בוקר טוב לסוף שבוע

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לסוף שבוע

בוקר טוב חברות וחברים,
שלשום בערב נסעתי למרכז, לבילוי ולביקור נכדים.
התחלתי את הבוקר באתר האמפיתיאטרון ברמת גן, בפגישה עם החבר
שיזם את ההנצחה של ההיסטוריה של רמת גן...
איך בכל דבר במדינה נכנסת הפוליטיקה המקומית...
הפרוייקט החל לפני כשלוש שנים, בזמן כהונתו של ראש העיר הקודם,
אך התודות, מוענקים לראש העיר הנוכחי ללא איזכור הקודם...
בתמונות, המטכ"ל הראשון ששכן במבנה קרוב לאמפיתיאטרון מול בנין
השגרירות הרוסית לשעבר...(אז השגרירות עוד היתה בתל אביב)
ותמונה של האמפיתאטרון כפי שניראה מלא אז...

משם נסעתי למרכז עזריאלי... לא תאמינו אבל הסתובבתי למעלךה מ-20 דקות בחיפוש חניה...יוק. יצאתי ונאלצתי לשם 16 ש"ח ללא שחניתי... ברוב טיפשותי חזרתי אחרי שעשיתי סיבוב ענק, כי בגלל הרכבת הקלה, נחסמו רחובות בסביבה,
נכנסתי ושוב התחלתי בחיפוש... בסוף חניתי בחניה שהתפנתה ששייכת לקונים של הסופרסל...
הייתי כבר מאד רעבה, הלכתי לבית קפה לנדוור... היה תור בכניסה, היתה שם אישה נחמדה שגם המתינה לשולחן, אמרתי לדיילת שבמקום לחפש 2 שולחנות שתחפש 1 ואנחנו נשמח לשבת יחד... לא מכירה אותה, לא ראיתי אותה אף פעם קודם, אבל גם היא שמחה על הפיתרון, ישבנו יחד וקשקשנו כמו 2 סבתות שנפגשות על ספסל בגינה...
רציתי לקנות באורבניקה חנות של מוצרים מהמזרח הרחוק... חיפשתי נעלי סירה שרכשתי בעבר, אבל לא היה במידה שלי... לצעירות זהו גן עדן לקניות... למידות גדולות קשה יותר למצוא...
יצאתי ועליתי לקניון רציתי לקנות תיק חדש וארנק קטן במקום זה שכייסו אותי בונציה... יש רשת חנויות שניקראת TOP TEN, מצאתי שם מבחר יפה...
נכנסתי גם ל-H&M... לא מצאתי כלום... הכל מידות קטנות... ואני כבר לא במידות גדולות מידי...בכל זאת.
ירדתי לחניון, שילמתי עם פנגו - 40 ש"ח...
נסעתי לבית של ביתי, וירדתי להוציא את הנכד מהגן...
יצאתי לדרכי מגבעתיים לצפון... שעתיים!!!

יוליקה

Member
מנהל
ממה שאני זוכרת מנעורי

זה לא טוויסט אלא רוקנ'רול
אבל הם כשרוניים ברמות!!!

אגב הרקדן בתמונה זה הבחור מהאמפיתאטרון ברמת גן

עלילות יוליקה בעיר הגדולה, קרה לי פעם אותו הדבר, התישבתי עם

עוד סבתא באותו שולחן, ואחרי קישקושים היא שואלת אותי, את יודעת מי אני? אמרתי לה שאינני יודעת, ואז היא אומרת לי "אני אמא של דורית שריד, אשתו של יוסי שריד, ואז סיפרה שהנכד נשוי לבת של יעל דיין וכך התקשקשנו ונהנינו.

אז ככה:

לגבי ארנק.
יש היום תרמילים נגד גנבים וכייסים (הרוכסן פנימי, תא המסמכים וכסף מבפנים על הגב, החומר של התיק עשוי מחומר שלא ניתן לחתוך בסכין [ניסיתי])
קניתי כזה לנכדה שטסה לחו"ל (את סוג המנהלים הדק ולא הרגיל שהוא מגושם) וסיפרה שהיתה באיטליה ופעמים ראתה אנשים שכוייסו, והיא יכלה לנוע בבטחון.
ממליץ בחו"ל ללכת כן עם פאוטש על המותניים, ובו כמה גרושים ומי פרקמטיה שאפר לוותר עליהם, זו מלכודת לכייס שיחשוב שיצא עם שלל וייכשל...
https://www.youtube.com/watch?v=pDyNuJszRzo
התיק של הבחור על האופניים בסירטון נקרא "בובי ביזנס"- יש לו רצועות לכתפיים, ידיות לנשיאה של מי שלא רוצה על הכתפיים, ואחת הרצועות ניתנת לחיבור למשהו יציב (עם מנעול) למניעת גניבה. מנסיון שלי, מצויין.

פתאום נזכרתי בזה, הרי התיק יכול להכיל גם ציוד אישי גם מחשב וגם את הרחפן ולא אחשוש בטיסות שהמזוודה תאבד, אני קונה מהחברה הזו המון, וכעת אזמין לי גם תיק כזה לטיסות
https://www.gadgetshop.co.il/items/bobby-bizz-xddesign.php

הנושא השני......
אני יודע שקשה לשרש נוהגים או אמירות (כל מה שאני עושה בנושא עשרת הדיברות לא מועילים, שום דבר לא מצליח לשנות שטיפת מח...
).

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, כבר הסברתי לך בעבר

שאנחנו לא בבית משפט ולא צריך להביא הוכחות פורנזיות...
גם אם אתה צודק, אי אפשר לשנות...
האמפי בקיסריה יהיה אמפיתיאטרון, כך גם בבית שאן...
האמפי ברמת גן היה בית קולנע... בעיקר בגלל הגג הפתוח...
ואם לקולנע קוראים "ארמון" אז הוא ארמון??

tamarsharoni

New member
מאיר , לא ממש הבנתי את הרעיון של התיק גב/יד שספרת עליו .

נשארתי אם אותה השאלה ששאלתי את עצמי בכל פעם כשיצאתי לחו"ל . מה הבעיה לגזור את כותפות התיק . יוהנסבורג , שאליה אני נוסעת פעם בשנה , אם המצב הבריאותי מאפשר לי , מלאה גנבים , שודדים ושאר פושעים ופושענים , ולכן ביתי הזהירה אותי לבל אקח את תיק הגב שלי שהרוכסן שלו כלפי חוץ . אם אתה יכול לפרט יותר , לפשט את ההסבר , אודה לך מאד , תמר .
ובינתיים , שתהיה לך ולכולנו שבת שלום .

תציצי שוב בתמונות ובסרטונים

א. החומר ממנו עשוי התיק הוא בלתי גזיר, ואם ירצו לגזור את כותפות הרצועות יזדקקו למספרי פח לפחות, וגם זה בספק.
והגנבים לא מתעניינים ברצועות אלא בתיק עצמו.
(אני אישית ניסיתי לחתוך את התיק ללא הצלחה, לגבי הרצועות לא ניסיתי, סבירות זעירה לאפשרות שירצו לחתוך את שתי הרצועות)

ב. כל הרוכסנים שלו כלפי פנים. ברצועה למעלה יש כיס פנימי לכרטיס אשראי למשל.

ג. לאחת הרצועות יש גם מנעול קומבינציה, כך שלא צריך להחזיק את התיק כל הזמן בין הרגליים מחברים אותו למשהו יציב ומפעילים את מנעול הקומבינציה.
וכך לא חוששים שבשניה הוא ייעלם, וניתן להשגיח עליו בקלות

ד. יש אפשרות לטעון את הטלפון מכבל בתיק, והיום קניתי בשבילי את התיק ומקבלים מתנה פאאור-בנק שבעצם משלים את האפשרות לטעון את הטלפון בלי להשתמש בשקעים בשדה התעופה למשל, שזה משהו גניב מאוד.

ה. הייתי בחברתו של מפקד היחידה למלחמה בכייסים בברצלונה בעת השתתפותי במשלחת של המשטרה.
לדבריו , הגנב לא מעוניין במשהו מסובך ומעדיף ללכת על טרף קל.

אגב, מול עינינו נעלם כל הכסף לתייר שארנקו היה עדין בידו אבל ריק.
המפקד חייך,
וכעבור שניה הבנתי למה - מישהו רץ (הגנב), ואחריו מנקה הרחובות וזבנית בדוכן המציאות ותפסו אותו (שניהם שוטרים מוסווים של יחידת הכייסים) עם הכסף.

ו. אני אישית כשאני טס ולא לכרתים (אין כייסים בכרתים אלא אם הגיעו למקום בני עדה מסויימת מארץ מסויימת...), דרכון כסף, רשיונות, הכל בגרב כיסים שניתן לרכוש בכל חנות טיולים .
חס וכרפס לא בפאוטש פנימי, כיון שבעת תנועה בהליכה או בהתכופפות, הרצועה בולטת החוצה, הגנב, במהירות חותך את הרצועה בסכין יפני, מושך את התיק, ולכי תחפשי אותו.
לגרב כיסים מעולם לא הגיעו.

ברור שאם עומד מולך שודד עם אקדח, הרבה אין מה לעשות אלא אם עברת הכשרת קונג-פו או קראטה חגורה שחורה וכדומה.

תקראי את הפירוט לגבי התיק באתר של גאדג'טשופ

אני קניתי את התיק כעת כדי לזכות בשקט נפשי כאשר בטיסה התיק איתי ובו כל מה שחשוב לי: רחפן, מחשב, תרופות. ולא שאחשוש כל הזמן שהטרולי ילך לאיבוד.
התיק איתי כל העת.

אגב, אפשר להחזיק מספריים אולר וכדומה בתנאי שהם לא עולים לסיפון אלא במזוודה שנכנסת לתא המטען.

מי שרוצה לקורא לתיאטרון מלפפון ירוק, שיקרא.

אני מצידי חושב שצריך לקרוא לדברים בשמם .
ועובדה שאפילו האקדמיה לשפה העברית אימץ את השם לעברית, כך ששיבוש הוא בעצם שיבוש כפול.

כמו שצומת בכביש זה לא מלשון נקבה אלא זכר - הצומת הזה.

אבל כמו שאמרתי, כל אחד יכול לקרוא לתיאטרון באיזה שם יבחר.

אגב- מהו מקור השם כובע טמבל ? המקור בריטי והוא נקרא טמפל (הובא על ידי הטמפלרים) אבל ערבים שיבשו את השם לטמבל, כיוון שבאמת מי שחובש אותו, נראה די טמבל.....

וכך זה עד היום...

יוליקה

Member
מנהל
זה לא מי שרוצה

אתה מתעקש לשנות את השם של אתרים שקיימים בשם זה עוד לפני קום המדינה...

הדסהש1

New member
אחר צהריים טובים.תודה על זה שאמרתם לי על הטעות האיומה

בקשר לאורון שאול ולא הילד שנרצח והרוצח היה אמור להיות משוחרר לאחר 40 שנה.
יוליקה אני מורידה בפנייך את הכובע .נוסעת שעות ולא מתעייפת .וזה קורה הרבה.לצערי שנינו מוגבלים בהליכה ולצאת עבורינו זאת משימה .החודש אח של בעלי נפטר והוא היה מקיבוץ בעמק הירדן.ביתי הסיעה אותנו גם ללויה וגם השבוע ל 30.זאת נסיעה של 2 שעות ויותר .תלוי בפקקים.יזרנו מותשים.ואת עושה זאת כל פעם בלי להמיך עפעף.היום היקרתי את אבי שבדיוק בעוד חודש יחגוג 99.יש לציין שהוא צלול
והזיכרון שלו עדיין עובד.היום היה לו פתאום צורך לספר מה היה לפני 76 שנה שהיה בצבא הבריטי והיה במצריים ושם הכיר את אימי ז"ל ושם נולדתי .וב46 הם הגיעו ארצה.והזיכרון היה מדוייק.והיה מרגש כי לא שמעתי על כך עד היום.

שרון א77

New member
אפרופו כייסים וגנבים,נתקלתי בהם בברצלונה וגם בפראג,,

בכניסה לתחנת הרכבת בפראג,המתינה תיירת בשעות הבוקר,ופתאום ,,,מאחוריה זינק בחור צעיר עם כובע צמר על ראשו,וברגע אחד הוא תלש לה את שרשרת -הזהב ואת העגילים, והיא נותרה מבולבלת ובטרם הספיקה לקלוט את מה שקרה,הגנב כבר ברח ונעלם בין-רגע מהמקום .
התברר שלא תמיד הם גונבים כסף, גם תכשיטים יקרים מושכים מאוד את תשומת ליבם.
&nbsp
בטיול מאורגן בברצלונה, המדריך הזהיר את קבוצת המטיילים,להיזהר מפני הכייסים שלדבריו מסתובבים בכול הסמטאות כשעה לאחר השקיעה.
המטיילים אמרו לו שהם חרדים מהעניין הזה,ובכדי שירגעו המדריך התקשר לתושב מקומי שממנו מפחדים הכייסים,,לדבריו, וביקש אתו ללוות את הקבוצה שלנו ובתמורה יקבל מכולנו טיפ.וכך היה .
איש מהקבוצה לא עבר חווייה עם כייסים באותו הערב, בעת לכתנו בסמטאות החשוכות לכיוון התיאטרון,אשר בו היה מופע נחמד של רקדניות פלמנקו.
&nbsp

tamarsharoni

New member
אנחנו היינו בטיול מאורגן בספרד ,כולל יומיים בברצלונה ,

לא היה לנו ליווי של פרוטקשן , ואיש לא התלונן על גנבה , כיוס או שוד . אבל , מה כן , המזוודות הגיעו באחור של 3 ימים ,[שישי שבת ראשון] בטיסה של איבריה איירליינס , שנבחרה ע"י חברות התעופה כאלופה/ מקום ראשון בעולם , בחוסר תאום בין הלקוח , קרי הנוסע , לבין מזוודתו .
לעומת זאת , בני , שיצא מטעם העבודה לפריס , כוייס , כולל כסף דרכון וכרטיס אשראי, הקיצקץ כל החבילה . מאז למד להזהר ולשמור . כאמור , אין חכם כבעל ניסיון

tamarsharoni

New member
שפירא , תודה על האינפורמציה.

מה המחיר ובאילו חנויות אפשר למצוא ?

למעלה