בוקר טוב לסוף החודש

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לסוף החודש

אמצע הקיץ... סיום הקייטנות, סיום פעוטונים...עכשיו תור הסבתות...
השבוע מסתיימים כולם...
ביום שלישי עוד מקיימים מסיבת יום הולדת לנכד שלי שבדיוק
בעוד שלושה שבועות ימלאו לו 3 אבל כבר תהיה חופשת קיץ בפעוטון...
כמה נחת הביא הקטנצ'יק הזה... לאמא שלו ולנו ילד מלא שמחת חיים
עם כישרון וורבלי בלתי רגיל לגילו...
"ליעדי, למה אתה ממצמץ בעיניים?
יש לי דלקת בעפעפיים...."

אז כך כיף לפתוח את השבוע לסיום החודש!!

יוליקה

Member
מנהל
מאיר שפירא, מה דעתך על זה?

מגילת אסתר מגילה משוקצת וגם שיר השירים
היו צריכים להישאר מחוץ לתנ"ך....
כך אומרת מרצה בפני חיילי השיריון....

מינהר

New member
יוליקה, אותנו את לא שואלת?

כל התנך מלא קטעים שמראים שאבותינו היו בני אדם, עם כל היצרים, ולא רובוטים.
מי זאת הצבועה הזאת ה"חסודה"?

ניומה

New member
מסתבר שיש דרכים שונות להגות בתורה ובתנ"ך

ישנה הדרך האורטודוקסית שכל מילה שנכתבה בתנ"ך היא מילה בסלע, ויש ביקורת המקרא . אני לא יודעת בדיוק מה אמרה אותה מרצה ומי המרצה הזאת. אני מכירה את בינ"ה מקורסים שלקחתי שם. אמנם לא במדרשה החילונית אבל את האוירה אני מכירה. זו מדרשה מאד רצינית והמרצים שם הם אנשים מאד רציניים.
דרך אגב,אתמול שמעתי קטע קטן מהתכנית של דב אלבוים בטלויזיה שגם הוא ממורי המדרשה בינ"ה, דובר שם על הציווי של משה להרוג את כל בני מדין ובעיקר את הנשים והילדים. דב והאורח שלו לא היו מאושרים בלשון המעטה, מהנכתב בתנ"ך בפרשה הזו.
ועוד אגב, אני קוראת בכל מיני מקומות שכאילו יש סתירה בין חילוניות ויהדות. לדעתי אין בורות גדולה מזו היהדות היא אמנם דת אבל היא גם לאום. מכאן שאפשר בהחלט להיות יהודי לא דתי כמוני וכמו מרבית העם.

המרצה היא פשוט אשה חשוכה.

אלוהים הוא הרחבה של המילה "אל" באשורית המצביעה על כח עליון.

מענין שבעיניה מגילת אסתר משוקצת ועדיף היה ספר יהודית, מענין שמי שקבע מה יהיה בתונ"ך ומה לא, קבעו שספר יהודית יהיה בחוץ כי הוא בעצם סיפור דומה לסיפורה של יעל אשת חבר הקיני, ומגילת אסתר תהיה בתנ"ך (אולי כסיפור על הצלת היהודים בפיקחות של אשה יהודיה?).

התלונה של המרצה העלובה מראה כמה שטיפת מח עברה בחייה כיוון שהטיעון העיקרי שלה הוא שלא יכול להיות שאשה תנהל דברים.....

לגבי שיר השירים שכולו זימה, זאת אומרת שטופת מח שלא יודעת להעריך ספר יפה וכתוב באופן מדהים שכולו אהבה, ואם הבעל מתאר את אברי אשתו באהבה ומשווה אותם לפרטים בטבע, היא עושה כן אותו הדבר על בעלה.

התנ"ך הוא ספר קדוש ? מדובר בסך הכל במיתולוגיה היהודית ולא בספר קדוש.
כי אם הוא היה קדוש , לא היה איש מעז לפרש אותו.....

המרצה טיפשה לאין שיעור, כאשר היא תוקפת את מגילת אסתר שמספרת אין היהודים ניצלו מרע , ומצד שני קוראת לתנ"ך "קדוש", אמירה נלעגת ביותר, כיוון שהתנ"ך הוא הספר האחרון שיכול לשמש דוגמא וחינוך.

הספר שאין כמותו בשום ספר בעולם כל כך הרבה מעשי זימה, רצח, אונס, שוד, אלימות, שקרים, נוכלויות, מידה רעה של הפרת הסכמים סידרתית, מעשים רעים, פגיעה בערכי משפחה, השמדת אלפי אנשים רק מכיוון שעשו משהו שלא מצא חן בעיני "החבר הדמיוני", הספר היחידי בעולם שבפרק אחד מופיעה אצלו המילה "ערווה" 24 פעמים, שזה בהחלט מכוער לעומת שיר השירים. אב ששוכב עם בנותיו, אח שרוצח את אחיו בגלל הבכורה, אב שהולך לרצוח את בנו כי כך אמר לו החבר הדמיוני, אלמנה שהופכת לזונה כדי לקבל את זכויותיה,מלך ששוכב עם אשת קצין בצבאו ושולח אותו לקרב עם הוראה שימות שם ואז מתחתן עם האלמנה, אבי האומה מגיש לאורחיו חלב עם בשר, נוכלים יועצי רשע, מנהיג שמוסר את אשתו לזנות למלך זר פעמיים, ובנו לומד ממנו, העיקר שלא יגעו בהם ועוד סיפורים רבים,

הספר שכולו מעשי רשע נוכלות הונאה ורצח, מתחזה לספר קדוש בפי אשה שטופת מח שמוכרת שקרים לאנשים שלא מבינים בזה.

המונח עדת ישראל (עם דת ישראל) מופיע מאות פעמים בתנ"ך.
דווקא המילה דת במובן הדתי שלה לא קיימת במגילת אסתר.

המילה "דת" משמשת למטרה אחרת לחלוטין, והיום היינו כותבים = חוק / צו / פקודה / רשות / נוהל וכדומה. (ב-19 מקומות לאורך המגילה)
בשום מקום אין התייחסות למילה "דת" במובן הדתי שאנחנו מכירים היום.

היא מתלוננת על מרדכי שהיה מוכן למכור את הבת דודה שלו, אבל אין לה משום מה שום טענה על חוק בתורה המאפשר לאבא למכור את בתו.....

המונח המתאים ביותר לאותה אחת הוא:"עלובה".

למעלה