בוקר טוב לסופ"ש

בוקר טוב לסופ"ש ../images/Emo39.gif

סופ"ש. שגרה של שבירת שגרה. מה מתוכנן אצלכן/ם? הרבה פעמים סופ"שים לא עברו אצלי טוב במיוחד. השקט הזה בחוץ - רק גרם לרעש פנימי גדול יותר. לאחרונה הבנתי שזה לא השקט בחוץ, אלא הציפייה מעצמי לגדולות בזמן הקצר הזה. אם אני עושה משהו בסופ"ש, אז המצב רוח בסדר. אם אני סתם נחה (מה נחה מה???? ממש כמו בפרסומת), אז יש מצב של חוסר שקט פנימי, כאילו שזה לא בסדר לנוח. איך אתם מסתדרים/ות עם בטלה מכל מעשה?

מון שרי

New member
איפה הבטלה הזו../images/Emo35.gif../images/Emo3.gif

תשלחי אותה אלי אם תמצאי אותה, אני מאד זקוקה לה בסופהשבוע. מילא באמצע השבוע אני תופסת כמה נקודות בטלה, אבל סופהשבוע הוא העמוס ביותר מבחינתי, אין רגע דל, ולמען האמת אני די מחכה שהוא יחלוף, כדי שאוכל לנוח קצת.

אוי שרי ....

אבל כשהאיש בבית בסופשבוע זה לא מצליח להקל?? למה יותר גרוע שרי?
(כי הילדים לא במסגרות?) חייבים לעצור הכל יום אחד לפחות כדי להטען!! אחרת עלולים להגיע לתחתית כי אין כוחות... שבת שלום
(נסיתי לתפוס אותך אתמול בטלפון
)

מון שרי

New member
זה לא כזה נורא דליה

כנראה שהגזמתי, בסה"כ סופשבוע בסדר, אבל בטח שלא בטלה, לזה התכוונתי. וחוץ מזה יש לי את השעות שלי באמצע השבוע, כשאני בהם לבד, ואני ממלאה מצברים.

Neora Barak

New member
להבה יקירה- סליחה שאני שואלת?

את פולנייה??... לא כי אצל עמים מסויימים- בטלה היא חטא לא יכופר, כל כך הוטמע לנו מילדות שצריך להיות כמו השפן של אנרג'ייזר כל הזמן, שמי שמעז לו להסטלבט, הופך להיות פושע גמור.. חשבי על זה שבעצם גם בתוך בטלה- יש עשייה, הרשי לעצמך להתבטל בקטעים שעושים לך את זה, את אוהבת ירוק, וטבע, ארגני לך איזה תרמוס קפה, סנוויץ חמוד, וצאי לטבע ליד מקום מגורייך, נשמי אותו, הרגעי, נקי קצת את הראש ממחשבות, הביטי סביבך, הכניסי לתוכך את הירוק, והציפורים, והסביונים, תומוסים, ופרג, גם מהתבוננות בחיפושית קטנטנה מתרוצצת, אפשר לתת מרגוע לנפש, ואני בטוחה שכשתחזרי הביתה, תרגישי שבעצם עשית המוןןןן עם עצמך.

בטלה

לצאת אל הירוק והטבע, בעיני נחשב לעשייה (גם אם לא עושים שם שום דבר), ואת זה דוקא אני עושה. אני מדברת יותר על פעמים (שכולנו חווים), בהן אנחנו נשארים בבית - עם חוסר מעש, או חוסר חשק לעשות מטלות - ושם נחוות ה"האשמה העצמית".

ואני מחכהה למנוחה הזו ../images/Emo13.gif

להבונת, אם את לא עושה מה זה אומר לך? שמה? מענין יהיה לחשוב איתך. רצה לסידורים ועוד בלי סוף דברים, שת שלום לכולם כולם,

לא לעשות =

בטלנות =אי מחוייבות לחובות שיש = עצלות = חוסר ערך עצמי. זו ההתניה פחות או יותר.

one smile

New member
סופשבוע

כל כך מזדהה איתך בזה, כשדווקא שהכל מסביב הכי שקט בפנים הכי רועש.. אני חושבת שהשקט החיצוני הוא זה שמאפשר באיזשהו מקום לשמוע יותר מתמיד את הרעש הפנימי. אני יכולה להעיד על עצמי שהבטלה ושעות השינה הרבות [שדווקא חיוניות מאוד ומשלימות את כל מה שלא נעשה במשך השבוע] מידי שבוע גורמים לי לאיזשהי הרגשה לא ממש טובה ונוחה..:/ בכל מקרה, שיהיה סופשבוע נעים
ו
לכן בפורום

חיוך אחד ../images/Emo13.gif (כינוי יפה)

ולמה את חושבת שזה קורה לך? דוקא משהו כ"כ חיוני גורם להרגשה לא טובה?

one smile

New member
תודה:)

שאלה טובה.. אני מאמינה שחוסר העשיה, הפאסיביות שבסתם לישון ולנוח הם שמפריעים לי, תמדי הרי יכולים להיות דברים טובים יותר שאפשר לעשות בזמן הזה

ואת עושה את זה (את חוסר העשייה)

בזמן שאת עייפה, או שזה משתלט לך על כל השבוע, ועל דברים שאת רוצה להספיק לעשות?

רעוּת

New member
סופ"ש

שגרה של שבירת שגרה..נחמד יש לי את הצורך הזה לא "לבזבז" את הסופ"ש...למרות שאני בבסיס פתוח, אני מרגישה שצריך לנצל את הסופ"ש להיפגש עם כולם, לצאת, לעשות כל מה שאי אפשר במשך השבוע אבל ביום שישי אפשר לא לעשות פשוט כלום (עד הערב), ואז זה ממש כיף...די, בלי רגשות אשמה
, יום בשבוע להתבטל זה ממש לא נורא...הלוואי שהיה אפשר יותר.. אוי רק המחשבה על מה שמחכה לי במשרד ביום ראשון, זאת אומרת אחרי שאני אחזור לשם מה-3 ביקורי בית שיש לי בסוף העולם...הלוואי שתמיד יהיה יום שישי :)

סופ"ש רגוע/לא רגוע

קודם כל שלום לכולם, החלטתי (נכון לרגע זה) להצטרף
ובאשר לשאלה שנשאלה- אם הסופ"ש שלי מלא בעקשן - אני נורא נהנית אבל אז מגיע יום ראשון ואני מרגישה שלא הייתה לי דקה לעצמי - ובקיצור מרוצה אך עייפה...
ואם התבטלתי ולא ממש עשיתי משהו מועיל עם עצמי - זה ממלא אותי כוחות ועושה לי כבר חשק- שיגיע יום ראשון. לסיכום - אני מעדיפה קצת מכל דבר... - נניח יום שישי מלא פעילות שתגלוש עד שבת בבוקר- ואח"כ- מנוחה. למלא מצבורים. ...ושאני ארגיש לא נוח מזה שלא עשיתי כלום? לא נראה לי...

בלימי גם עלי עובר סו"פ ככה

זה שתיארת שאת מתבטלת (בשבילי זה נקרא לנוח בכיף
) וביום ראשון קמה מאוששת לשבוע חדש. אני כבר תקופה די ארוכה לא נוסעת לטייל בשבתות ומאז מבינה כמה שבת מנוחהה אמיתית עושה המון. בלימי ברוכההה הבאה!

חבר'ה, יש לי רעיון ../images/Emo36.gif תגידו האם

הוא נראה לכם/ן. למעשה אני מעתיקה אותו מפורום אחר בתפוז. הוא קרוי: נקודות האור, ונזכרתי בו בזכות ההודעה של נאורה. הכונה היא להטיל אור על הנקודות והדברים הטובים שקורים בחיינו, כי (שימו לב!) כמה ב"קלות בלתי נסבלת" נמשכים לשקוע ולראות את השלילי. אז להציף ולראות את הטוב. מעודד, מעניק כוחות, מסב את תשומת הלב לראות שקורה (גם) טוב וחשוב שניתן ונטפח את עצמנו-נשמתנו (אם לא אז שבוע אחרי כן אפשר במכוון לוודא ולדאוג שזה יעשה!) חשבתי מסוף שבוע הבא לפתוח שרשור בשם: נקודות האור ותספרו מה הם הדברים הטובים שקרו לכם/ן במהלך השבוע. דליה

למעלה