בוקר טוב לשבוע חדש

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבוע חדש

היום מציינים את התאריך העברי לרצח יצחק רבין.

קראו את דבריו של דביר קריב (איש השב"כ לשעבר שכתב את הספר "יצחק" ) אודות ניסיונותיו של ביבי נתניהו לעוות
את ההסטוריה ולעצב אותה לנוחיותו:

אדוני ראש הממשלה – אתה משקר !
כשמנהיג לא אומר לא הוא בעצם אומר כן !!
שוב, ולא בפעם הראשונה אתה מעצב את ההיסטוריה כרצונך !!!
לומר ש "ישנם ניסיונות מתמשכים לעוות את האמת ההיסטורית ולייחס לי את ההסתה שקדמה לרצח" פשוט אינו נכון. לא מנסים לייחס לך את ההסתה שקדמה לרצח אלא את זה שלא מנעת אותה !
אתה לא מנעת את ההסתה וזו הייתה חובתך!
אתה, היית אז מנהיג מחנה הימין, ראש המחנה. לראש מחנה יש אחריות !
להביא את הסרטון הקצר מרמת הגולן בפני כמות מפגינים קטנה שם אכן אמרת שהוא לא בוגד (7 חודשים לפני הרצח) ועוד קטע קצר שרואיינת בטלוויזיה זה פתטי. בקלות אפשר להביא דוגמאות רבות מאוד המעידות ההפך, ולא רק את הסרטון מ 4 מרץ 95 בצומת רעננה כשאתה הולך בראש תהלוכה כשמאחוריך ארון קבורה עליו כתוב "רבין קובר את הציונות" כשלצד ארון הקבורה הולך תליין עם חבל תלייה ! ולא רק את הצילומים שעשרות אלפי אנשים עומדים מתחת למרפסת ב 5 אוק' 95 וצורחים "רבין בוגד" ו"רבין רוצח" תוך כדי שמציתים את תמונתו ואתה עומד, רואה, שומע ושותק !
אתה היית ראש המחנה, המנהיג! למנהיג יש אחריות! כשמנהיג לא אומר לא הוא בעצם אומר כן !
כשראש ממשלה למשל לא מגנה ואומר לא על קריאות כלפי עיתונאי הקוראות למותו ומייחלות לשרפתו הוא, מעצם שתיקתו, כאילו נותן לגיטימציה לאמירות שכאלה, כשמנהיג מחנה הימין לא מוריד את גבוה הלהבות יש לו אחריות לשרפה. מנהיג זה לא רק זכויות, יש גם הרבה חובות.
ועכשיו שאלה (לא שאני מאמין שתענה את התשובה הנכונה): בסוף יוני 95 הפיץ שרות הביטחון הכללי התרעה אסטרטגית, הערכת מצב חמורה ביותר- הדברים שנאמרו בה היו קשים – אילו ההסתה בשטח תמשך מה שעלול להתרחש זה רצח פוליטי! ראש הממשלה ושר הביטחון יצחק רבין סומנו בהערכת המצב כיעד להתנקשות הפוליטית! הערכת המצב הזו הועברה גם אליך ע"י ראש שרות הביטחון הכללי כרמי גילון (להבנתי באוג' 95) באישורו של ראש הממשלה. בשיחה איתך טוען כרמי גילון שאמר לך את פרטי ההתרעה האסטרטגית כולל החשש שראש הממשלה רבין ירצח ברצח פוליטי ולכן מבקש ממך כמנהיג מחנה הימין להוריד את גובה הלהבות.
ועכשיו לשאלה – למה לא עשית את זה ?????? זאת האשמה! למה לא עשית את זה ??????? אני לא זוכר ולו פעם אחת מאוג' 95 ועד הרצח שאתה מנמיך את גובה הלהבות, שאתה אומר את מה שאמרת בסרטון מול מעטים אל מול רבים, לא בככר ציון ולא בכלל !
האם אתה זוכר שב 5 לאוק' 95 פנה אליך פואד (לעזור לך להיזכר..? עמד לידך חנן פורת בכנסת במסדרון) ואמר לך "עליך לרסן את אנשיך אחרת זה ייגמר ברצח", זוכר? זה בדיוק מה שאמר לך ראש השבכ שעלול לקרות... לא אציין דוגמאות ומעשים נוספים הגם שקימים דוגמאות נוספות.
כשהרוצח אמר בחקירתו "לא רק אני לחצתי על ההדק אלא כל עם ישראל" הוא התכון לרוח הגבית שקיבל מהמחנה- המחנה שאתה הנהגת...
אגב, חשוב לציין שהרוצח עצמו החל לנסות לרצוח את רבין כבר ב 22 לינואר 95 ויתכן מאוד שגם אם היית מנסה (מה שלא עשית ועל זה הטענה כנגדך! לא על זה שאתה הסתת!) להנמיך את גובה הלהבות את הרוצח הזה זה לא היה מרשים במיוחד אבל חשוב שתזכור- הרוצח לא היה היחיד שחשב ותכנן לרצוח את רבין.
אילו היית מנהיג למתינות את המחנה הייתה פחות הסתה, העם היה פחות מצולק ואתה היית גם ישן יותר טוב בלילה כבר 21 שנה על אי העשייה שלך.
אדוני ראש הממשלה – אל תעוות שוב את ההיסטוריה. לו היית מנהיג אמיתי וראוי היית מוצא את הדרך ללכד כאן שוב מחדש את העם המפולג הזה, יש לך עדין יכולת לעשות את זה – זה דורש ממך להיות איש אמת המעוניין לאחות את השסעים בחברה הישראלית. ולצערי זה לא המצב.
דביר קריב - בוחרים דמוקרטיה

נימה3

New member
לצערי הרב ראש הממשלה שלנו עד היום ממשיך

במסכת השקרים שלו. הוא פוליטיקאי מיומן ופרסומאי מצטיין וגם קמפיינר טוב מאד אילו היה רוצה היה יכול יכול היה להוריד את גובה הלהבות אז וגם עכשיו אבל הוא לא רוצה. הוא ממשיך בתעלוליו ועוד כועס כאשר מציגים את מהלכיו עירום ועריה. ומה שהכי גרוע שיש רבים שנוהים אחריו ומצדיקים את מעשיו.

הדסהש1

New member
הוא שכח מי צעק מהמרפסת..הוא לא מיתן את האספסוף.

ומה אמר ח"כ ביטן-זה לא היה רצח פוליטי ?????

נימה3

New member
אין להם בעיה לעוות את המציאות לפי

הצרכים המידיים. מה יקרה אחר כך? למי איכפת?

יוליקה

Member
מנהל
תיאורית הקונספירציה מתעוררת מחדש בכל פעם

אלא שיגאל עמיר עצמו העיד שהוא ואחיו תכננו זאת לבד.

לא , נראה לי שלא כדאי לקרוא !!!

פורום אקטואליה מפורסם בהתנהגות מכוערת של גולשיו, שקרים והמצאות בלי סוף. אני לא מאמין לאף מילה של אף אחד מהם, מנסיון.

השאלות שנשאלו הן פרובוקטיביות ושיקריות, לרובן גם ניתנו תשובות בזמנו אבל למה לקלקל מסמך מגוחך בעובדות.
בזמנו היו עוד תיאוריות קונספירציה שהוזמו ומאז לא חזרו.
היום לאף אחד אין שום ענין לדוש בנושא ולכן גם לא תהיינה תשובות, לדעתי.

אני מכיר את הסיפור בהיותי באותו לילה מפקד החמ"ל של מחוז תל אביב, וכמובן שאני מנוע מלהיכנס לפרטים בנושא.

למעלה