בוקר טוב לסופ"ש המתקרב...

הדסהש1

New member
בוקר טוב לסופ"ש המתקרב...

אתמול סידרו לי את מכשירי השמיעה..יש לי עוד חצי שנה להחליפם..
רמי עבר בדיקת צפיפות עצם אתמול והבדיקה לא רעה..נראה עם הדבר יהייה לטובתו לתביעת פיצוי על התאונה...
אני לא במצב רוח טוב..אבי עבר ניתוח קשה לפני שבועיים ומצבו "על הפנים"בגילו המופלג זה לא פלא..כבר אנני יכולה לשוחח איתו כי יש רגעים מעטים שהוא מבין ולא הוזה..אסור לומר את מה שאני הולכת להגיד.לסיים את החיים בסבל זאת קללה...יש לו מזל שיש לו משפחה שתומכת 24 שעות סביב השעון..אני מנועה מלעזור..כי שנינו לא במיטבינו...אותי מייצגת ביתי הגדולה..

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב. ליבי איתך הדסה,

קשה מאוד לראות אדם קרוב בסיבלו, הרי רובנו עברנו את זה. אני מקווה שיהיה טוב יותר לכולם.

אתמול הייתי בשיעור גמרא, רוצה להבהיר שיש לי שיעור עם עוד 2 גברים מה שנקרא חברותה ויש לי שיעור פרטי עם גיא שיש לי איתו חילופיי לימוד.
הגברים שאיתם אני לומדת הם ממש ידענים בגמרא אף על פי שאינם דתיים, יש להם מוח עם שריר חזק בכול הנושאים ולא רק בגמרא, תענוג לשמוע אותם, הם בגיל שעברו את השמונים. אם דיברנו אתמול על פחד, צריך לשמוע אותם מדברים וכול האופטימיות חוזרת. אז אני מאחלת לעצמי להיות מסוגלת לדאוג לעצמי עד סוף ימיי ולהעלם בשינהץ

חיוכון:
למה לא משחקים שחמט בבני ברק?
חסידי גור מסרבים לשחק עם המלכה, כי זו פריצות.
חסידי סלונים לא מוכנים לשחק עם השחורים.
אנשי ש"ס דורשים שהשחורים ינצחו.

אנשי חב"ד טוענים שהמלך לעולם לא מת.

וכולם מתנגדים להשתמש ב"חיילים" כי זה מזכיר את צה"ל!

יעלי

בוקר טוב, מבט לחיים!!!

בוקר טוב, לכל אדם סיפור חיים, אחד יודע את סיפור חייו מיום היוולדו, לאחר נודעים פרטים במשך החיים, ויש שלעולם לא ידעו איזה סוד כמוס היו חייו.
יש אנשים שסודות חייה...ם נודע להם באקראי ויש שהקרובים לו לוקחים את הסודות לקבר.
כאשר אמא שלי ז''ל נפטרה וישבנו שבעה הגיע לנחם אותנו בן דודי יוסי, ואז תוך כדי שיחה הוא אומר לי .... את יודעת שהורינו שהיו אחים התגיירו...., לא! אמרתי לו, מעולם לא ידעתי ולא שמעתי, ואז סיפר לי יוסי שסבתא מצד אימי שמעולם לא הכרתי היתה נוצריה שהתחתנת עם סבא שהיה יהודי, לימים נולדו ילדיהם 2 בנים ובת והם גיירו את הילדים, סבתא נשארה נוצריה, האמת, די עברתי טלטלה, מתברר שסבא בכלל לא ידע עד מותו את כל הסיפור הזה, והנה עכשיו כשהורי לא איתנו ראשי מלא במחשבה, הרי באיזה מקום בעולם יש לנו דודים, בני דודים מדרגה שניה ובקיצור מאוד מעניינת אותי השושלת וההיסטוריה, מה שהתברר לי ששם נעוריה של סבתי היה וולץ, היא חיה בנעוריה בעיר רגסבורג שבגרמניה, ואני כרגע במסע למצוא מי היו המשפחה של אמא שלי

ציפי, קסם של תמונה עם הנכדה המדהימה שלך.

הדסה לגבי אביך, כאשר אמא שלי שכבה וסבלה ביקשתי מהרופא שינתק אותה מהמכשירים זה היה בתל השומר, הוא ניתק.

לא בא לי

אני לא יכולה לצאת מהדיכי, אבל בשום אופן לא אקח כדור נגד זה, הכדור לא
ישנה לי את החיים, הוא רק יגרום לי להתעלם ולא בא לי להתעלם, אני כל חיי
מתמודדת עם פעם טוב ופעם רע ואמשיך כך, הדסה, אני ממש כואבת את
כאבך והכי קשה, זה שאת לא מסוגלת פיזית ונפשית לעזור לאביך, אז טוב
שיש משפחה תומכת,
ניצת. תודה על המחמאה לנכדה שלי, בעניין סיפורים משפחתיים, גם
במשפחתי יש המון סיפורים שלא ידועים לי, כי לא סיפרו לי בתואנה שאני
קטנה וממילא לא מכירה, בינתיים כל הדור של מי שהיה יכול לספר לי,
כבר הלכו לעולמם, רק יש לי מישהי שהיא צעירה ממני, היא בת של
בת דודה, שהכירה חלק מהמשפחה, יש לה זכרון לשמות ולתאריכים,
היא גרה בניו יורק ובאה כמה פעמים בשנה לביקור בארץ, אז כשאנחנו
נפגשות, היא מספרת לי כל מיני סיפורים, בדיבור שוטף ומהיר, אני
לא מצליחה לקלוט את כל זה ובטח לא לזכור, ביקשתי ממנה שתנסה
לכתוב את מה שהיא זוכרת על המשפחה, אבל למרות שהיא כבר בפנסיה,
אין לה זמן לזה מרוב העיסוקים שלה וגם אין לה סבלנות לשבת לכתוב, היא
טובה יותר בדיבורים, הצעתי לה לשבת עם מישהו שיקשיב לה ויכתוב,
(יש אנשים שיודעים לעשות את זה תמורת תשלום)אמרתי שאני מוכנה
להשתתף בהוצאות, אבל גם לזה אין לה זמן וחבל.
שיהיה סוף שבוע נעים לכולנו.

מנושא לנושא , באותו הנושא.

כשסבי וסבתי החליפו קידומת לעולם שכולו טוב , הבנים שלהם טיפסו לבוידם , ובין הארגזים והחבילות נמצאו מסמכים שמעידים כי אביהם , סבי היקר , היה בעצם גוי שכנראה התגיר . אני אומרת כנראה , מכיוון שאינני יודעת. אבל חמו , אביה של סבתי, מה שהיום נקרא סבא רבא, היה יהודי מאוד דתי, וקיבל את החתן בזרועות פתוחות. בעשור האחרון לחייו , הסבא רבא חי 4 חודשים אצל אצל בנו הבכור בתל אביב , עוד 4 חודשים אצל הבן השני , אף הוא בת.א . ו4 החודשים האחרונים אצל ביתו,[סבתי] בחיפה. מכאן אני מסיקה ששלושתם שמרו על בית דתי. עוד התברר שאותו סבא שאנו , ילדיו ונכדיו , ידענו שהוא יקה , היה כנראה בעצם ממוצא תורכי , ושוב אני אומרת כנראה , כי אין בעצם שום הוכחה . רק אחרי שנפתחה תיבת פנדורה בניו גם הם , נכון לעכשיו , ז"ל, התחילו לחקור לגבי שם המשפחה [שהיה גם שם משפחתי עד לנשואי] שאינו מתאים לגולת גרמניה.
לסיום , חומר למחשבה . שמעתי ברדיו , ואינני יודעת מי אמר , אבל זה הולך כך : גם ארבעה זאבים וכבשה אחת יכולים להחליט מה אוכלים היום לארוחת ערב , וזו תהיה החלטה דמוקרטית .

נ.ב. ציפי יופי של תמונה ,

נכדתך יפיפיה אמיתית , עושה רושם שמואד נהנית בחברתך , אשריך שזכית .

למעלה