לי! עוגת גבינה פירורים פיסחית
לוהטת
עוגה מעולה הבנויה משלוש שכבות – בצק דומה לפריך, מלית גבינה מוקצפת בטווח ושכבת פירורים עליונה. אני הוספתי חצי כוס אגוזים קצוצים לתערובת הפירורים – בעיני הוסיף מאד.
עוגת גבינה פירורים לפסח/ציפורה קרייזמן "ניחוחות הפסח"
(שרויה)
מרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ*:
200 גר' חמאה רכה
½ כוס סוכר
1 ביצה
קורט מלח
250 גר' קמח מצה
½ שקית א. אפיה
למלית:
750 גר' גבינה לבנה 5% **
3 ביצים מופרדות
מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון
1 שקית סוכר וניל
1 כף גדושה קמח תפוחי אדמה
¾ כוס סוכר
אופן ההכנה:
הבצק:
1.מעבדים את כל חומרי הבצק לבצק פירורי***. אין צורך להוסיף נוזלים.
2.מפרישים רבע מהבצק לשכבת הפירורים**** ומאחסנים מקפיא לעת עתה.
3.מהדקים את יתרת הבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית, המרופדת בנייר אפיה*****.
מלית הגבינה:
4.בוחשים בקערה גבינה, חלמונים, רבע כוס סוכר, קמח תפוחי אדמה, לימון, ווניל.
5.בקערה שניה מקציפים חלבונים לקצף יציב תוך הוספה הדרגתית של הסוכר.
6.מקפלים בעדינות מעט מהקצף אל תערובת החלמונים ואז מקפלים את יתרת הקצף לתוך תערובת החלמונים.
7.יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק.
8.מוציאים מהמקפיא את כדור הבצק שהפרשנו ומגררים פירורים מעל הגבינה באמצעות החורים הגסים שבפומפיה.
9.אופים כ- 90 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלסיוס, עד להזהבה נאה של הפירורים והתיצבות המלית******. משאירים בתנור 15 דקות נוספות עם דלת פתוחה.
הערות קרייזמן: העוגה טובה בהקפאה.
הערות חני ס.:
*אפיתי בתבנית חד"פ מלבנית גדולה.
**סיננתי את הגבינה כשלוש-ארבע שעות לפני האפיה.
***השתמשתי במערבל כי היה בחוץ באותה עת, בטוחה שאפשר גם ביד (ובמעבד מזון).
**** הוספתי חצי כוס אגוזים קצוצים לתערובת הפירורים.
*****איחסנתי את תחתית הבצק במקפיא עד שתערובת הגבינה מוכנה.
******אצלי היה מוכן אחרי קצת יותר משעה – כדאי להתחיל לבדוק אז, והוצאתי כשהפירורים היו זהובים ומרכז המלית עדיין רטט מעט.