בוקר טוב לכל העובדים מהבית

בוקר טוב לכל העובדים מהבית ../images/Emo141.gif

וגם לאלה שלא ונמצאים כאן איתנו. שאלה לדיון האם בחרתם לעבוד מהבית כי "מסגרת" לא מתאימה לכם? האם אתם חושבים שהבחירה הזאת קשורה למבנה האישיות שלכם? זה מתאים לכולם? אולי זה קרה במקרה ומחוסר ברירה ואח"כ התברר כמשהו טוב? מה אתם אומרים? יום נעים ופורה

אביבה ! את מזכירה לי משהו ששמעתי

לגבי מסגרת הנישואין ! "הנישואין הם מוסד נפלא-אבל מי רוצה לחיות במוסד ?" כנל לגבי "מסגרות". המסגרת כובלת את העובד,לכללים ולמגבלות שלה עצמה. לא ניתן לדעתי,להתפתח בתוך "מסגרת של מישהו אחר". אצלי,הבחירה היא פועל יוצא "אישיותי" טהור ונקי. ישנם הרבה סיבות,להחלטה לעבוד באופן עצמאי מהבית,שלדעתי רובן הגדול הן "אישיותיות"-ולאו דווקא שיקולים כלכליים. אצלי זה קרה,בתהליך הדרגתי מאד מהיר,שהסתיים אחרי 6 חודשים,לטובת עבודה ללא מעסיק על הראש,ומהבית. ההחלטה אצלי היא החלטה מאד מגובשת,עד כדי שאני מסוגל לאמר בוודאות מוחלטת,שאין סיכוי שאחזור "לשם".... רק טוב יצא לי מזה,גן עדן עלי אדמות..... יום נפלא לך,אביבה,ולכולם.

b o o l

New member
../images/Emo66.gif

בחרתי להיות עצמאית כי רציתי להיות 'אדון' לעצמי. השתלבתי בעבר במסגרות עבודה, ואפילו נהניתי מבחינות מסוימות. אבל ההנאה אף פעם לא הייתה שלמה. הבחירה בהחלט קשורה למבנה האישיות. אחד הדברים שהכי הקשו עליי בעבודה אצל מישהו אחר, הייתה ה"אי נעימות" הלא מוצדקת שלי במקרי היעדרות עקב חופשות החגים ומחלות של הילדים או שלי. יש לי נטייה לתת יותר מדי מעצמי ולהתחשב בצורה לא פורפורציונלית, ואפילו עם הבוס הכי טוב בעולם (כמו זה האחרון שהיה לי) זה מביא אותי למצבים שבהם אני מרגישה מאוד לא נוח - ואני לא אוהבת להרגיש מאוד לא נוח. חוץ מזה כיף לקום בבוקר בשבילי ובשביל המשפחה שלי, לדעת שאם צריכים אותי אני 100% פה. אני מרגישה חופשייה ומאושרת. כמובן שצריך משמעת עצמית כדי לעבוד מהבית.

missB

New member
אני מפרידה בין שתי החלטות

האחת - ההחלטה להיות עצמאית והשניה - לעבוד מהבית. הראשונה בעיני היתה עקרונית והשניה קצת פחות. בחרתי להיות עצמאית כי רציתי יותר שליטה על מה שאני עושה, יכולת לכוון לתחומים שמעניינים אותי ולא להיות תקועה עם מסגרות של ארגון שקשה לשנותן. ההחלטה לעבוד מהבית היתה החלטה משנית בעניין. זה נעשה יותר משיקולים של 'להתחיל בקטן' ולהתפתח. כרגע זה מאוד נוח לי ואני מוצאת בזה המון יתרונות אבל אני לא פוסלת על הסף אפשרות שבעתיד, כשהעסק יגדל, ייתכן שהוא יעבור לסטודיו חיצוני.

יונית א

New member
טרקטור לפינוי לא יזיז אותי מהבית !

פעם גרתי בבית משותף הסתדרתי עם כל השכנים,וועד הבית ואפילו עם חתולי פח הזבל(למה קוראים להם חתולי רחוב, הם במילא גרים בחדר זבל ולא ברחוב). לא חשבתי בכלל לעבור , היה לי טוב ,התקדמתי מדירה של 2 חדרים לקומת גג, לדירת גן וכו. בנסיבות החיים (אצלי קוראים לזה שחיקה מקצועית ,ויש עוד מקצועות שנשחקים בהם חוץ מהוראה) מהמקצוע, העיסוק ולא מהמסגרת עצמה שלא הפריעה לי- הייתי ממוסגרת למדי, וכשלא התאים לי הזזתי את הגבולות לטעמי. בקיצור נסיבות החיים שמו אותי בהתנחלות. בהתחלה חשבתי, משהו זמני כזה לעשות מה שאני אוהבת, במילא אני מחפשת את עתידי המקצועי בתחומי,אולי להמשיך לתואר בכיר יותר וכו. אבל התנחלות כטיבן של כאלו,מושכת ,סוחפת, ראיתי שאני שותלת פרחים בעציצים, אח"כ התחלתי לשתול בגינה בחזית ובסופו של דבר נטעתי בוסתן של עצי פרי לטווח ארוך. והיום, שום דבר לא יצליח להוציא אותי מההתנחלות שלי. אפילו לא טרקטור ענק לפינוי מתנחלים. טוב לי שם (כאן).

Milo M

New member
למה אני עובד מהבית?

שאלה מצוינת שגרמה לי לחשוב פעם נוספת על הבחירה שלי. קודם כל (כפי שמשהיא כתבה לפני) החלטתי להיות עצמאי ומיקום העבודה פחות חשוב בעיני. הטעימה הראשונית שלי לעבודה מהבית הייתה לאחר פיטורי מחברת הייטק בשיא השפל - מיותר לציין שלא מצאתי עבודה חדשה כשכיר בתנאים סבירים. באותה תקופה קרובת משפחה הציעה לי לפתוח עסק MLM (לא להיבהל אני לא מפרסם) לאחר תקופה של מספר חודשים ראיתי שסוג זה של עבודה אינו מתאים לי, אך רעיון העבודה מהבית בהחלט נראה לי פשוט נהנית מהאפשרות לקום מאוחר להתלבש בטרנייג ולהתחיל לעבוד. כך התחלתי עסק של תיכנת שממוקם בבית ופועל בשיתוף פעולה עם מתכנתים נוספים לפי הצורך. לסיכום הגעתי לעבודה מהבית במקרה אך כיום לא ההיית מחליף את סביבת העבודה.

איך אתם/ן מתמודדים/ות עם...

ימים (במקרה הטוב) שבהם לא נכנסת עבודה? מה ההבדל העיקרי בין שכיר לבין אדם שעובד מהבית ואינו שכיר לדעתכם? איך הרגשתם בהתחלה כשזה היה קורה? ואיך זה היום? האם השתנה משהו? האם יש לכם שליטה על זרם העבודה? אתם/ן משווקים/ות כל הזמן? נחים/ות על זרי דפנה?

../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif מקפיצה

אולילא שמתם לב לשאלות... ואולי לא בא לכם לענות... זה גם בסדר... יום נהדר לכווולם

יונית א

New member
אולי לא סתם הייתה התעלמות

כי זו פינה לא נוחה להיות בה, ובטח לחשוב עליה. אני חושבת שהשאלה אינה לעובד מהבית אלא לשכיר מול עצמאי בעיקרון(ואז לא משנה אם הוא עובד מהמתפרה שלו, מוסך,חנות רהיטים או מהבית). אני עובדת "עונתית" יש לי עבודות חורף ועבודות קיץ. מול לקוחות הרבה יותר בקיץ, ואילו בחורף יותר עבודה עם עצמי. ככה מווסתת את העונות . אני גם לא מסתכלת על החיים במימדי "יום" או "שבוע" כי אם היום לא נכנסה עבודה, והשבוע לא-אז אולי בשבוע הבא? וכן אני משווקת כל הזמן. חלק מהחיים בכול עונה.

יונית א

New member
כמו הנמלה -בלי שמן אגוזים

שווק - מאד תלוי אני סבורה בתחומי העיסוק. אבל אני יכולה לפרט מה הכוונה שלי בשווק יומיומי. קודם כל אני מפרידה בין שווק ובין מכירה,כי אחד מוביל לשני אבל לא בהכרח. בעונת החורף אני עוסקת יותר בשווק, כדי שבקיץ אעסוק במכירה. שווק בסיסי אחר הוא כמובן אתר מידע שהקמתי לי, והוא המשווק מספר 1 שלי. אני גם לא מאמינה בשווק אגרסיבי (שונאת את הדחפנים שמנסים לדחוף לי דבש דבורים,כשאני מחפשת שמן אגוזים). אבל אני דואגת להיות על המפה. אני יוזמת. אני יודעת שX שעות ביממה אני עוסקת בשווק -חלק אינטגרלי מהעסק שמתופעל על ידי אדם אחד. אני לא מחכה ללקוחות שימצאו אותי-אני עוזרת להם למצוא אותי. היות ואני מוכרת להם שירות חדש יחסית בארץ, אני צריכה להתגבר על מחסומים נוספים של חשדנות, של אי ידיעה והיכרות, וחלק מהשווק שלי עוסק בהכנת הרקע. אבל היתרון שלי- שאני נהנת מהעובדה שיש עוד ועוד אנשים שנחשפים לאפשרויות, שאני מצליחה לפתוח להם עולם אחר. ואם יהיו מהם לקוחות-יופי,ואם לא- הם יספרו לשכנה מקומה ד' , לדודה רחל, ואלו יהיו הלקוחות הבאים. ואם לא....אז לא נורא. כמו הנמלה, אני עמלה בחורף כדי לקצור בקיץ. זו הייתה השאלה בכלל?

לרגע רציתי להגיד

מה זה משנה אם זו השאלה...העיקר שתענוג לקרא אותך. כן זו היתה השאלה, אני יודעת שיש כאן אנשים שזה מאוד מעניין אותם ואפילו שאלו לא פעם לגבי פעולות שיווק ספציפיות. אם את מוכנה, לפרט פעולת שיווק שאת עושה מהתחלה ועד הסוף... אני יודעת שקשה ממש לחתוך בסכין אבל,... אני בטוחה שעוד אינפורמציה תעלה... תודה

יונית א

New member
אני לא בטוחה שיש בשיווק שלי

איזשהו עיניין ציבורי כי אני משווקת בעיקר ידע ולא מוצרים .

motyka

New member
בעצם אין לי מושג איך זה קרה

התחלתי כשכיר שמשלים הכנסה על ידי עבודה מהבית, והתגלגלתי להיות עובד מהבית ששומר על מסגרת קטנה של עבודה כשכיר, ואין לי מושג איך זה קרה. זאת אומרת - היתה יותר עבודה מהעיסוק שמהבית אז הורדתי שעות עבודה כשכיר, אבל לא ברור לי למה בעצם עשיתי את זה.

למעלה