בוקר טוב לכל באי הפורום

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לכל באי הפורום

לא משעמם במדינה שלנו....

מתנחלים תוקפים חיילים ושורפים מוצב... אף אחד לא נתפס...
מענין שכשפלשתינאים פוגעים...תוך זמן קצר תופסים אותם....
אבל פה אף אחד לא נתפס....למרות שבפוגרום השתתפו גם בני 12....
למה בני 12 לא ישנים בלילה??? איזה מן הורים אלה ששולחים ילדים בלילה
להשתולל במוצב צה"ל????

התשובה פשוטה: פנאטים חולי נפש.

והם שואבים תעצומות מכך שלא עושים להם שום דבר.
עובדה, החיילים שהותקפו פחדו להגיב פן יבולע להם.
הילדים אצלם גדלים על שינאת ערבים ועל "רצח בעיניים", וזה מה שהם עושים.
בעצם אין שום הבדל בין פנאטים יהודים לפנאטים ערבים, בין מחבלים ערבים למחבלים יהודים.

המתנחלים בעיני הם רעה חולה של המדינה, וכל ההתיפיפות שלהם לא תעזור כי האמת ידועה: כולם פנאטים במידה זו או אחרת.

אני בחיים לא אשכח את האירוע איך הם מילכדו מוסכים פרטיים של מנהיגים ערבים, וכאשר באו לבדוק מוסך כזה, היו כמה מנהיגים של המתנחלים במקום, ולמרות שראו שחבלן המשטרה סלומון חירבאווי עומד לפתוח את דלת המוסך, לא הזהירו אותו וכך הוא נפגע קשות בידיו וחזהו והתעוור.

צהל מזמן הפך לרכיכה הנכנעת למתנחלים, מתכופפת מול רבנים שקרנים ורמאים.

יוליקה

Member
מנהל
גם בלי לעשות הכללות...אני תמהה

אם המילואימנקים ששמרו עליהם הם צפון תל אביבים או בעצמם מתנחלים???

הדסהש1

New member
בין חיילים בסדיר למילואיםניקים יש הבדל

המפקש שלהם אמר אתמול שהם לא מוכנים להתקפה שכזאת...
הם ש.ג.איך לא עצרו אף מתנחל?

י מ י ת 2

New member
המילואימניקים ששמרו על יצהר לא משנה מאין באו

יש להם פקודה מפורשת לא להרים נשק על יהודים ולכן פחדו שאם יגיבו מיד הם יועמדו למשפט. צריך לשנות את החוקים.

בת אל751

New member
למה לשנות את החוקים??שכן ירימו נשק??שיהודי

יהרוג יהודי?? הם צריכים להשפט עי" החוק בהחלט
אבל לא להרים נשק יהודי על יהודי אפילו אם יהודי סרח,,יש בית דין ושם שיתנו את הדין,

י מ י ת 2

New member
שאף אחד לא יהרוג אף אחד, את מתארת לעצמך

כמה גופות היו נספרות אילו פלשתינים היו עושים את מה שהמחבלים האלה עשו?

בת אל751

New member
אז מה את רוצה שיהיו גופות של יהודים רוצחים

יהודים??מה אנחנו סוריה אנחנו אסד שטובח בעמו???

המעשה נפשע אין מה להתוכח ויש למצות את הדין בחומרה,לא עי הרג
הפלשתינים הם האויבים שלנו הם לא הדם שלנו
ואני בכלל מתפלאת איך אפשר להשוות בין השניים

בת אל751

New member
אני אתן דוגמא: נניח שגנב נכנס הביתה

בשעות לילה בעל הבית מסוגל גם להרוג אותו
אבל אם במקרה בעל הבית יגלה שהגנב הוא בנו שלו,
הוא לא יפגע בו לא יהרוג אותו במתכון

למעשה שניהם עושים את אותו מעשה נפשע ,אבל לכל אחד מגיבים אחרת על המעשה,
כי דם הוא דם,,,אי אפשר לעשות השואות בין שני הפושעים,,בהתיחס לבעל הבית
כי שניהם לא בעמדה שוה,

הדוגמא לא במקום

כי אם נתחשב בחוקי המדינה:
במקרה של פורץ הנכנס לדירה, אין סמכות לאף אחד להרוג אותו,להיפך, במידה ויש סכנה ואפשר להימלט מהבית, מוטב לברוח ולהזעיק את המשטרה.
אלא אם ידוע ללא צל של ספק שמטרת הפורץ היא לפגוע בבעל הבית או במי מבאי הבית פגיעה ממשית ועד מוות, רק אז מותר להגיב בהתאם.

במקרה שהבן שלך גורם לך נזק או ברכוש ו/או פיזית, או פוגע בבני משפחה אחרים, עליך לנקוט נגדו באמצעים, החל מהזעקת משטרה לסלק אותו מהבית ולהפסיק את ההתנהגות שלו השלילית כלפי מי מבאי הבית, בהוצאת צו בית משפט לסלק אותו מהבית ועד מעשה אלימות לעצור בעדו מלהמשיך בהתנהגותו השלילית אם אין בדרך אחרת אפשרות לעצור אותו.

במקרה של פורעים יהודים הבאים לפגוע בחיילי צהל, אני הייתי מצפה מהחיילים, גם בלי הטיעון המטופש הזה "שלא אימנו אותם למצבים כאלו", לפעול להגנה עצמית ולהשיב מלחמה השערה למי שבא להרוס להם את המחנה, ולא לעמוד בצד כמו עלובים שבעלובים, ולתת לפורעים לעשות הרס מוחלט.
אני הייתי מצפה שהם ישמרו על הרכוש שהם מופקדים עליו, שאני ואחרים משלמים עליו כדי שיהיו להם אוהלים לישון בהם, ולא שיפקירו את הרכוש של המדינה.

מה ההיתממות הזו "לא אומנו למצבים כאלו"??? על מי עובדים פה ? מה השקרים הללו ?
אם המתפרעים היו רוצים להרוס את המכוניות הפרטיות של המילואימניקים, הם היו עומדים בצד ולא עושים דבר ? או מגינים על הציוד והרכוש הפרטי שלהם ???
כל הזמן מוכרים לנו שקרים. כולם . נמאס.

הרכוש לא שלהם, לא רצו להתעמת עם הפורעים שאמרו להם לעמוד בצד ולא להפריע, ונתנו להם יד חופשית להרוס את רכוש המדינה, כי מה איכפת להם, זה לא הרכוש שלהם.
או שאולי היה פה שיתוף פעולה ???

בת אל751

New member
טוב תוריד את ההרג תהמיר אתזה במכות רצח

מה שבעל הבית יעשה לגנב לא יעשה לבנו
ואל תביא לי חוקים כי ברגע כזה אבא יפעל לפי רגשות ולא לפי חוקים

אני למעשה התיחסתי לנכתב:
יש להם פקודה מפורשת לא להרים נשק על יהודים, צריך לשנות את החוקים
דהיינו כן,צריך להרים נשק על יהודים
וזאת אמירה נוראית

אין ספק שכל הסיטואציה גרועה מאד ויש ללכת ביד קשה עם המפרים מצידי שיתנו להם 10 שנות מאסר
אבל חלילה לא להשתמש בנשק כפי שהוצע

ולהשוות יהודים לפלשתינאים זה גם גרועה ביותר
הדוגמא שנתתי היא מצוינת,

צר לי לאכזב אותך

אבל האידיליה שבנית לך לא מתאימה למציאות.
מהנסיון שלי משך 30 שנה במשטרה, נתקלתי באלפי משפחות שבן יכול למרר את חיי הוריו בגניבות מהם, נזק לרכוש, בהתנהגות שלילית של התעמרות בהורים ועד אלימות נגד ההורים, וזה יותר חמור מאשר גנב או בריון אקראי.
מי פושע גדול יותר: הגנב שבא לגנוב לך אתץ הטלויזיה, או הבן שלך שגונב לך את כל הכסף ומכה בך מכות נמרצות כל יום בדרך קבע כי ככה בא לו ???

וכן, מצופה מאנשים לפעול על פי החוק. אני לא יודע למי זה לא מתאים, אבל כבר ראיתי אנשים שתפסו עבריינים והיכו אותם עד שנכנעו, אבל אז מסרו אותם לידי החוק.
מי שעושה דין לעצמו, מהר מאוד מאבד פרופורציות וצלם אנוש.
יש לכך המון דוגמאות, כמו למשל ה-"טופאמארוס" בברזיל. (האח הגדול של השוטרים הנוקמים מנהריה).

אף אחד לא אמר להם להרוג אם לא חשו מאויימים, כי אז אין שום סיבה להשתמש בנשק, כמו שלא היו מפעילים נשק נגד כל אחד שלא מאיים עליהם.
הם היו צריכים להגן על הרכוש מפני הפורעים בכל דרך חוקית, כולל שימוש בכח, בדיוק כמו שהיו עושים אילו מישהו היה בא להרוס רכוש פרטי שלהם.
אנשי המילואים הוכיחו לא רק אוזלת יד אלא חוסר איכפתיות ברור כשאיפשרו למתפרעים להרוס את רכוש צהל.
אם מישהו היה בא להרוס את המכונית הפרטית שלהם, לא היו מתנגדים ?
זה בדיוק המצב.

בת אל751

New member
אתה כןתב מה שאתה רוצה ולא עונה לנכתב

מי בכלל דיבר על התנהגות ילדים כלפי הוריהם??מה פתאום עברת נושא??
דיברתי על הורה שהתנהג כלפי בנו ברחמנות למרות שבה לגנוב ממנו ,אבל כלפי הגנב אין לו רחמים
אז מה אתה דוחף התנהגויות של ילדים כלפי הוריהם זו לא היתה הפואנטה
הפואנטה היתה התנהגות הורים כלפי ילדים, ולא ילדים כלפי הוריהם הפכת את היוצרות,

טוב, אתה לא עונה לנכתב רק מה שאתה רוצה

ראשית, השורה האחרונה מיותרת לחלוטין

שנית, בהחלט כתבתי לענין, ואם את לא מצליחה להבין , ממש לא בעיה שלי.
רק השורה האחרונה שלך מוכיחה את הבעיה של אי ההבנה. ולתקוף את הכותב לא מעידה על שום שכל.

י מ י ת 2

New member
הפואנטה היא שהמתנחלים הם כמו קוץ בלב האומה

ואני יודעת שחלק מהם יושבים שם ברשות אבל מראש הם קיבצו את סוגי השקרים וההונאות בשביל לתמרן את הממשלות השונות שלא היה להן את האומץ להוציא אותם משם מהתחלה. ועכשיו הם מרשים לעצמם לצפצף על כל העולם ובראש וראשונה על החוק . מחד הם דורשים את כל הזכויות אבל מכירים רק בחוק של הרבנים ורק בקולם הם שומעים. וראשי ישע שמגנים אותם רק בנדמה לי הם עושים כי מהם הם למדו את כל הפוילע שטיקים של הונאת הממשלה והחוק ועוד להעיז לחולל פוגרום כזה נגד חילי צה"ל. אז מדוע את מגינה עליהם.
וכל המילים של השוואות בין היהודים לפלשתינאים מחליאים אותי. דם הוא דם. אנחנו כבר נעשינו כהים לסבל של אנשים באשר הם. וזו אחת הצרות הגדולות שלנו. כבר איבדנו כל מוסר. ולכבוד חג הפסח שמדבר על חרות האדם. כדאי לחשוב שלא רק אנחנו עלי אדמות.

בת אל751

New member
ימית היכן ראית שהגנתי??

בשביל להגיב נכון צריך לקרוא נכון אני כתבתי שאפילו היתי שמה אותם 10 שנים בכלא,,ראית את זה??זה נקרא להגן??
אבל בין זה לבין להגיד שצריך לשנות את החוק בקשר להרים נשק עליהם המרחק רב,,ןלא רק עליהם לא היתי רוצה להרים נשק על אף אחד
ואת ההשואות בין יהודים לפלשתינאים את עשית ראשונה קראי למעלה אני רק הגבתי על מה את מלינה???"
כן אני מבדילה בין דם לדם הדם של עמי קרוב אלי יותר מדם אחר זה כל כך טבעי ונורמלי,

עמיקם10

New member
1.ממשלות ישראל החל ממשלת גולדה הסבימו.

גם אם זה היה בלחץ של גוש אמונים או שמפעילים חוק או שזה לא בניגוד לחוק. כבר בממלה ההיא בתחילת שנות ה-70 נוסח מסמך גלילי לגבי ההתיישבות ביהודה ושומרון.ליגאל אלון לא היו עם זה בעיות והוא עודד אותם. לכל אחד מותר שתהיה דיעה אבל דברים כמו 'קוץ בלב האומה' זה ענין של דיעה ולא של עובדה.
בעבר כבר כתבתי שלאחר 45 שנה אין ראיות שזה דבר רע. והעובדה שהפלשתינאים לא מקימים מדינה בשטח שברשותם ולא מתנהגים כמו מדינה אומרת שלגביהם העניינים האלה לא סגורים. ולא תמיד זה מצידנו. להיפך כי חלק מהעם שלהם בעזה..ועל זה בכלל חבל להשחית דיבורים. וזה מוכיח חלק מהאמת העגומה.
1. שלא היה לנו רגע שקט. 2. הם בכוונה מחזיקים חלק מהעם והשטח במצב מלחמה ומדברים על הסכם.
3. מליון וחצי ערבים אזרחים שיושבים בישראל- והם מנצלים אותם ואת זה לצרכיהם.
4. אם מליון וחצי ערבים יושבים בישראל למה שישראלים לא יוכלו לשבת במדינה הפלשתינאית. את שמעת על משהו בכיוון ?
5.ממשלות הימין מתייחסות למתנחלים באהדה רבה. ולא יורידו יותר אף יישוב. לאחר הנסיון המר עם ימית וגוש קטיף.
שום הסכם לא יכלול הורדת ישובים [ובצדק- לנוכח המליון וחצי ערבים שיושבים אצלנו.] וככל שעובר הזמן עם ישראל יהיה יותר ימני.
ו6. גלל שהם מחכים שאולי מישהו ינסה לחסל את ישראל-כמו שאומרים ועושים האיראנים החיזים והחמאס- בעתיד תהיה מלחמה נוספת.

י מ י ת 2

New member
אני מתיחסת אך ורק לישראלים ולא לפלשתינים

מה עושה השלטון על עם אחר לישראלים. רק זה מה שמעניין אותי.

עמיקם10

New member
זו סיסמא..ואם הייתי מקצין סיסמא ריקה

של אנשים שאין להם פתרון למצב.'השליטה' היא בכדי למנוע טרור או שטרור זה ביטוי לגיטימי של עם ?
היום שמעתי את עומר בר-לב אומר שכדי למנוע מדינה דו-לאומית יש לקבוע גבולות בערך היכן שבנויה גדר ההפרדה ולסיים את הקטעים שלא גמורים. אבל אם הגדר היא הגבול אז זה אומר שהצבא יסתגר בתוך הגדר ולא יצא מעבר לה ? או שצריך מו"מ על זה ?
ואם מו"מ עם מי ועל מה? זה יבטיח שלא תהיה אלימות ? כי ההסכם שחתמו עם עראפת לא החזיק אפילו מים..והביא למלחמה שקוראים לה אינתיפאדה.
ולמה מליון וחצי פלשתינאים יכולים לגור בישראל ? וחצי מליון ישראלים לא יכולים לגור בארץ ישראל.
האמת שחבל על המלים-כי עובדה שמנסים לדבר והאמריקאים לוחצים ובסוף מפוצצים את זה על אי שחרורם של אסירים. נראה לך שזו האמת שלהם ?

למעלה