בוקר טוב לעוד יום חם
הקיץ כבר כאן התחלתי להכין ירקות להחמצה...
התחלתי עם מלפפונים ולפת...
צריך לקנות בשוק מלפפוני בלאדי...מלפפוני חממה לא כל כך מוצלחים להחמצה...
המתכון פשוט...
מלפפונים קטנים...
חופן שמיר
ראש שום מחולק לשיניים
מי שאוהב חריף שיוסיף פלפלים חריפים קטנים...
מלח
חומץ
מים חמים
נשיקה של לחם...
ההכנה
רוחצים את המלפפונים מתחת לברז.
מסדרים בצנצנת את המלפפונים שתי וערב
מפזרים בינהם את שיני השום
פלפלים למי שרוצה...
למעלה סוגרים עם עלי השמיר...
מרתיחים בסיר מים עם מלח וחומץ (כפית מלח לכוס מים ועוד כוס חומץ)
יוצקים מעל המלפפונים וסוגרים עם נשיקה של לחם....
מניחים בשמש ל-4 ימים
מכניסים הביתה שיתקררו...ואז מעבירים למקרר לעוד יום...וזה מוכן!!!
הקיץ כבר כאן התחלתי להכין ירקות להחמצה...
התחלתי עם מלפפונים ולפת...
צריך לקנות בשוק מלפפוני בלאדי...מלפפוני חממה לא כל כך מוצלחים להחמצה...
המתכון פשוט...
מלפפונים קטנים...
חופן שמיר
ראש שום מחולק לשיניים
מי שאוהב חריף שיוסיף פלפלים חריפים קטנים...
מלח
חומץ
מים חמים
נשיקה של לחם...
ההכנה
רוחצים את המלפפונים מתחת לברז.
מסדרים בצנצנת את המלפפונים שתי וערב
מפזרים בינהם את שיני השום
פלפלים למי שרוצה...
למעלה סוגרים עם עלי השמיר...
מרתיחים בסיר מים עם מלח וחומץ (כפית מלח לכוס מים ועוד כוס חומץ)
יוצקים מעל המלפפונים וסוגרים עם נשיקה של לחם....
מניחים בשמש ל-4 ימים
מכניסים הביתה שיתקררו...ואז מעבירים למקרר לעוד יום...וזה מוכן!!!