המלצה לאוהבי -הקפואים,,
הכנתי ארוחת צהריים טעימה (רבע שעה של הכנות ,והבישול עצמו נמשך שעה אחת בלבד,וכעת יש כמות שתספיק ל-2 אנשים ליומיים.)
והנה המתכון,למי שרוצה להכין ארוחת צהריים קלה-להכנה וטעימה :
המצרכים הדרושים:
1/2 שקית שעועית-ירוקה -קפואה ,(400 גרם)
2 כוסות אפונה-קפואה.
8 שוקי –עוף נקיים ,לאחר רתיחה של 5 דקות ,( או טיגון יפה מכול הצדדים.)
בצל-גדול קצוץ -גס,(אפשר לקצוץ במעבד- המזון)
6 שיני שום ל,(חתוך כול שן ל-3 פרוסות),
2 גזרים טריים -לחתוך לעיגולים דקים או קוביות,(אפשר לקצוץ במעבד-המזון.)
כוס אחת מים - לערבב עם 2 כפות רסק עגבניות .
כף תבלין "חוואייג' -למרק"
כפית מלח
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2כפית פלפל שחור
חופן שמיר -קצוץ וחופן עלי -פטרוזיליה.(אפשר גם לוותר על עשבי התיבול,אם אין .)
5 כפות שמן (לטיגון הבצל ,השום, ופרוסות הגזר)
אופן ההכנה:
לחמם את השמן בסיר,להוסיף את הבצל-הקצוץ-ולטגן 2 דקות,
ולהוסיף את הגזר הפרוס ולטגן עוד 2 דקות, לערבב מדי פעם.
ולהוסיף את שיני-השום הקצוצות, ואת שוקי-העוף -ולטגן הכול ביחד 5 דקות .
אחרי 5 דקות מוסיפים את השעועית-הירוקה-הקפואה,ואת האפונה הקפואה, ואת כוס-המים עם רסק- העגבניות והתבלינים ,
לבשל ביחד 5 דקות,לערבב ,ולכסות במכסה ולבשל שעה אחת ,
על אש בינונית, ואחרי שעה התבשיל הטעים מוכן.
מצוין עם תוספת של אורז .
התבשיל מאוד קל להכנה ,ומאוד מאוד טעים.
הערה:
לנמנעים מאכילת עגבניות –או פטרוזיליה: אפשר גם לוותר עליהם -ועדיין מתקבל תבשיל מאוד טעים ריחני ועסיסי .
אגב,
שלחתי את המתכון בבוקר לבת שלי,היא הכינה לצהריים,וכעת סיפרה בטלפון שהיא מאוד מרוצה,שהיו לה בפריזר אפונה ושעועית ירוקה כי היא והילדים שלה ממש אהבו את התבשיל, והיא גם שלחה את המתכון הזה ל-4 חברות שלה ,שבפעם ראשונה הכינו את המתכון הזה ואמרו שהצליח להם וקיבלה מחמאות על התבשיל הכול כך טעים והמאוד פשוט- להכנה .
המלצה לצמחונים:
במקום עוף אפשר להשתמש ב-2 סלסלות פטריות-שמפיניון,
חותכים את הפטריות ל-2, ומטגנים עם כף שמן ,מעט מלח ובצל-קצוץ, לאחר 2 דקות מוסיפים את השעועית -הירוקה וכול שאר המצרכים שרשומים במתכון.
אוכלים בתוספת אורז.
אגב ,
ראיתי השבוע שבחנות המזון של "רשת -וקפיקס" שמוכרים פטריות --שמפיניון גדולות ויפות,במחיר של 5 ש"ח בלבד לסלסלה .
בכול רשתות המזון האחרות מחיר הפטריות- הוא כפול.