בוקר טוב למשתתפות הפורום ../images/Emo13.gif אשמח ליעוץ
מהחתימה שלי אתן בודאי מבינות שעדין איני משתייכת לפורום
אני אמא לשניים, בני 4.5 (נדב) ו- 1.9(נעמה). גדלתי בבית של שני ילדים (אני ואחי הצעיר ממני ב-4 שנים) בעלולי הוא הקטן מבין שלושה ילדים בבית. (אני כותבת בבית כי לשנינו יש אחים נוספים מנישואים קודמים של האבאים שלנו, אבל הם מבוגרים מאתנו מאוד ולא גדלו אתנו). לי תמיד נראה שמשפחה של בן ובת זה יופי. בעלולי תמיד גדל בהרגשה שחסר לו עוד אח. כשהכרנו ידענו שהוא רוצה 4 ילדים. אני תמיד אמרתי שנתחיל מהראשון ונראה... גם השניה היתה רצויה ומוסכמת. עכשיו, כשנפתחים הדיונים על ילד שלישי, (בלי לחץ או מריבות, רק דיונים, כיון שילד נוסף זה בכל זאת לא משהו שמקלים בו ראש) יש כמה דברים שמאוד מעסיקים אותי ואשמח לשמוע מכן, בעלות הנסיון "איך זה עובד" מצד אחד, אם יהיו לנו בסופו של דבר 3-4 ילדים,, נראה לי שיהיה להם כיף להיות קרובים יחסית בגיל. בין השניים שלי יש שנתיים ושבעה חודשים. מצד שני, למען השפיות שלי, והמגבלות הלוגיסטיות, נראה לי שלהוסיף עוד תינוק למשפחה עכשיו יהיה מסובך. אני נשארת בקלות לבד עם שני הילדודס שלי, אבל גם כך - יש קשיים טכניים. למשל - בבריכה - כשהוא פתאום צריך קקי, והיא לא רוצה לצאת מהמים. או כשהיא נרדמת 20 דקות לפני שצריך לקחת אותו. אני כמובן נעזרת (באמא שלי, בחברות עם ילדים בשכבה של בני) וגם בעלולי הוא אבא עוזר ומעורב, שמקפיד לחזור כל יום עד 18:00 (גם אם חוזר לעבוד אחרי שהקטנים ישנים). אני חוששת שלא אוכל להיות לבד עם שלושה (למרות שאני יודעת שיש אמהות שועשות זאת, רק אין לי מושג איך) ואני חוששת שיהיה לי קשה להקדיש לכל אחד מהילדים את מה שהייתי רוצה. (אתו הייתי מאוד לא בסדר כשהיא נולדה. הוא היה צריך יותר זמן פרטי איתי ולא השקעתי בו את זה). גם היום, עם כל אחד מהם אני עושה פחות ממה שאני רוצה. (למשל - הוא לא יכול להרכיב פאזלים מסובכים בעזרתי כי היא מייד באה ומפזרת חלקים ואז זורקת אותם אליו... והיא לא יכולה להשלים משפטים בסיפור או סתם בשיחה, כי הוא נדחף להשיב) אבל אני יודעת שהם מרויחים גם מעצם היות השני. החברות שיש בינהם, הלימוד שהם מקנים לשני (סבלנות, עזרה, אהבה). נראה לי שילד שלישי מפר את האיזון, ויוצר יותר הפרעה, ואני לא בטוחה שאתמודד טוב. האם למי מכן היו לבטים לגבי ילד שלישי - האם ומתי? איזה טריקים יש להתארגנות עם שלושה ילדים? איך מגיעים לכל אחד מהם גם באופן יחידני? (אם בכלל) האם קל יותר לצרף ילד שלישי כאשר יש כבר שניים גדולים יותר? תודה מראש לכל מי שתתיחס ותגיב
מהחתימה שלי אתן בודאי מבינות שעדין איני משתייכת לפורום
![](https://timg.co.il/f/Emo8.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)