הכנת הסופגניות המושלמות
המתכון בתחתית
הכתבה
כולם מדברים על הכנת לביבות מכל סוג של ירק, בטטה , קישואים...
אני מכינה לביבות חלביות מכרובית!!
לביבות כרובית טעימות ונמוחות....
להכנת כ-20 לביבות...
2 ראשי כרובית בינוניים
2 ביצים
2-3 כפות קמח
גבינה מעושנת מגורדת - אפשר כל גבינה פיקנטית (גרוייר, קצ'קבל)
בצל מגורד
פרורי לחם
שמן לטיגון
מלח
אפשר לגוון עם פלפל שחור, פטרוסיליה קצוצה למי שאוהב, כמון... וכד'
לבשל את פרחי הכרובית במים מומלחים עד לרתיחה ועוד 2-3 דקות - לקרר.
לרסק את פרחי הכרובית או במטחנת בשר או במג'ימיקס עם הסכין...
להעביר לקערה ולהוסיף את הגבינה, הקמח, הביצים ולהמליח. לערבב היטב לתערובת חלקה...
בעזרת 2 כפות ליצור צורה של לביבה... ולכסות בפירורי לחם מכל הצדדים...
להכניס לשמן חם ולטגן מ-2 צדדים עד להזהבה...
לגבי אפיה בתנור עוד לא ניסיתי... אבל לדעתי ניתן לסדר בתבנית משומנת ולפזר מעט שמן בספריי מעל הלביבות ולאפות עד להשחמה....
תהנו!!