בוקר טוב לכל המשתתפות ההריוניות

מרי26+

New member
בוקר טוב לכל המשתתפות ההריוניות

שאלה: אני סטודנטית שאמורה ללדת ב 31.12.01 (כבר התפקדתי) והתכנון שלי (למרות שהמנוסות הזהירו אותי שתכנון לחוד ומעשה לחוד..) לחזור למבחנים שמתחילים בפברואר ועכשיו לשאלה- עוד מישהי נמצאת במצבי או היתה במצבי והאם נראה לכן שזה אפשרי?? לאמהות המנוסות יש לי שאלה- האם זה אפשרי להרגיל ילד גם לינוק וגם לשתות מבקבוק (חלב שאוב) מההתחלה? אני מפחדת משלב הגמילה כשאני יחזור ללמוד ואני ההיתי מעדיפה להמשיך להניק אז אם אפשר את שתי האופציות הנ"ל תעדכנו אותי תודה מרי

פוגית

New member
לימודים ותינוק

אמנם אין לי ניסיון כהורה, אבל כסטודנטית כן. יש כאלו שמסתדרות עם הלימודים והתינוק על ההתחלה ויש כאלו שפחות. זה תלוי בכמה אנרגיה ישאב ממך הטיפול, במזל (תינוק ישן או תינוק עירני) וגם ביכולת הריכוז שלך. לחזור למבחנים חודשיים אחרי הלידה נראה לי רף קצת גבוה - האם תוכלי להתרכז ללמוד למבחנים בפרק הזמן הזה כשיש לך תינוק בבית? בדרך כלל לימוד למבחנים דורש רצף לימודי של כמה שעות, מה שסביר להניח שלא יהיה לך. אם את בכל זאת רוצה לנסות, אז אני מציעה לך לפזר את המבחנים ולעשות חלק במועד ב´ אם יש לך אפשרות כזאת. כמו כן כדאי לברר בחוג (או מול המרצים) אם הם מוכנים ללכת לקראתך בעניין, כמו מבחני בית, מועד מיוחד וכו´. שווה אולי לבדוק מול אגודת הסטודנטים אם יש תקדימים או תקנון לעניין. לגבי ההנקה: בדרך כלל מקובל שאם רוצים שהתינוק יינק, אז הוא צריך רק לינוק עד גיל חודשיים וזאת כיוון שהאכילה מהבקבוק קלה יותר ודורשת פחות מאמץ ואז התינוק מעדיף אותו על פני הנקה, אבל כמובן יש יוצאים מן הכלל (אני מכירה מישהי שמההתחלה שילבה בקבוק והנקה). כך שגם כאן יש עניין של מזל. הייתי מתייעצת עם יועצת הנקה.

נירית1

New member
הנקה ובקבוק

זה כמובן אפשרי אבל בשלבים מאוחרים יותר מגיל שלושה חודשים, בהתחלה לתינוק יותר קל לשתות מבקבוק מאשר לינוק. הצעתי לך ליצור קשר עם יועצת הנקה שתעזור לך לשלב בין השניים. וקחי בחשבון שכל תוכנית בסיס לשינויים
קשה לשלב לימודים עם תינוק כלכך קטן אבל זה בעיקר תלוי בעזרה שיש לך מסביב, וגם אולי תגלי שלך עצמך מאד קשה לעזוב תינוק בן חודשיים אצל מטפלת. בכל מקרה שיהיה בהצלחה ולידה לפי התיכנונים.

שרון123

New member
תשובה מבעלת ניסיון

הבת הגדולה שלי - ירדן בת 4.5 נולדה בזמן שעשיתי קורס הסבת אקדמאים (פעמיים בשבוע 6 שעות בערב), והיום אני יודעת שאם יש אפשרות להתמסר כולך לתינוק בחודשים הראשונים - זה עדיף. אני הרגשתי שגם הלימודים וגם ירדן נפגעו. מצד אחד - גם בזמן שהתינוק ישן יש לך הרבה מטלות שקשורות לתינוק בעיקר אם את שואבת חלב, ומצד שני תמיד נשאר עומס של לימודים, עבודות ומבחנים שצריך להגיע אליהם, בזמן שאולי תירצי לבלות יותר עם התינוק, או סתם לשבת ולהתפעל ממנו או לנוח. דווקא מבחינת ההנקה אצלי לא הייתה בעייה, חזרתי ללימודים אחרי שבועיים, והמשכתי להניק עד גיל 3 חודשים, בשעות שלא הייתי ירדן קיבלה סימילק בשמחה, והנקה מייד כשחזרתי הבייתה (עם השאיבה לא הסתדרתי). בהצלחה בכל

anat_i

New member
אני לא רוצה ליאש אותך, אבל...

כשנולד הילד הראשון שלי, הייתי בעיצומו של התואר השני. פתאום כל סדר העדיפויות בחיים השתנה והרגשתי שהלימודים באים על חשבון הזמן שיכולתי להיות עם הילד ו... מהר מאד מצאתי את עצמי מחוץ ללימודים. כמובן שבהתחלה אמרתי לעצמי שאני אעשה סימסטר הפסקה ואחזור, אבל עד היום לא עשיתי את זה... אבל מצד שני יש הרבה נשים שמצליחות לשלב לימודים והורות וזה בעיקר תלוי בכמה כוח רצון יש לך וכמה עזרה יש לך הסביבה. לגבי שילוב של הנקה ובקבוק - עשיתי את זה מהרגע הראשון ולא היתה לנו שום בעיה וזה גם הקל עלי אחר כך את החזרה לעבודה והגמילה מההנקה. אז שיהיה בהצלחה!

למעלה