בוקר טוב לכם, אני אורחת כאן ורוצה

arielam

New member
בוקר טוב לכם, אני אורחת כאן ורוצה

ברשותכם להפנות אליכם שאלה? אני מורה ומחנכת בחטיבת ביניים. ידועה כצלמת של בית הספר, מצלמת לעיתון בית ספר, לספרי מחזור, וכמובן כל פורים את ילדי החטיבה. שאלתי היא: צילמתי אתמול את חגיגות הפורים בחטיבה, כל המצולמים הם בני נוער בכיתות ט' כלומר בני 14 ומעלה. כולם הצטלמו מרצונם ורואים זאת לפי אופי הצילום (צילום סטודיו מאולתר כמובן). האם כדי להעלות צילומים אלו בפורומים לצילום אני זקוקה לקבלת רשות מהוריהם? יש לציין כי כל הצילומים צנועים באופיים ואין חלילה םגיעה כלשהי באותם מצולמים, נהפוך הוא. אם אני אכן, על פי חוק, זקוקה לרשות מההורים, האם זה מספיק טלפונית או אישור בכתב? אודה על תגובתכם. אריאלה

צילומים ברשות הרבים

צילום אדם כשהוא ברשות הרבים מותר גם בלי הסכמתו. פרסום הצילום בלי הסכמת המצולם גם הוא לא ייחשב כפוגע בפרטיותו, אם הפרסום אינו עלול לפגוע בו ואינו למטרת רווח (ראי סעיפים 1, 2 (3), 2 (4) ו- 2 (6) לחוק הגנת הפרטיות. במקרה שלך אין גם בעיה של הפרת זכות יוצרים, כיוון שאת צילמת מיוזמתך (בצילומים שנעשו על-פי הזמנה, הזכויות הן של המצולם בהעדר הסכם הקובע אחרת). הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

arielam

New member
מודה על תשובתך. לא הבנתי דבר אחד

והוא " הזכויות הן של המצולם בהעדר הסכם הקובע אחרת", כלומר הזכויות הן לא שלי? אלא של מי שצילמתי? הצילומים לא נעשו בהזמנה,הצילומים היו ביוזמתי, אני מלמדת בחטיבה והילדים הצטלמו כמו כל שנה.

הוא שכתבתי

במקרה שלך אין גם בעיה של הפרת זכות יוצרים, כיוון שאת צילמת מיוזמתך (בצילומים שנעשו על-פי הזמנה, הזכויות הן של המצולם בהעדר הסכם הקובע אחרת). הערה: החתום מעלה אינו עורך דין.

למעלה