בוקר טוב לכל החברים.

בוקר טוב לכל החברים.

להלן קישור לרעיון ומאמר נפלא של דרורית אמיתי דרור. דרורית אמיתי-דרור מומחית לגיל הרך יועצת להורים, גננות ואנשי חינוך מדריכה ומנחה במכללת לוינסקי לחינוך, המסלול לגיל הרך. בבקשה

בוניאן

New member
../images/Emo45.gif מאמר מעניין,מתאים למטפלים\חינוך מיוחד

בכלל בובות הן פתח לעולם רחב וחשוב לא לראות אותן כפי שהן עם הסטראוטיפים הנלווים אליהן. המאמר החזיר אותי ללימודים [בי"ס לתאטרון בובות], היתה לנו "נגיעה" בתאטרון בובות בארגז חול את ארגז החול הציבו על שולחן,התלמידים היו צריכים להמציא עלילה כלשהי בעזרת בובות קטנות החל מדמויות אדם,בע"ח מפלסטיק,כלי נוי שונים וגם כלים שקשורים לכלום
וכו'... והכל מתבצע בארגז החול. היה מרתק ביותר,כל זוג הציג עלילה שונה ,מעניינת ומצחיקה..וזה היה אמין! ישבתי מרותקת! אני רק חשבתי איך אפשר לקחת את הקסם הזה ולהראות לילדים,ואז נזכרתי שגם להם יש ארגז חול ענקי ובוודאי גם הם מבצעים לעצמם תאטרון משלהם. ועדיין ,אני בטוחה,שלא לזה הם מצפים כשהם חושבים על הצגה\תאטרון בובות... הנקודה היא שאנחנו מעצבים את עולמם,"מאכילים" אותם בסטראוטיפים וכלים ברורים ומקיימים הצגות נטולות כל דמיון פרוע...

נכון מאוד. לא רק אנחנו מאכילים אלא מאכילים -

אותנו בפרסומות ובשאר המדיה בסטראוטיפים ואנו בלי מודע ובמודע מעבירים זאת הלאה. האם ראית בגן בובה כהה??? אני כן. יודעת איפה? בגנים [שהסביבה מורכבת מאוכלוסיית כהה עור] ברוב הגנים כמעט ואין בובות כהות או בובות שמנות ושונות . כל הבובות הן חלומיות...... יום טוב דבוש

shir300

New member
דבי תודה רבה

בדיוק מה שאני צריכה כרגע! עושה הצגה לילדים בבתי חולים. שוב תודה שיר

למעלה