בוקר טוב לכול...ם

yaely2

New member
מנהל
אודה לך אם תסבירי את דבריך ימימה, מעניין

tamarsharoni

New member
שרון , החזרת אותי 70 שנה אחורנית .

סיפור הקופים , בפרוזה היה כלול בספר הלמוד שלנו, כשלמדנו קרוא וכתוב בבית הספר היסודי . באותיות גדולות וניקוד . הנוסח המחורז שהבאת מקסים .

tamarsharoni

New member
מוצא האדם מהקוף / איפה דרווין כשצריך אותו .

צעיר שהחליט לחזור בתשובה , הוזמן לארוחות ליל שבת לביתו של הרב . כל ליל שישי , לפני כנסת השבת היתה הרבנית מכבדת את הרצפה ,משעינה את המטאטא על הקיר ליד הפמוטים ,מדליקה נרות , מברכת את כל בני הבית , ואז הרב ואורחו היו יוצאים לבית הכנסת . לימים , החוזר בתשובה התחזק , הקים משפחה וכמובן נולדו ילדים . באחד מימי השישי לפני הדלקת הנרות שלח האב את מוישלה שיביא את המטאטא וישעינו על הקיר ליד הפמוטים , כדי שיוכלו להדליק נרות ולהגיע לכנסת בזמן . מוישלה שלנו , שהיה ילד מאוד סקרן שאל את אביו מדוע מניחים את המטאטא ליד הפמוטים . האב הסתכל בעיני בנו וענה , וואלה , אני ממש לא יודע , כך היה נהוג בביתו של הרב הגדול שהזמין אותי לסעודות בתחילת דרכי , ולימד אותי צעדים ראשונים ביהדות , הלכות שבת והדלקת נרות . אבל , הוסיף הרב , אנו בדרכנו לכנסת עכשיו , נפגוש שם את הרב ותשאל אותו בעצמך . שמחים וטובי לב הלכו השניים לכנסת , פגשו ברב , ברכו אותו בשבת שלום , ואז האב הזכיר למישלה שהא , מוישלה , רוצה לשאול את הרב שאלה, ומוישלה שאל .
למה כשמדליקים נרות חייב להיות מטאטא מושען לקיר ליד הפמוטים ?
אה , זה פשוט מאוד , ענה הרב ,המטאטא אינו חייב להיות צמוד לקיר ליד הפמוטים .. אלא שהרבנית , לפני שמדליקה נרות אוהבת לכבד את הרצפה פעם נוספת לקראת השבת . ומכיוון שעושה זאת רגע לפני כניסת השבת , היא לא מספיקה להחזיר את המטאטא למקומו ולכן משעינה אותו על הקיר עד אחרי הדלקת הנרות ,.
הסיפור על הקופים הזכיר לי את הספור הזה .
אם משהו נפגע מהדמיון בין הספורים ואני כאילו משווה בין אלו לאלו , לא זו היתה הכוונה . זה סיפור וזה ספור .

yaely2

New member
מנהל
רודף העפיפונים הצגה מעולה.

יש לי מנוי בהיכל התרבות של פ"ת. פעם בחודש הצגה. היום הייתה הצגת "רודף העפיפונים" הצגה מעולה של תאטרון גשר. הצגה ארוכה ביותר של כמעט שלוש שעות עם הפסקה באמצע. יש תמורה. רוב האנשים כולל אנחנו שבחו את ההצגה במלוא הפה. גם אנשים שקראו את הספר אמרו שלא התאכזבו. ממליצה.

שרון גם אותי החזרת לאחור. נוסטלגיה מתוקה.

לילה טוב לכולם
מ
ת

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב לכול...ם

מאחלת יום בריא ובשורות טובות.
רוצה לספר לכם על מחקר שנערך והנה המחקר.

לכלוב קופים הכניסו סולם ואשכול בננות. ריח הבננות היה משכר ולכן קפץ ראשון על הסולם כדי לקחת לו בננות. ברגע שהקוף כמעט נגע באשכול הוצף הכלוב במי קרח כולם נרטבו ורעדו מקור.
למחרת, שוב חזר הסיפור. לא הספיקו להגיע ולקטוף מן האשכול וכבר הוצף הכלוב במי קרח.
הקופים הגיעו למסקנה שלא עולים על הסולם כדי לקטוף בננות.
ביום שלמחרת הוציאו מהכלוב קוף אחד והכניסו במקומו קוף יבש = קוף שלא חווה את המים. הקוף החדש שראה את הבננות מיד קפץ אליהם. כול הקופים משכו אותו והכו אותו כדי לא להירטב.
החוקרים שוב הוציאו קוף (רטוב).שעבר את חווית המים והכניסו במקומו קוף יבש גם הפעם רצה הקוף החדש לקפוץ לבננות וגם הפעם קפצו עליו והכו אותו שאר הקופים. מי הכה אותו הכי הרבה? הקוף שהוכנס אחרון. זה שבכלל לא היה לו מושג למה מרביצים.
לאט לאט רוקנו את הכלוב מהקופים שעברו את תהליך התזת מי הקרח ונשארו במקום רק קופים חדשים שלא היה להם מושג על מה החרם על הבננו.

עבר זמן רב מאוד מאז ואף אחד מן הקופים לא מעז לגעת בבננות, המתחדשות כול יום, אפילו שאין לאף אחד מושג למה

yaely2

New member
מנהל
מחקרים בבעלי חיים

שלום כולם,

נראה לי שרווב המחקרים על חיות הם כדי ללמוד על בני האדם. בחיי היום יום אנו נתקלים באנשים שמתנהגים כמו הקופים בסוף המחקר. לא יודעים למה אסור, לא יודעים מי קבע שאסור, הם פשוט מצייתים וזה וגם לא מרשים לאחרים לעשות. היינו לא מרשים לקופים האחרים לעלות בסולם לכוון הבננות

למעלה