בוקר טוב לסוף שבוע

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לסוף שבוע

נקווה לסוף שבוע רגוע ושקט...
בארה"ב חגגו ה-4 ליולי עם זיקוקים מלמעלה ומלמטה
עם רעידת אדמה חזקה בקליפורניה...
שתהיה לכולכם שבת מתוקה!!

נימה3

New member
אתמול נסעתי עם מועדון הגימלאים שלנו

לירושלים לצפות בפסטיבל האור. מכיון שבחדשים האחרונים אני סובלת מכאבים עזים במדלקת בחגורת הכתפים חששתי מאד. אבל להפתעתי הרגשתי מצוין וחשבתי לעצמי אולי זה מה שאני צריכה לעשות להסתובב כל יום כמה שעות בקרב המון צפוף בתקוה לצפות באיזה הבזק של אור פה או שם. חזרנו בחצות אבל איך שירדתי מהאוטובוס כל השדים הקודמים התנפלו עלי כאילו לא חגגנו כמה רגעים קודם. וכך כל הלילה התמודדתי עם כאבים עזים ושובה נזקקרתי למשככי כאבים . אני לא יודעת איך להסביר את זה אולי הפסיכולוגיה יכולה. עוד מעט אני יוצאת
לפגישה עם חברות אולי זה מרשם יותר בדוק להפגת כאבים.
שיהיה יום טוב.
שיהיה יום

הדסהש1

New member
שבת שלום לכולם..ימה אולי מזג האויר בירושליים זאת התרופה

או שהיית עסוקה כל היום ולא הרגשת כלל את הכאבים..מקווה שתרגישי טוב.
זה קרה לי ביום ראשון שהייתי בטיול ברמת הגולן ב"שביל של אלי כהן" לא היתה הליכה כמעט ולכן יצאתי לטיול אך לאט לאט התחלתי לחוש ברגלי כאבים..כי הירידה והעליה מהאוטובוס וחזרה היתה קשה לי למרות שעזרו לי..לא שאלתי את הנהג אם יש אפשרות להוריד את המדרגות.פשוט התביישתי.ומסתבר שיש לו את האפשרות אבל הוא לא עשה את זה..יומיים אחרי הטיול נחתי וכמעט לא זזתי.אבל נהנתי מהסיפור על אלי כהן.נוף רמת הגולן והמקומות שעברנו בדרך..טוב שזה לא התנגש עם המחאה.גם בלי זה הגענו הביתה ב 9 בערב.יום טוב לכולם.

מינהר

New member
נימה, האדרנלין הטבעי של הגוף לפעמים מטשטש

כאבים, כשאנו פעילים ונהנים. בספורט הדבר ידוע. קראתי על זה פעם. נחמד שנהנית בירושלים, זה חשוב. ותרגישי טוב בעניין הכתפיים. כל דלקת עוברת בסוף. מנסיון אישי. חברות - גם עניין נחמד.

מינהר

New member
מבקר המדינה מספר שרוהמ נהג להתעלם

ממנו בארועים חברתיים. כעס עליו שבדק את הבזיונות של צוק איתן. בין היתר. היום בידיעות.
משהו בעניין מהומות האתיופים--- כל העליות סבלו חבלי קליטה, עוני, אי ידיעת שפה ושיטור יתר. נמאס לשמוע כמה הם מסכנים. לא יותר מכל עליה אחרת. מחר תהיה עליה מארץ מצוקה אחרת, נניח הודו. גם להם יהיו אותם קשיים, ושוב יהיו מהומות ואנשים יצקצקו, כמה הם מקופחים, רחמנא לצלן.

תתענייני אצל רופאים מקצועיים

מזה שנים רבות יש חגורה בצורת חצי גופיה (גוזיה?) עשויה מחומר אלסטי שחור ש-"מחזיק" את הכתפיים, ויש לו גם רצועות מתיחה לפי הצורך.

זה נקרא לדעתי "רצועה אורטופדית ליישור כתפיים".

שרון א77

New member
לנימה:דלקת בשכמות,אכן הכאב בלי נסבל,

בעבר עברתי את הסבל הגדול הזה כשהייתה לי דלקת בשכמות,נגשתי לרופא ונשלחתי לצילום ו.M.R. (אמ.אר.אי)- ואז ראו פריצת דיסק שלחץ על עצבי -השכמות.
כתוצאה מפריצת הדיסק בעמוד השידרה בחלק העליון, נוצר לחץ על כלי -הדם והעצבים שגרמו לכאבים עזים,אשר אילצו אותי לקחת כדורי שינה בלילה.
כשהכאבים העצימו הלכתי לכירופרקטור (דרך הביטוח המושלם.)
ובכמה טיפולים הוא הצליח לשחרר את הלחץ מהשכמות,יחד אם זאת להקלת המצב,
היה עליי לנוח שבועיים רצופים בבית,עד שהכאבים לגמריי נעלמו.
ממליצה לך לגשת לרופא ולבקש צילום לעמוד השידרה,בכדי לוודא מהו מקור הכאב ולטפל בו בהקדם,מכיוון שהזנחה עלולה להחריף מאוד את המצב, ואף לגרום להעצמת הכאבים, ולהקרנת הכאבים גם לידיים.
&nbsp
נימה,מאחלת לך שתרגישי טוב.
בברכת שבת שלום ומבורך,
שרון.
&nbsp

מינהר

New member
שרון, הכירופרקטור ריפא לך את פריצת הדיסק??

איך הוא הסיר הלחץ על העצבים?

שרון א77

New member
למינה,לא ממש ריפוי, אלא יותר הרגעת הלחץ על השכמות.

אני במעקב אצלו אחת לחודש, כדי לשמור על המקום משוחרר מלחץ.
במהלך השנים ישנה הצרה של עמוד השידרה,שוצרת לחצים בגב,
המעקב עוזר לשמר את המצב רגוע וללא כאבים.

ראיתי סרטון שלגמרי יכול לענין זקנים.

אחת הבעיות הקשות היא : פיקת ברכיים חלשות.

בגיל מבוגר קשה לקום כי הפיקות לא עומדות בלחץ של הגוף בעת הקימה.
אם אתיישב על הרצפה ולא יהיה לי משהוא קרוב להיתמך בו, לא אוכל לקום.
גם שקלתי לקנות כורה שיש בה מנוע שכאשר אתה רוצה לקום, המנוע מרים אותך ואז הלחץ על הפיקות יורד.

ראיתי איזה סרטון עם פתרון מצויין ולא מצליח למצוא אותו שוב.
מראים של מעין גרב לברך ובחלק האחורי קפיצים חזקים.
ראשית בעזרתם (בלי ידיים) אתה מתיישב בנחת, ולא "נופל" לכורסה
שנית, כאשר רוצים לקום הקפיצים מורידים לפחות חלק גדול מהמאמץ על הפיקות וקמים בקלות.

אני ממשיך לחפש את הסירטון.

מינהר

New member
שפירא, הבעיה מוכרת. אני נשענת על הידים

בשביל לקום מן הרצפה. בשביל זה יש לנו 4 גפיים.

משתפרת

New member
הדרכה של פיזיותרפיסט-

אפילו לא לנסות להתרומם מהרצפה ממצב ישיבה.
משכיבה- דרך הצד לעבור לעמידת 6 (כפות ידים, ברכים וכפות רגליים), להעמיד רגל אחת, להשען עם הידים על חפץ יציב (כסא, רגל של שולחן, מדף חזק), ובאמצעות כוח הידים והרגל העומדת להתרומם ולמשוך את הרגל השניה לעמידה.

בעיה של חולשת פיקות הברכיים.

אני לא יכול לקום מכיוון שפיקות הברכיים שלי לא עומדות בעומס (100 ק"ג...) והדרך היחידה שלי היא לתפוס במשהו יציב ולהטיל את מלאכת ההתרוממות על ידיים, בלי שום מעורבות של הברכיים.
קשה מאוד ולכן אני מאוד נזהר לא להגיע למצב הזה.

הדרך המוצעת לא עוזרת לי.

למעלה