בוקר טוב לכל חברי הפורום

י רדן

New member
בוקר טוב לכל חברי הפורום../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif

חברי פורום יקרים לא ביקרתי כאן שבוע.. מאז יום ראשון שפתחתי בידיעה על אותו פיגוע בבאר שבע כשאני ארוזה במזוודות לקראת נסיעה לחו"ל..ויודעת שהבת בדרך לבהד 1 וזו בערך השעה בה היתה אמורה להיות בתחנה המרכזית. עברו עלי רגעי מתח עד ששמעתי את קולה.... אני אתעדכן ואקרא את כל מה שכתבתם במהלך השבוע האחרון. ראשית רוצה לברך ולומר בהצלחה לסמדר על ניהול הפורום. מאחלת לכולנו סופשבוע נעים ולבנים ולבנות שלנו הצלחה באשר הם, שיסעו בשלום ויחזרו בשלום.

s h o o s h a

New member
כמה מילים על הצבא

אנצל את ההודעה הזו כדי לומר כמה מילים חמות על הצבא. הרבה מאד דיונים נסובו כאן על האטימות שמגלה המערכת הצבאית לנוכח מקרים מסויימים אלא שהמערכת הצבאית גם יודעת, ואכן מגלה, הרבה מאד רוחב לה ואיכפתיות אל פקודיה. חיילים בודדים, חיילים למשפחות נזקקות, חיילים עם בעיות אישיות- כל אלו ועוד רבים אחרים, מוצאים אוזן קשבת בתוך המסגרת, המפקדים, מש"קיות הת"ש וכהנא וכהנא גורמים נוספים. אך הוגן יהיה זה, לדעתי, להזכיר ולציין גם את הצד הזה בפרצופה של המערכת, לטפוח על שכמה ולהגיד לה 'תודה'. כמו בכל מסגרת, אין מסגרת מושלמת. והצבא שלנו אינו יוצא מן הכלל. ולכן אנחנו ההורים, שיש לנו היום יותר גישה מאי פעם, נמצאים כדי לעמוד על המשמר על אלו השומרים עלינו. להגן עליהם מפני אלו אשר אינם עושים מלאכתם נאמנה (ולצערי, אכן יש גם כאלו) אבל! כאמור, אל לנו לשכוח את כל הטוב שהמערכת מעניקה, והיא מעניקה. מאחלת לכולנו שבת שלווה שושה

אשד4

New member
אני לא נגד, אני בעד...

לשושה שלום, אני לא נגד הצבא, אני בעדו. השירות צה"ל,כצבא מדינת ישראל אצלינו בבית- הוא ערך!(וקצרה היריעה לדון בערכים מהם...). על כל פנים בהתייחס למה שכתבת, אני חושבת שהנקודות שציינת מטפלות בקבוצות מוגדות. חיילים בודדים מטופלים נפלא (אחותי היתה כזאת) הקושי שדומני שעולה בפורום הוא הטיפול בפרט האחד במסגרת מוגדרת. אותו חייל שמתגייס ואינו ממשפחת מצוקה, ואינו בודד ואינו עולה חדש, ואינו (חס וחלילה ושלא נדע...) בן למשפחה שכולה. מדובר עם אותם חיילים שבבקו"ם היו מורעלים ובשל חוסר מנגנונים/ נוהלים מתאימים לפתרון בעייתם הם הופכים אחרי זמן לחסרי מוטבציה ולשגרירים גרועים של הצבא. שבת שלום אשד

s h o o s h a

New member
להתמודד עם הצבא

אין לי ענין להיכנס לויכוח, חלילה, אולם חייבת לומר לך שגם כאשר מדובר ב'חייל מן השורה' שנקלע לבעיה כזו או אחרת, הצבא נותן תשובות ופתרונות. כאמור, בכל כלל יש יוצא מן הכלל. לגבי חיילים שהגיעו 'מורעלים' לצבא- אני מכירה את זה מקרוב מאד. הבן שלי הגיע חדור 'מורעלות' והתגייס לגולני. עבר טירונות ומסלול לוחמים, כמה גאווה הפגין הגברבר כאשר ענד את סיכת הלוחם על חזהו, עבר גיבושון ל'אגוז' ואז הבין שלא מתאים לו הקרבי ורצה לצאת מהיחידה. לא פשוט לצאת מיחידה קרבית. אז הוא נלחם במערכת כפי שמצא לנכון (בניגוד מוחלט לדעתי) ו'עשה שרירים' ולא ויתר. היום הוא עדין בחיל אבל בתפקיד לחלוטין לא קרבי. ג'ובניק קוראים לזה בצבא. שגריר גרוע של הצבא? לא חושבת. חושבת שדווקא ה'מלחמה' הזו שהוא ניהל במערכת הקשוחה והאטומה לפעמים, חישלה אותו והסבה לו לא מעט תועלת. שבשביל להשיג משהו, להגיע למשהו, אתה מוכרח להתעקש ולא לוותר. ואני חושבת שזהו ערך מוסף לחיים בכלל. אז, כפי שאמרו חכמים לפניי, 'לכל מטבע שני צדדים' ועל כל מצב ניתן להסתכל בעיניים שונות ולהחליט מה רוצים לראות ומה רוצים להפיק. חוזרת ומדגישה שוב- אכן יש בצבא מקרים אחרים, חריגים, שחובה לתת עליהם את הדעת. על כך איננו חלוקות אולם אסור לשכוח את כל הטוב שיש לצבא להציע. שבת שלום

oshiko

New member
בוקר טוב ושבת שלום לכולם../images/Emo48.gif

הבן הודיע שיחזור היום מאוחר. יש להם ריצת ניווט מסורתית לזכר חללי הפלס"ר באזור מגידו. זה מגיע בסוף שבוע של ניווטים-דרום. נקווה שיהיה שבוע שקט ופטור מדאגות. אני מסכים עם שוש, כמובן. קשה לדבר על "המערכת" כמקשה אחת. בסך-הכל, למרות שנותר עוד המון מה לשפר, יש שיפור מתמיד בכיוון של התייחסות לפרט ובעיותיו.

סמדר בנ

New member
ברוך שובך ירדן

וטוב שהילדה בסדר. בקשר למה ששושה אמרה - הצבא אכן במגמת שיפור מתמדת ובהרבה תחומים זה אכן מורגש. גם אופי המערכת שכח האדם בה כל הזמן משתנה הוא מאוד מסובך, וזה צפוי שיהיו פה ושם בעיות שלא נפתרות בזמן או טיפול בלתי נאות. זוהי גם מערכת שמורכבת מאנשים מאוד צעירים (ילדינו...) וחלקם כבר בתפקידים של נותני שירות. מהיכרותי האישית עם הצבא אני רואה את המחשבה ותשומת הלב שמשקיעים במציאת פתרונות שלוא דוקא קשורים לאימון הצבאי עצמו. עדיין, יש הרבה דברים טעונים שיפור - ולצערנו חלקם פשוט תלויים ברצון הטוב של אותו אדם שמטפל בעניין.

שויו

New member
שבת שלום לכולם! אצלנו שבת ראשונה

שהבן "סוגר שבת" (לקסיקון שלם חדש שאנחנו צריכים ללמוד).... ואנחנו על מטלטלינו, השקיות והצידנית ניסע מחר לבקרו כמובן והכי חשוב- שנביא איתנו את החברה!!!!!!!!!! ביום ה' הבא בע"ה - השבעה בכותל! מרגש אותצי כבר מעכשיו שבת שלום ושקט לכלנו ובעיקר לילדים....

oshiko

New member
../images/Emo49.gifתביאו דיווחים ותמונות

שיהיה לו מסלול מוצלח. בסוף הוא עוד יתאהב בחיל ...

אשד4

New member
שבת שלום../images/Emo24.gif

לכל חברי הפורום שבת שלום, אז הבן הגיע לחמשוש. (אתמול ייצג את החטיבה באזכרה לחייל), וזאת לאחר שדיברתי עם מפקדו. סיפרתי למפקד שהבן אמר: "כל רגע שאני עם החברה הוא בבחינת זריית מלח על פצעי... הבעייה היא בעיקר בשבת שהוא שומע את כל מה שהוא מבחינתו הפסיד. לשמחתי, ששוחחתי איתו, המוטיבציה עדיין קיימת, עם זאת, עדיין חוסר השלמה בעניין הורדת הפרופיל. (אמא, את לא מבינה, אני חייב להיות קרבי, זאת גאווה). הוא צפוי לועדה רפואית שתוריד לו את הפרופיל ל72. (ע"פ המלצת הרופא שהיה אצלו בשבוע שעבר). כמה זמן לוקח עד שמזמינים לועדה רפואית? כולי תקווה שימצאו לו אח"כ תפקיד הולם... והעתודאית בקורס הקצינות - גם הגיעה היום - בקיצור חגיגה!!!! שבת נפלאה לכולם, לאלה שהילדים בבית- שישבת נפלא, ולאלו שנוסעים לבקר- סעו בשלום וחזרו בשלום... אשד

למעלה