בוקר טוב, למי יש מתכון מנצח לעוגת גבינה לפסח?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
זהו, שבמתכון של אודטה יש 9 חלבונים ו6 חלמונים

-בחלמונים לא חשבתי לגעת, רק להוריד מהחלבונים.
יכול להיות שאפשר, רק תצא פחות אוורירית.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לי! עוגת גבינה פירורים פיסחית
לוהטת

עוגה מעולה הבנויה משלוש שכבות – בצק דומה לפריך, מלית גבינה מוקצפת בטווח ושכבת פירורים עליונה. אני הוספתי חצי כוס אגוזים קצוצים לתערובת הפירורים – בעיני הוסיף מאד.

עוגת גבינה פירורים לפסח/ציפורה קרייזמן "ניחוחות הפסח"
(שרויה)
מרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ*:
200 גר' חמאה רכה
½ כוס סוכר
1 ביצה
קורט מלח
250 גר' קמח מצה
½ שקית א. אפיה
למלית:
750 גר' גבינה לבנה 5% **
3 ביצים מופרדות
מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון
1 שקית סוכר וניל
1 כף גדושה קמח תפוחי אדמה
¾ כוס סוכר

אופן ההכנה:
הבצק:
1.מעבדים את כל חומרי הבצק לבצק פירורי***. אין צורך להוסיף נוזלים.
2.מפרישים רבע מהבצק לשכבת הפירורים**** ומאחסנים מקפיא לעת עתה.
3.מהדקים את יתרת הבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית, המרופדת בנייר אפיה*****.
מלית הגבינה:
4.בוחשים בקערה גבינה, חלמונים, רבע כוס סוכר, קמח תפוחי אדמה, לימון, ווניל.
5.בקערה שניה מקציפים חלבונים לקצף יציב תוך הוספה הדרגתית של הסוכר.
6.מקפלים בעדינות מעט מהקצף אל תערובת החלמונים ואז מקפלים את יתרת הקצף לתוך תערובת החלמונים.
7.יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק.
8.מוציאים מהמקפיא את כדור הבצק שהפרשנו ומגררים פירורים מעל הגבינה באמצעות החורים הגסים שבפומפיה.
9.אופים כ- 90 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלסיוס, עד להזהבה נאה של הפירורים והתיצבות המלית******. משאירים בתנור 15 דקות נוספות עם דלת פתוחה.

הערות קרייזמן: העוגה טובה בהקפאה.

הערות חני ס.:
*אפיתי בתבנית חד"פ מלבנית גדולה.
**סיננתי את הגבינה כשלוש-ארבע שעות לפני האפיה.
***השתמשתי במערבל כי היה בחוץ באותה עת, בטוחה שאפשר גם ביד (ובמעבד מזון).
**** הוספתי חצי כוס אגוזים קצוצים לתערובת הפירורים.
*****איחסנתי את תחתית הבצק במקפיא עד שתערובת הגבינה מוכנה.
******אצלי היה מוכן אחרי קצת יותר משעה – כדאי להתחיל לבדוק אז, והוצאתי כשהפירורים היו זהובים ומרכז המלית עדיין רטט מעט.
 

פעמית 1

New member
תודה! אבל עוגת גבינה פירורים כבר יש לי

מחפשת משהו בסגנון עוגת גבינה ספוגית כזאת, כמו של שבועות.
 

22BB

New member
את יכולה להכין לפי כל מתכון רגיל שאת אוהבת

אין בעיה להכין עוגת גבינה אפונ\יה גם ללא בסיס.
אפשר למרוח את התחתית היטב בחמאה ולפזר שכבה עבה של פירורי לחם.
אם בכ"ז רוצים בסיס אפשר לשים עיגול דק של עוגת לייקח.
אם רוצים יותר עבודה מכינים בצק פריך לפי אחד המתכונים שיש או מפוררים עוגיות פסחיות עם חמאה כפי שעושים כל השנה.

לגבי המילוי - כל ההבדל הוא ב 2-4 כפות קמח שיש כאלה שגם כל הזנה שמים קורנפלור ולא קמח, אז תשימי קורנפלור או קמח תפוחי אדמה.
 
אני מחליפה את הקונפלור בקמח תפו"א

עוגת גבינה נימוחה מספר עוגת השבוע של פסקל פרץ-רובין
רכיבים:
500 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינה לבנה 9%
1 גביע שמנת חמוצה
4 כפות עמילן תירס(קונפלור)
1 קופסת אבקת פודינג וניל אינסטנט
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר

(בספר כתוב הפוך)- אני אישית קודם מקציפה את החלבונים עם הסוכר.

ואח"כ מערבבת את שאר החומרים ביחד (נותנת עירבוב עם המערבל ידני כדי שלא יהיו גושים מהקונפלור והפודינג.)

מוסיפים את הקצף בקיפולים בכמה פעמים לתערובת הגבינה .
יוצקים לתבנית משומנת (אני מכינה אותה רק בפרייקס העגולה - "מתכון מנצח לא מחליפים")
מכניסה ל5 דק' בחום גבוה עם תבנית עם מים מתחת ואח"כ מורידה לחום בינוני -נמוך ואופה סה"כ 50 דק'.
(דווקא הפעם כנראה הנמכתי מעט יותראת החום ואחרי 50 דק' היא היתה רוטטת ורציתי שהיא תהיה שחומה בצדדים, העלתי את הטמפ' מעט והיא התבקעה, אבל אחרי קרור של לילה בתנור סגור היא דיי התאפסה על עצמה.)

בדר"כ אני לא מצפה אותה וגם לא מקררת במקרר אלא אם היא לא נגמרת אחרי שבת וחם בחוץ .

לציפוי :
להקציף שמנת מתוקה ולהוסיף חצי עד 3/4 כוס אב' סוכר (אני הוספתי בקושי חצי)
ניתן לקשט בסירופ שוקולד , אגוזים/ שקדים ודובדבנים מסוכרים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חבל שלא אוהבים אצלי עוגות גבינה-הייתי מנסה את

שתיהן (מרילין וזו שהביאה זהבה)
 
למעלה