהוא יכול פשוט יושן כל כך חזק שאי אפשר בכלל להעיר אותו רק בצעקות אימים ובדחיפות הוא יקום באמצע הלילה, לא יאומן! מה שאני עושה זה קובעת איתו באיזה לילה הוא תורן.. בדרך כלל בסופי שבוע, אז אני מתפנקת לי בשינה ערבה, ואז מותר לצרוח ולדחוף הוא מבין שהוא לא יקום בדרך אחרת.. בעלי גם עובד נורא קשה ויכול להיות שהעיפות הזאת שלו והשינה העמוקה זה מכאן. מה שמעניין שבהתחלה אני לא שמעתי את התינוקת (יומיים!) והוא הגיב לבכי וקם בשניות. בכל מקרה,, דעתי.. לקבוע מראש מי קם ולמה!

אפרת12

New member
מהנסיון שלי עם בעלי

אין מה לעשות. ואם אני אעיר אותו שייגש לילד, אז אחרי שסופסוף הוא יגיב הוא בטח יבקש "עוד 5 דקות"... אני חושבת שזה רק יעייף אותי עוד יותר. בקיצור - אף פעם לא בניתי עליו בנושא.

lulyK

New member
מסכימה עם sipor

אם הוא יידע מראש זשזו אחריותו בלילה הספציפי הזה (מה הוא היה עושה אם לא בייתי בבית לילה אחד?) הוא יקום. מראש השינה שלו תהיה יותר קלה. אצלנו אני בבית כל היום ויריב בעבודה, אז בלילה הוא משלים זמן יותם (אם כי אני צריכה לבעוטי חזק בשביל זה)

גם אצלנו שלושה ולבעלי שינה כבדה

אבל אנחנו קובעים תורנויות וכשזה התור שלו אני מעירה אותו. גם אני סובלת כי עד שהוא מתעורר אני כבר ממש התעוררתי וגם אם הוא מטפל בתינוק אני כבר ערה לחלוטין וקשה לי לחזור לישון. לבת (שנתיים וארבע) בכלל לא מעירה אותו כי כשהיא מתעוררת זה רק להביא לה בקבוק וזה לוקח שניות אז אני בבוקר בכלל לא זוכרת האם קמתי אליה. כשאחד התינוקות (בני חצי שנה) מתעורר אז אני מעירה אותו אם זה התור שלו. ובוודאי שאם שני התינוקות קמים בבת אחת אז אני מעירה אותו בדחיפות וצעקות שיטפל בשני. זה לא מחוסר רצון זה פשוט בן אדם עם שינה כבדה. רחל

הגרי3

New member
חרשות לילה היא מחלה קשה ומוכרת.

כדאי, רצוי ואפשר לטפלת בה בשלבי הגילוי המוקדמים שלה, שאם לא כן היא עלולה להפוך למחלה כרונית...... גם אצלנו ברירת המחדל היא שאני קמה בלילה. אלא שבשבועות האחרונים אני דואגת ליידע אותו לפני השינה שהלילה הוא תורן שירה ואז באורך פלא נרשמת התאוששות מרשימה במצבו והוא שומע אותה עם ציוץ ראשון וקם אליה. קביעת משמרת לילה היא אכן הפתרון המושלם לסוגייה.

wieci

New member
בעיה מוכרת ../images/Emo24.gif

גם איתי מגלה סימני מחלת חרשות לילה, ואני נשבעת שביום הוא שומע כל רחש באיזור. כל עוד אני בחופשת לידה, אני מוותרת לו. כשאני אחזור לעבודה, אני פשוט אבעט בו החוצה מהמיטה!! ומשהו שאנחנו עושים היום
אני הולכת לישון מוקדם ואיתי נשאר עם ניצן עד נגיד 24:00 (או עד שהיא הולכת לישון) ואני ממשיכה את הלילה. ככה לפחות אני מצליחה לקבל כמה שעות שינה רצופות, לפעמים אפילו 5 !!!

עמית@

New member
גם יוסי- למען האמת.

כשהוא ישן, הוא ישן, נקודה
והוא נרדם בטיל, כמו תינוק.

עמית@

New member
ומסכימה עם קודמותי.

תטילי עליו אחריות ללילה ספציפי- עובדה כשאני עובדת לילות הוא שומע אותה ומעביר איתה לילות שלמים של שינה וטיפול.

../images/Emo24.gifמסכימה עם וורה זקונט- וויזלט

ר- יש לנו 4 ילדים, לשלשת הגדולים הוא אף פעם לא קם, תירוצים של אני עובד. הוא לא קם בלילה. לניב בן החודשיים וחצי הוא קם, כי הוא לא עובד, מזה כשנה פלוס, או שבגלל שהוא בו הזקונים שלנו וכל הראייה השתנתה לו. ובכן, אין צדק בעולם.

הכוונה לוורדה וויזלטר...

ד"א, הקימות בלילה תמיד היו עקב האכילס אצלנו והבנתי שבשביל לשמור על שלום בית, עדיף שאני אנמיך ציפיות ודרישות, כי הוא חרש בלילה. רוב הגברים חירשים בלילה. אבל להריח הם מריחים נהדר, אם תעבור על-ידם בלילה פצצה נוטפת- הורמונים, הם יריחו ועוד איך... וכשהתינוקי עושה קקי, הם מייד מרחים.

צרריך להציב עובדות בשטח

אני העמדתי אותו בפני עובדה שביום חמישי בליה הוא קם לנעה (הוא לא עובד ביום שישי) ואני ישנה כל הלילה ותאמינו לי אני ישנה טוב מאוד נדיר שאני מתעוררת מהבכי שלה בלילה זה כמוכן במידה והיא קמה לאכול בשעה 11-12 בלילה והוא ער אז הוא קם להאכיל אותה (כי בדרך כלל הוא ער) הוא מחליף לה טיטול הדבר היחיד שהוא עדיין לא עושה זה מקלחת כי הוא פוחד היא עדיין פיצית יום א' הקרוב היא תהיה בת 6 שבועות והיא שוקלת קצת מעל 3 ק"ג

nubi

New member
אנחנו מההתחלה עשינו הסכם:

הוא בלילות וסופ"ש ואני בשאר הזמן. בהתחלה היו קצת פרצופים אבל מהר מאוד זה עבר. אני גם עובדת, בעיקר בערב (חוזרת מאוחר), מתמודדת עם סבתא שלי שיושבת לי פה בוורידים אז איכשהוא השתווינו. אני הייתי מעירה אותו בכוח. לא מקובל עליי שהוא יישן ואני לא. גם אנחנו עובדות קשה בשאר היום (גם אם זה "חופשת" לידה).

lulyK

New member
ובואו לא נשכח שאנחנו גם אחרי לידה.

אם היינו אחרי ניתוח או מחלה הם היו קמים בלי בעיה.

nubi

New member
../images/Emo6.gif אז זהו שלא

אצלם כל נזלת קטנה מלווה בייסורי גסיסה...

למעלה