בוקר טוב לראשון ולכל השבוע

בוקר טוב לראשון ולכל השבוע ../images/Emo42.gif

אחרי שיום שישי עבר עליי בדיכאון וסבל, אתמול עשיתי לעצמי יום שקט בתוך בועה. בועה אמיתית. אני וספר. קראתי את הספר "האיש הנכון" של גיל הראבן. סופרת שהתאהבתי בה מאז "שאהבה נפשי", וכל ספר חדש שיוצא - אני קונה. את "שאהבה נפשי" - ספר על אהבה אובססיבית חד צדדית, היא עדיין לא שיחזרה, לפי דעתי, מבחינת הרגישות המדהימה שהייתה לה שם, אבל גם הנושאים שבאו בשני הספרים האחרים (חיי מלאך והחדש) מרתקים והיא נוגעת בהם בצורה מאד מיוחדת. ואם כבר אני מדברת על אהבה חד צדדית (ואתמול בלילה, כיכב המיתולוגי שלי בחלומי. הוא סיפר לי שמאד כעס עליי אבל הוא בוחר להמשיך איתי את הקשר), אז מה יש לכם לספר על זה? אהבתם ונכזבתם? מה דעתכם על אהבה. על הרגש עצמו. על הטירוף שלו. עד כמה אתם הולכים עם הטירוף? או עד כמה אני שוגה בדמיונות ובעצם הוא לא קיים (ובגלל זה אני רווקה
) **אני אשים עכשיו את הספר במומלצים שבדף הראשי, למי שירצה לראות.

לקשמי

New member
אהבה או התאהבות?

שאלת מה דעתנו על אהבה, אבל מתוך ההקשר של מה שכתבת אני מבינה שאת מתכוונת להתאהבות. זה לא אותו דבר. התאהבות, כמו שאני רואה אותה, היא נפילה. היא גורמת לי להיות עיוורת. התאהבות אובססיבית היא בדיוק זה: עיוורון ושיעבוד לתשוקה, שמובילה בסופו של דבר לסבל. כי כשנופלים לתשוקה הזאת (fall in love) אי אפשר לראות את הפגמים של אותו אדם שמאוהבים בו. רואים אותו כמושלם, ולכן זה כל כך כואב כשהאשליה מתנפצת בסוף. התאהבות היא גם בעלת תנאים: התשוקה קיימת כל עוד מושא ההתאהבות הוא יפה, עשיר, חכם וכו'. אם אחד מהתכונות האלה שבגללן התאהבנו בו חדלה להיות, גם ההתאהבות נעלמת. אהבה לעומת זאת זה סיפור אחר. היא טהורה וחסרת תנאים. קשה לי להרחיב עליה את הדיבור, כי אני לא בטוחה שבאמת הרגשתי אותה במציאות, אולי כן, אבל לפחות יש לי רצון להרגיש אותה ואני כן מאמינה שהיא קיימת בתוכי ובתוך כל אחד מאיתנו. צריך רק לגלות. אבל אהבה אמיתית אינה תשוקה ואינה התאהבות. היא לראות את האמת, היא חובקת את הכל, ללא תנאים. יצא לי ניסוח דרמטי משהו, אבל ככה אני רואה את זה.

מסכימה איתך על ההבדל בין השניים

כתבת כאן משהו מעניין: "התאהבות היא גם בעלת תנאים: התשוקה קיימת כל עוד מושא ההתאהבות הוא יפה, עשיר, חכם וכו'.." השאלה היא, אם אנחנו הופכים עוורים, אז התנאים האלה הם בראש שלנו. כלומר, אם התאהבתי - אז הבחור ייראה לי יפה/עשיר/חכם וכו' גם אח"כ, וגם אם יישתנה משהו. או שאולי יש הבדל בין התאהבות ל-"הידלקות" כמו ששירקוש כתבה. ולהידלק על מישהו, זה להתלהב מהתכונות שאנחנו קולטים (כמו יפה, חכם, פופולארי), ואז באמת אם תכונה אחת הולכת פייפען - ההתלהבות דועכת.

setonr

New member
ללהבה- בוקר אופטימי ונפלא- שאלה

שאלתית העמדת כאתגר. לדעתי אהבה לשמה שלא על מנת... היא מחזקת אותנו בחיים האפורים ובמקרה שלך גם בחלומות. אני מציע "אל תחפש את האושר הגדול בחיים- תהנה מהרבה אושרים קטנים". סיפוק הרגש והנשמה יכול לבוא גם מעונג למראה פרח, אישה...

s h i r k u s h

New member
אוווו אהבההההההה.... ../images/Emo99.gif

אז לא רק שאני שרה הרבה על אהבה במסגרת השיעורים
, אלא גם כותבת המון על אהבה אם בפורומים, אם בבלוג, אם בשירה וכו'. אהבה חד צדדית- הייתי שם כבר כמה פעמים, זה היה יותר הידלקות, והאמת שזה גם קרה מהצד השני שנדלקו עליי וזה היה חד צדדי. אני מאוהבת ברגש הזה, מאוד אוהבת להרגיש נאהבת, אולי זה בגלל החוסר ביטחון שלי, מאוד אוהבת את ההתרגשות, את פעימות הלב הדופקות בנשמתי, את האושר שמתעורר בי כל פעם כשמשהו קורה. ו... בוקר טוב כמובן לכולם

yogi ili

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gifרגש...

רגש מדהים. יש לי לספר על זה כל כך הרבה...התאכזבתי לא מעט, עד כדי כך שלא רציתי להאמין שהרגש הזה בתוכי הוא אמיתי הייתי אומרת לעצמי "עזבי את זה אל תיסחפי הרי במילא זה לא יתמשך ויותר מזה, זה לא אמיתי זה רק שלך, אין עולם כזה כמו שאת חושבת זה הקולות בפנים." בדיוק כמו להבה כל פעם הרגשתי שאני שוגה בדמיונות. אבל, היא שוב באה במלוא הצבעים העוצמה, בעוצמת טירוף, כשהיה נראה שלא נוכל להיות יחד ואין טעם בכלל להתחיל או להמשיך, עד כמה הייתי הולכת אחרי הטירוף?- הרבה , חצי עולם הלכתי...

למעלה