בוקר טוב לפורום היסטוריה!

בוקר טוב לפורום היסטוריה!../images/Emo8.gif

אתמול נכנסתי לפה, אבל לא הצגתי את עצמי. אז אני נעמי (פעם אחת), ושנה הבאה אני הולכת להיות סטודנטית באוניברסיטה העברית ללימודי ספרד ואמריקה הלטינית במגמה היסטורית ואנתרופולוגיה וסוציולוגיה (בגלל האנתרופולוגיה כמובן). אני מאוד אוהבת היסטוריה, ומאוד אוהבת כל מיני קונספירציות ואינטריגות. ההיסטוריה של אמריקה הלטינית מרתקת אותי, ואני אשמח לשוחח בנושא, או לקבל המלצות על אתרים וכל מיני. יום נעים!

אמריקה הלטינית

לפני כמה חודשים הייתה ברשת א´ סדרת הרצאות על ההיסטוריה של צ´ילה, ארגנטינה ואורוגואי מאז קבלו את עצמאותן (לפני כמאתיים שנה), ונשאלה השאלה, מדוע ההיסטוריה שלהן כל כך מלאה באלימות פוליטית. מסתבר, שגם בתקופות של דמוקרטיה יחסית, הופעל כח בלתי סביר מצד מערכות הביטחון נגד האזרחים. בטח היה מעניין אותך.

מענין מעניין

האמת היא שמה שהכי מושך אותי אלו המניפולציות של ארה"ב באיזור, ובמיוחד בהיסטוריה של קובה, כל מיני דברים לא ידועים, כל מיני דברים שנוים במחלוקת...

אוקצור, ארה"ב היא שמענינת אותך באמת

אני קולט את ההתנגדות שלך לארה"ב, אבל גם זה סוג של התעניינות ...

קלטת נכון... ../images/Emo9.gif

אבל גם אמריקה הלטינית, האמת לא רק בקטע של היטטוריה, גם אנתרופולוגית וחוץ מזה - סלסה, מוזיקה טוב, סיגרים ורום. טוב התמקדתי שוב רק בקובה... זה נורא כיף לגלות פשלות של ארה"ב, או שחיטויות, זה תמיד נושא לסרט

הבעיה ... שתמיד הם צוחקים אחרונים

הקטע המרכסיסטי נורא סקסי, אבל בסוף כולם באים ללקק לאמריקנים, שיבואו להשקיע אצלם. הוייטנאמים כבר באו, וגם הקובנים יבואו. בקשר לאיראנים אני פחות בטוח...

שמעתי...

שג´ימי קרטר נוסע לקובה. אבל כל הקטע הזה של "ללמד אותם מה זה חופש..." וכל הבלה בלה בלה זה קצת פטתי... פתטי? כן כנראה ככה.

אני לא ממש בקיאה.

אני לא רוצה להתחייב על כלום או להגיד משהו על משהו שאני לא יודעת אותו בוודאות. האמת היא שאני פה יותר בשביל לשמוע מאשר בשביל לדבר. אם יהיה לי משהו משמעותי להגיד אני אגיד. אבל אני לא רוצה להביא דוגמאות כשאני לא בטוחה בכל הפרטים. אבל היו דברים מעולם, לא?

פראזניק

New member
שושן, תרצה להסביר?

האם לדעתך התמיכה בו היתה טעות אמריקאית? או שפשוט לא הבנתי...

לוו

New member
קובה יש היסטוריה עשירה

בפרט לאחר המפיכה של פידול קסטרו

שנאת ארה"ב - תחביב?

אני יודע כי זה אופנתי לתקוף את ארה"ב ולהגיד כי הם ממש רעים, שונאים את ישראל אימפריאליסטים וכו´. אבל הבה נזכור מה היא האלטרנטיבה. האם היינו מעדיפים כי "אמפריה נאורה" כמו ברה"מ או אולי אפגניסטאן, או קסטרו מקובה או כל האופציות האחרות יתנו את התון בפוליטיקה העולמית. אנשים, ארה"ב אינה מושלמת - היא אינה פועלת רק על פי האינטרסים הישראלים וכו´ וכו´, אך זכרו - היא האופציה הטובה ביותר מכל האימפריות ששלטו בעולם מאז בריאתו! מאיר

מכל האימפריות ששלטו בעולם מאז בריאת

הייתי יכולה לחשוב על כמה: רומא, יוון... הרבה יותר מעניין מארה"ב, לא? זה לא תחביב אצלי שנאת ארה"ב, אבל בתור "האימפריה שנותנת את התון בפוליטיקה העולמית", אני חושבת שהיא עשתה די הרבה פשלות, לא? אגב, טוב מאוד שהיא לא פועלת רק על פי האינטרסים הישראלים, אבל זה כבר פוליטיקה ואני לא נכנסת לזה.

אימפריות מכות שנית

טוב אולי נסקור כמה אימפריות עולמיות ונחשוב על היחס שלהם לעמים שהיו תחת שליטתם או השפעתם (אשמח אם אנשים יתרמו לרשימה). שומר- כיבוש אלים של ערים שכנות.(לא ידוע כל כך הרבה) אכד - כיבוד אלים של ערים שכנות והפיכת ערים רבות לאימפריה תחת שליטה מרכזית, ללא עצמאות פעולה של ערים אלו) בבל- כמו אכד רק מצומצם יותר. אשור- כנ"ל יוון (אלכסנדר והלאה)- כיבוש אלים. מחיקה של דתות מקומיות (הכחדה של הדת המסופוטמית) מקדשים הלנים ברחבי האימפריה מחיקה של מדינות שהיו תחת שליטה יוונית. רומא - כנ"ל - רק יותר אלים ויותר עבדות. וניתן להמשיך: העיקרון שאני מנסה להבהיר הוא שעם כל הביקורת על ארה"ב (ויש לי ביקורת) הרי בסופו של דבר (בקטגוריה של אימפריות) אין מדובר על אימפריה אכזרית (יחסית) בהשוואה לכל אימפריה אחרת בתולדות האדם. מאיר

פראזניק

New member
האם היחס לארה"ב, הוא כאל...

אימפריה? איני בטוח שזה היחס הנכון... ארה"ב מחזיקה במושבות, במובן הפשוט של המילה? בכפיה? איני חושב... הויכוח הוא על מעצמה, שנמצאת בעמדת השפעה עולמית, וכופה את דעתה לפעמים על מדינות מסוימות, גם כאשר אינה כופה, הרי שעצם התמיכה - או חוסר התמיכה - שלה, מסוגלת "לחתוך" לכאן או לכאן, גורל של שלטון.

למעלה