בוקר טוב לכן

בוקר טוב לכן../images/Emo142.gif

רק היום התוודעתי לפורום הנהדר הזה והספקתי לקרוא רק קצת..בינתים. יש לי שאלה: האם ידוע לכן על כך שבבתי חולים נותנים לתינוק מיד לאחר היוולדו מי סוכר? אני מאד תמהה למה ומדוע?

כרמית מ.

New member
לרוב לא

וכדאי לוודא שאכן לא. פעם עשו את זה כדי למנוע נפילת סוכר או מחשש (תמוה) שהקולוסטרום לא מספיק טוב. עדיף להניק. תינוק שאמו סוכרתית ולא מוכן לינוק, צריך לבדוק סוכר. לפעמים יהיה צורך לתת מי סוכר או גלוקוז באינפוזיה - אבל לא באופן שגרתי. עוד סיבה לתת מי סוכר, זה לפני בדיקות מכאיבות, כיוון שהוכח שהסוכר מקטין את הכאב. גם שם - עדיף להניק (גם מכיל סוכר וגם מקטין כאב, וגם עם השפעה רגשית מרגיעה).

נכון. ואת מתן מי סוכר לפני בדיקה

או הליך אחר שמכאיב לתינוק עושים למשל בבי"ח מאיר כרוטינה, וגם הנקה בזמן פרוצדורות היא מקובלת שם מאד. יפה !

debby12

New member
מנהל
בפגיה ב"ליס" נותנים לתינוק=פג שבוכה

בכי ממושך כדי "להרגיע". למותר לציין שלא שואלים את ההורים או כותבים את זה בגליון. אם ההורה במקרה שם הוא מגלה את הנוהל הנפלא" הזה. זה הולך על פי יוזמה עצמאית וגאונית של האחיות שלא רוצות לשמוע בכי. אגב - כשאני נתקלתי זה לא היה מיד לאחר הלידה - סתם במשך השבועות שאחר כך.

ושאלה נוספת באותו נושא:

הרי זה דבר שאינו טבעי... האם לא נגרם מכך נזק גופני/התפתחותי? האם פג/תינוק בן 0 בכלל מסוגל לעכל סוכר באופן ישיר?

כרמית מ.

New member
בעקרון

תינוק עד גיל חצי שנה אמור לאכול אך ורק חלב אם. נקודה. (טוב, גם קולוסטרום, אבל זה נחשב חלב). כל דבר אחר - פחות טוב, ומזיק. יחד עם זה, יש מצבים שבהם כדאי לתת משהו פחות טוב, כדי להשיג מטרה מסוימת. מתן מי סוכר לילודים או לפגים באופן שגרתי, בהחלט מזיק: זה במקום הנקה שהיא מזינה יותר, זה עלול לגרום לשלשול, אם ניתן בבקבוק עלול לגרום לבלבול פטמות, זה סוכר לבן ומיותר, ועוד. לאמא שלי, זה גמר את ההנקה של אחותי הבכורה (בהמשך היא כבר היתה יותר חכמה, ולא הסכימה לתת). בעבר, השתמשו בזה כדי "למשוך" תינוקות בין הנקה להנקה - כשהנקה היתה בזמנים קבועים, כל 4 שעות (דבר מזיק ביותר). אבל, אם לא ניתן להניק או לתת חלב אם, זה יכול להיות פתרון קביל, במקום להכאיב סתם לתינוק/פג, או כדי למנוע נפילת סוכר (לא סתם, אלא רק כשיש סיבות מוצקות לחשוש מזה). אחת הבעיות הן, שלבי"ח בד"כ יותר נוח לתת מי סוכר (או תמ"ל), מאשר לקרוא לאם להניק את התינוק תוך כדי הפרוצדורה הרפואית, או לתת לו חלב שאוב (אם הוא לא יכול לינוק, וזה קורה לפגים), ולרוב, האמא אפילו לא יודעת שעשו משהו (גם אם זה שגרתי לחלוטין).

debby12

New member
מנהל
כרמיתוש - את במיסקונספציה לגבי הנקת

פגים -- לפחות ככל שזה נוגע ל"ליס" שזה המקום היחיד שהיה לי העונג להכירו. זה לא שפגים "לא יכולים לינוק" זה שהפגיה "לא נותנת להם לינוק" (ובמקביל אוסרת על יועצת ההנקה של "ליס" להיכנס לפגיה) מאוד קשה להניק שם. יש לחץ היסטרי לתת רק חלב שאוב בבקבוק מכמה סיבות: 1. כי הנקה חלילה "תעייף את התינוק" (רציונל מאלה שטורחים להסביר: הוא יוציא ככה אנרגיה ואז יעלה יותר לאט במשקל ואז יתפוס מקום בפגיה למשך זמן ממושך יותר כי הם לא מוצאים לפני 2 ק"ג]. 2. אין לך שנתות על הציצי אז בהנקה הם לא יודעים כמה הוא אכל (אפילו הם מבינים שעניין השקילה לפני/אחרי הוא בדיחה). חלילה אולי הוא אכל פחות מהפרוטוקול, או רחמנא ליצלן, אכל *יותר* ממה שמותר לו על פי הפרוטוקול שזה לדידם ממש סכנת נפשות איומה. שוב ושוב הם טוחנים במוח שזו סכנת חיים כי לפגים יש נטיה לאכול "יותר מדי" ממה שטוב בשבילם. 3. כדי להניק צריך לקבל רשות מהצוות (אסור להוציא לבד מהמוניטור/אינקובטור) ורשות כזאת ניתנת לעתים מאוד מאוד נדירות [אולי כשלאחיות יש מצב רוח טוב - נגיד יום אחר שסיביר או אוקראינה זוכות באירוויזיון
] בקיצור, טו מייק א לונג סטורי שורט, זה ממה לא מעניין את הפגיה אם פג יכול או לא יכול לינוק, ממילא אסור לו. אולי זה מסביר את האטרקטיביות של מי סוכר

mise

New member
במקום מי סוכר -

אך ורק במצב שבו אין אפשרות להניק בכלל לפג/תינוק אפשר לתת מי תמרים. באסכולה הטבעונית/צמחונית נותנים גם חלב שומשום/שקדים, אבל אני יודעת שהמלצות משרד הבריאות (למעוניינות בהן..) הן ממש נגד שומשום/שקדים אלא רק מגיל חצי שנה או שנה, היות שהם טוענים שזה אלרגני.

debby12

New member
מנהל
הנה מחקר שמראה שזה "דופק" הנקה

קישור. עכשיו אולי יותר ברור למה בתי חולים כל כך אוהבים את זה - זה כנראה נוהג שמעודדות חברות התמ"ל שמממנות שם הכל

גם למבי

New member
נכון - טובלים את המוצץ במיים ונותני

ם לתינוק בוכה. ראיתי במו עיניי כשהייתי שם בזמן בדיקת רופאים. (הפעם היחידה שגל היה שם ובזרועותיי תוך כך שהאחיות מתחננות שאלך ואחזור עוד שעה. ממש!)

1אילת2

New member
רק ספקלוציות.

אחרי שילדתי את התאומים, ולקחו לי אותם (!) ביקשתי לא לתת להם תמ"ל. אמרו לי שאם יצטרכו, יתנו להם מי סוכר. אני לא זוכרת אם הייתי המומה מכדי להגיב, או סתם מטומטמת. בכיוון שלקחתי לי ארבע שעות להגיע להניק בפעם הראשונה אני מניחה שהם בהחלט קיבלו מי סוכר (או תמ"ל). יצאתי מבית חולים לאחר שבוע עם תינוקת שלא יונקת (ולקח לי חודש וחצי עד שהיא למדה לינוק). אז רוטינה זה אולי לא, אבל שגרה כנראה שכן...

כרמית מ.

New member
אוףףף

איך אפשר ללדת במקום שכל כך רומס? איך זה ש*אנחנו* נחשבות למשוגעות?

מי יכולה להסביר לי את ההבדלים

מבחינה כספית! בין לידה בבית ולידה בביה"ח..? מגיע מענק לאישה שיולדת בבית או לא?

tmaz

New member
מענק לידה ולידות בית

מגיע לכל אשה שמגיעה לבית החולים, עד 12 שעות מרגע הלידה.אבל הוא לא מכסה לך את ההוצאות על מיילדת בית - זה בא מכיסך הפרטי.היו על זה דיונים קודמים בפורום ואת מוזמנת לחפש.דרך אגב, אני כותבת עכשיו הצעה למיסוד לידות בית (טיוטה ראשונית בדף "הצעה למיסוד לידות בית" ב"באופן טבעי") ואשמח לפרסם אותה גם פה אחרי כמה שיפוצים. אתן מוזמנות להיכנס לדף ולהציע הצעות לשיפור.

1אילת2

New member
לא רק. בד"כ דורשים אשפוז של 12-24

שעות על מנת לקבל את המענק. (נה באוזן).

למה בעצם צריך

להתאשפז בביה"ח אם הלידה עברה ב"שלום"..? קצת מקומם אותי נושא המענק! למה השונות הזו בין לידה ולידת בית? קראתי את הטיוטה שלך tmaz ואת התגובות ועדיין לא ממש מכירה את הנושא כדי לעזור לך לגבשה.. עם זאת כאשר תשלימי אותה ותתחילי במאבק אשמח לחבור אליך.. חייבת לציין שנראה לי מאד שהלידה הבאה שלי תתבצע בבית משתי סיבות לפחות: הראשונה - עברנו דירה למקום מרוחק, לא נראה לי שאספיק להגיע לביה"ח..(הלידה הראשונה שלי ערכה 40 דקות). והסיבה השניה: בגלל שילדתי לידה טבעית בחדר טבע אף רופא לא בדק אותי! הרופא היחיד שהסתכל עלי הטיח בי (כשבעלי לצידי) כשעתיים אחרי הלידה ש- "את בטח מסריחה משמנים.." ואת מכתב השחרור מצאתי על המיטה.. בקיצור, לא רואה שום סיבה ללדת שוב במקום כזה..

ט ו ש ה

New member
השונות היא בגלל האינטרס הפיננסי

מה נוח יותר לבית החולים מאשר לחייב את השארותה של אישה במחלקה, ובתמורה - קבלת סכום עצום של כמה אלפי שקלים מהביטוח הלאומי, מבלי לספוג שום הוצאה? הרווח הוא רווח נקי של בית החולים, והכפיה היא הדרך של בית החולים "להעניש" את מי שבחרה לא לממן אותו
אגב, במסגרת הלימודים שלי, אני לוקחת עכשיו קורס שנקרא "כלכלת בריאות", אחת הדוגמאות החביבות על המרצה שלי היא דוגמאת לידות הבית (כמעט בכל הקשר הוא מצליח להעלות את הנושא...גגגגרררררר) - בקצב הנוכחי, אני עוד אזמין אתכן לפאנל אצלנו בכיתה...

למעלה