בוקר טוב, לפני שבוע פרסמה

עינתפ

New member
בוקר טוב, לפני שבוע פרסמה

פה אמא, (סלחו לי על הזכרון שאיננו החודש....) מתכון לבשר עם רוטב עגבניות - יצא
יותר מ-10. גם מוס הנוטלה מתכון מחייב אצלינו. אז תודה. אבל היום אני מחפשת מתכון לקציצות עם רוטב עגבניות אז למי שיש מתכון טעים בבקשה לרשום. תודה עינת
 

מאיה10

New member
יש לי שניים של בני סיידא

השתתפתי בסדנת בישול שלו והכל יצא מעולה מתכון קציצות בסיסי ל 16-20 קציצות 600 גרם בשר בקר טחון (צוואר או שריר) 1 בצל מגורר על מגררת גסה 1 תפו"א בינוני מגורר על מגררת דקה 1 ביצה 1 פרוסת לחם שרויה במים וסחוטה או 3 כפות פירורי לחם 1 כוס פטרוזיליה קצוצה מלח ופלפל שחור לתיבול 1 כפית גדושה בהרת (תערובת תבלינים שאפשר לקנות) שמים את כל המצרכים בקערה, לשים (מלשון ללוש) אותם מספר דקות לקבלת תערובת אחידה ומניחים לשעה לספיגת טעמים. אח"כ צרים קציצות ומטגנים בשמן עד להשחמה. אגב - אם רוצים ללא ביצה עבור תינוקות ניתן להחליף אותה ביותר לחם ותפו"א. רוטב א´- רוטב עגבניות עשיר שמתאים גם על פסטה. לטגן בסיר בשמן זית 2 בצלים קצוצים עד שיזהיבו מוסיפים 6 שיני שום קצוצות. מעל זה מסדרים את הקציצות המטוגנות ומוסיפים קילו עגבניות מרוסקות טריות או קופסא של שמונה מאות גרם עגבניות מרוסקות משומרות. אם העגבניות משומרות מוסיפים כוס מים. אם העגבניות טריות מוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות. מוסיפים זיתים שחורים מגולענים לא חובה וחופן בזיליקום קצוץ. מתבלים במלח ופלפל ואפשר גם פפריקה חריפה. לעגבניות משומרות להוסיף פחות מלח. להוסיף כפית סוכר. להביא לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך כשערים עש עשרים וחמש דקות. אגב הוא ממליץ להכין את זה בסיר שטוח על מנת שהקציצות יהיו בשכבה אחת. את רוטב ב´ שהוא מעולה (עם חצילים) אוסיף יותר מאוחר.
 
אם מדובר על המתכון שלי....

אז תודה רבה על המחמאות! גם אצלינו הוא להיט. ואם את רוצה, בפורום מתכונים (המדהים!) תוכלי לקבל המון עזרה, ואם אני לא טועה, הם פרסמו השבוע מתכון לקציצות עם רוטב. אני אחפש אותו ואצרף כאן אם אמצא.
 
מצאתי!

הקרדיט - אין לי מושג למי, אבל זה פורסם בפורום מתכונים. אם את לא רוצה מתוק, אפשר לוותר על הסוכר ולהוסיף קצת מלח, והכי בטוח זה לטעום תוך כדי בישול. אפשר לדעתי גם להחליף את החזה עוף בהודו טחון, אבל לא ניסיתי, אז לא יודעת איך זה יצא. מתכון: כדורי עוף ברוטב עגבניות מתוק (של סופי) רכיבים: לכדורי העוף: 1 ק"ג חזה עוף 1 תפוח אדמה בינוני 1 בצל בינוני 1 כפית גדושה אבקת מרק בצל 1 כפית אבקת מרק עוף 6 כפות קמח מצות (או יותר) 1 ביצה פלפל שחור גרוס מלח לרוטב: 1 בצל קצוץ דק 1/2 1 כפות אבקת מרק עוף קופסה קטנה - רסק עגבניות 2 כפות פפריקה אדומה כפית שטוחה כמון מעט מלח סוכר (על סיר גדול… כמה כפות… לא להיבהל… ניתן להוסיף מעט ולתקן תיבול בסיום הבישול) פלפל שחור גרוס מים 2-3 כפות קמח … או יותר (להסמכת הרוטב) אופן הכנה: לכדורי העוף: לטחון את החזה עוף, להוסיף תפוח אדמה ובצל מגורדים (גס) על הפומפיה. להוסיף תבלינים + קמח מצות + ביצה. לרוטב: לחמם מים בסיר, להוסיף את כל רכיבי הרוטב (פרט לקמח). כשהרוטב רותח להוסיף את כדורי העוף (לא קטנים מידי ולא גדולים מידי). לבשל כ 30 דקות, להוסיף את הקמח (מעורבב במעט מים קרים) ולהסמיך את הרוטב. לבשל עוד כ 10 דקות, לתקן טעמים…. צריך להיות רוטב מתקתק וכדורי העוף אמורים להיות לבנבנים בפנים. הערות: הכי טעים עם חלה… לטבול ברוטב ולאכול.
 
למעלה