בוקר טוב לסוף שבוע....

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לסוף שבוע....

רוצה להביא לכם פוסט שאחי כתב בפייסבוק, בו הוא מנסה לתאר את
מצבה של רשת המזון מגה...

"את זה תשים בצד"...זה משפט שאמר לי לקוח שחזרו לו הצ'קים ללא כיסוי בסך 10,000 ש"ח. כשתבעתי אותו בהוצל"פ הוא הגיע יום אחד לעסק שלי וביקש שאספק לו סחורות. לאחר שהציג את רשימת הפריטים שרצה, שאלתי אותו כיצד הוא משלם, ענה לי שארשום זאת והוא ישלם כשיסיים את העבודה. הזכרתי לו, שהרי הוא חייב לי כבר כסף , מה עם החוב הזה?שאלתי. ענה לי בלי למצמץ...על החוב הזה הגשת תביעה, את זה תשים בצד...כעת נפתח דף חדש....! מיותר לציין באיזו מהירות הראתי לו את הדלת וכוונתי אותו אליה עם כמה מילים שהביעו את כעסי. ולמה אני מספר לכם את הסיפור הזה? כי זה בדיוק מה שקורה היום עם הספקים של מגה. אחרי שהבעלים של הרשת חילקו לעצמם דבינדנדים שמנים (למרות הפסדי החברה) ורוקנו את קופת הרשת, כעת הם רוצים שהספקים ימשיכו לספק סחורות למדפי הרשת הריקים, כשהתיחסות לחובות העבר הם על אותו משקל..."זה תשימו בצד". כאילו שהספקים זו פרה חולבת...הספקים יספגו את הרשלנות הניהולית של בעלי הרשת המדושנים שלא רואים אף אחד ממטר. לא את 3500 העובדים, לא את הספקים, לא את נותני השירות...אף לא אחד. הם רואים רק את עצמם ועל חשבון כולם הם מתבצרים בטירות שלהם ואפילו לא מוכנים להתראיין לתקשורת ולהציג את עמדתם. הבעלים האלה הגיעו לאן שהגיעו לא בזכות כשרון או חריצות או התנהלות נבונה ונכונה...הם הגיעו לאן שהגיעו על הגב של אלפי פרייארים מתוסכלים...

סוף שבוע נעים לכולם.

הדסהש1

New member
אני מרחמת רק על אלפי העובדים..כבר מדובר

שרמי לוי ועוד יזמים יקחו את מגה להבראה???

יוליקה

Member
מנהל
היום לפני 25 שנים בדיוק... איפה הייתם היום לפני....

היום לפני 25 שנה (15.1.1991) בדיוק תם האולטימטום שנתנו האמריקאים לסאדם חוסיין שאם לא יסוג את כוחותיו מכויית תפלוש ארה"ב לעיראק... הממשלה העיראקית הודיעה עוד טרם הפלישה אל מדינתה כי במקרה של מלחמה היא תתקוף את ישראל. מחשש שישראל תותקף בנשק כימי, חולקו לתושביה ערכות מגן שכללו מסכות גז ומזרקי אטרופין. כל משפחה התבקשה להכין בביתה חדר אטום, שבו תשהה בעת מתקפת טילים.
יממה לאחר פתיחת מבצע סופה במדבר, בלילה שבין 17 ל-18 בינואר 1991 הותקפה ישראל בטילי קרקע־קרקע מסוג סקאד בעלי ראש נפץ קונבנציונלי, ששוגרו ממערב עיראק לעבר גוש דן, מפרץ חיפה והנגב.
הטילים הראשונים נפלו ברמת גן ברחוב אבא הלל...
אנחנו גרנו בדימונה.... יום למחרת ב-18 לינואר 1991, המשפחה ארזה את חפציה וירדה להתגונן מהטילים בדימונה.
הגיעו אלינו : אמא שלי, אחי וגיסתי עם 3 ילדיהם, אח של בעלי עם גיסתי ו-2 מילדיהם... הבן היה בצבא, כך גם בתי הבכירה... הבית היה מלא בחום ובאהבה....

הדסהש1

New member
אני לא אשכל לעולמים עד יומי האחרון

אימי ז"ל נפטרה בלילה בין 19-18 לינואר באזעקה..היתה לבדה בבית לא רצתה לבוא
לאף אחד...היתה מסודרת בכל האמצעים...נקברה ביום שישי 19.1 ביום שישי בצהריים...לוויה זריזה מאוד כולם מי שיכול היה להגיע בא עם הציוד...ולשמחתינו היה שקט כל הלוויה,שהגענו הביתה החלה שוב החגיגה....יש לציין שלא ישבנו שבעה
רק בני המשפחה ..רק השכנים הקרובים באו ונכנסו...ביום שישי לפני שבוע עלינו לקברה
הקדמנו את האזכרה בשבוע...

יוליקה

Member
מנהל
באמת כשפרצה המלחמה גם אמי היתה לבד

אחי הכין חדר אטום... ובאמצע האזעקה היא התקשרה לבעלי
ששמעה נפילה....
לכן דאגנו שהיא תגיע אלינו דחוף מרמת גן לדימונה...
שבועיים היו אצלנו... וכשחזרו... נפל שוב טיל ברחוב צדדי ליד רחוב
הרואה ברמת גן... פחדנו מאד....

מינהר

New member
יוליקה, יופי של תמונה, עם המסכות.

מלחמת המיפרץ היתה אחת הסיבות, שעזבתי את תל אביב לטובת עייר קטנה לידה.

אני הייתי מפקד החמ"ל של משטרת מחוז תל אביב

וכל אותו חודש חייתי במשרד סמוך שהיה של הכספים, שפונה והוכנסו אליו מיטות.

כמו כן פיתחתי שיטה לאיתור מהיר של כל נפילה באמצעות חוליות של הבילוש שהוצבו בשלוש נקודות בתחום המחוז, קבלו מצפנים ומשקפות פרטיות שלי, והיו מדווחים על כיוון מדוייק של כל נפילה, כך שהצלבה מהירה על המפה הביאה לקביעת המיקום המדוייק ולהפניית הכוחות לשם.

הסיבה שנצרכנו לזה כיוון שבכל נפילה הגיעו קריאות טלפון רבות למוקד, כשכל אחד מדווח שהטיל נפל להם על גג הבנין שלהם.....

תמונה מהעיתונות -

יוליקה

Member
מנהל
שפו מאיר!!

אני הייתי הבת היחידה במפעל שלנו שהגעתי לעבודה...
הייתי פקידת המבצעים בחמ"ל שלנו.

מינהר

New member
כל הכבוד מאיר, על רעיון המשקפות והמצפנים.

וההצלבה של 3 תצפיתנים. בתמונה אתה נראה מצוין.
עברו 25 שנים, חל שינוי במראה?

יוליקה

Member
מנהל
מצטערת לשמוע אממי

והדסה איבדה את אימה ביום השני למלחמה...

הדסהש1

New member
ביתי השניה כמעט נחנקה מהמסכה

לא הוציאה את הפקק..בתחילה חשבתי שקבלה התקף אסטמה ממנה היא סובל
אך מיד הבנו את הבעיה.ולאחר מכן כבר לא שמה אותה...חכם זה לא

יוליקה

Member
מנהל
למעט הערב הראשון, לא חבשתי מסכה

לאורך כל המלחמה....
אני לא מסוגלת גם לשים שנורקל....

בתמונה בתי הצעירה אחיינתי ובצד רואים את אמי....

הדסהש1

New member
אימי ז"ל לפני מותה היתה בת 67...אני כבר מבוגרת ממנה

נפטרה בין 18-19 לינואר 1991

הדסהש1

New member
תודה יולקה אני הבת הבכורה ובאמת אנו היינו

היינו דומות להפליא אך היא היתה יפיפיה יותר ממני.....אני לא אומרת סתם...

יוליקה

Member
מנהל
אנחנו הבנות הבכורות מעריצות את אמאותינו

אמא שלי גם היתה יפיפייה

למעלה