בוקר טוב לכל המתעמלים!

_גלית_

New member
בוקר טוב לכל המתעמלים! ../images/Emo42.gif

הרבה זמן לא כתבתי, אבל הייתי כאן וקראתי הכל! מקווה לחזור קצת אליכן. אז חזרתי והנה כבר כמה שאלות: היום אני רוצה לתת לתומר ביצה בפעם הראשונה (הוא בן 10 וחצי חודשים). כמה נותנים בפעם הראשונה ומה? מהלבן? מהצהוב? משניהם? ועוד שאלה... באיזה גיל כדאי לתת עגבניה? יאמ, יאמ, בתאבון!

דיאנה1

New member
בוקר אור ../images/Emo42.gif

אפשר לענות למרות שעוד לא התעמלתי? (חדר כושר רק בערב) את הלבן של הביצה - בשום פנים ואופן לא עד גיל שנה מחשש לאלרגיה. לגבי הצהוב של הביצה: משרד הבריאות אומר שאפשר לתת מגיל 9 חודשים, מבושל היטב, בשום פנים ואופן לא "נוזלי". אבל!!! טובה קראוזה, הדיאטנית של "אומנות" אומרת שמאחר ותמיד ה"צהוב" יכול להכיל קצת שאריות "לבן" - היא ממליצה לחכות גם עם החלמון עד גיל שנה. עגבניה אפשר כבר לתת, אבל, כמו בכל מזון חדש, בזהירות, לא לתת משהו חדש נוסף ביחד עם העגבניה, ובשעות הבוקר המאוחרות (שיהיה מספיק זמן לעלות על תגובה אלרגית, אם תהיה, ולטפל בה). בתאבון!

בוקר טוב- אני בכלל לא מתעמלת אבל

אני אענה את בהחלט יכולה לתת בגיל הזה לטעום חביתה תבשלי חביתה ממש WELL DONE ותשימי חתיכה אחת קטנה בפה וזהו זה מספיק לבדיקת אלרגייה אגב אני הייתי בודקת בטיפת חלב כי לי האחות אמרה ששונו הנהלים ומותר לתת ביצה מגיל 10 חודשים. עגבניה אפשר לתת חופשי למצוץ, שירה ממש אוהבת את זה

דיאנה1

New member
לפי משרד הבריאות - רק מגיל שנה

ולמזונות כמו ביצה יש סיכוי לגרום לאלרגיה לפני גיל שנה ולעבור בלי בעיה לאחר מכן. כמובן שכל אחת יכולה לעשות מה שהיא רוצה - אבל חשוב לדעת מה ממליצים אנשים שמבינים בזה ובדקו את העניין. אחיות בטיפת חלב לא תמיד מעודכנות. דיאטניות קליניות לעומת זאת מקבלות את העדכונים ממשרד הבריאות עוד לפני שהן מפורסמות לציבור.

הרופאה אמרה לי השבוע לתת ביצה

(את הצהוב של הביצה) מגיל 11 חודשים בערך כדי לראות אם יש תגובה אלרגית לפני החיסון של גיל שנה. לגבי העגבניה - מאיה אכלה עגבניה מרוסקת בגיל שבעה חודשים בערך.

בוקר טוב גם מאיתנו ../images/Emo42.gif

אורן התחילה לאכול עגבניה בגיל חצי שנה. עגבניה מרוסקת על פומפיה. בהתחלה לבד ואח"כ עם קצת טחינה גולמית, חומוס. ד"א העגבניה מעודדת ספיגת ברזל, מה שמוצרי חלב מעכבים. לגבי ביצה - התחלנו בערך בגיל שנה (אולי לפני), פשוט חביתה וככה היה קל להחזיק חתיכות ביד. בתאבון

אני התחלתי לפני גיל עשרה חדשים../images/Emo21.gif

אורי כמעט בן עשרה חדשים ואתמול הכנתי לו ביצה מקושקשת והוא אכל אותה עד הסוף! ככה גם אמרו לי בטיפת חלב! אבל יש הרבה דעות בעניין!

תומר אוכל ביצה מגיל 8 חודשים

ואוהב מאוד, גם ביצה קשה וגם חביתה. הכי חשוב שתבושל הרבה זמן, כדי להרוג את כל החיידקים והטפילים למינהם. עגבניה היא המאכל האהוב על תומר, והוא מאוד אוהב לזלול, בערך מגיל חצי שנה (מרגע שהתחיל לאכול ירקות) בהתחלה מרוסק ועכשיו הוא מחזיק ביד ושולק אותה (ואח"כ יורק את הקליפה)

_גלית_

New member
המון תודה על כל התגובות ../images/Emo140.gif

עם הביצה כנראה נחכה, אבל, עם עגבניה נתחיל בשמחה ובזמר!
!

zimes

New member
זאת הסלק ראה, ומיד גם הוא בא

אתו עגבנית, והשמחה רבה! ביקשת שירי עגבניות, לא? בכולופן - את יכולה גם לתת סלק, אם את לא חסה על הבגדים... (ואל תופתעי אם הפיפי/קקי יהיו אדומים).

_גלית_

New member
וואלה... שכחתי לגמרי מהסלק ../images/Emo9.gif

יטופל בהקדם! תודה על התזכורת... לעולם לא תצעד רעב, תומר

דיאנה1

New member
אני רואה את המבט המאוכזב של תומר

כאשר האומלט שלו הלך לפח... לא תגלי לו שזה בגללי, נכון?
וזה לא רלוונטי אליכם, אבל למען אמהות אחרות שקוראות: אין בעיה עם עגבניה בגיל של תומר, אבל היא לא מומלצת כאחד המזונות הראשונים כשמתחילים מוצקים משום שהיא שייכת למשפחת הסולנים (מה שזה לא אומר... היא לא שרה במקהלה?) וכן גם היא נחשבת אלרגנית.

_גלית_

New member
האומלט לא הלך לפח, אלא...

לבטן של אמא!
(ובהזדמנות זו - יוחזר האייקון של החזיר!!)

דיאנה1

New member
אני נותנת לבר חתיכות עגבניה או חצאי

עגבניות שרי. הוא אוכל את הפנים ומוציא את הקליפה (מאד מנומס, אני יודעת...) אבל הוא כבר גדול ואוכל אוכל לא מרוסק. כשהוא היה קטן יותר לא נתתי לו עגבניה מהסיבות שכתבתי.

למעלה