בוקר טוב לשבוע חדש

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבוע חדש

עצוב מאד שבתוך כחול לבן מרגלים אחד אחרי השני...
במשך חודשים תוהים בכחול לבן מי אחראי להדלפות. בסוף השבוע נחשף ב-ynet כי המפלגה שכרה חברה על-מנת לזהות את האחראי. כעת מתברר: בקמפיין הושתלה תוכנית עבודה מזויפת במטרה שהמדליף יפיץ אותה...
החקירה הסמויה
של
בני גנץ
חושדים כי איש מטה מ" לאיתור המדליפים מסתעפת: ברשימה של
יש עתיד
" היה זה שהדליף חומרים מתוך הקמפיין. בשלב זה טרם התברר אם מדובר בפעולת נקם - או בבצע כסף.

נימה3

New member
אתמול לקחתי פסק זמן מהבחירות

ומכל רעשי הרקע והזמנתי את שני ניניי הגדולים - בן שמונה ובת שבע להצגה עוץ לי גוץ לי. אמנם זו לא הפקה של התיאטרון הקאמרי אבל היתה קולחת נעימה קצבית ובעיקר הילדים נהנו. עוד לפני שבוע קניתי להם את הספרים שיקראו וידעו את העלילה לפני שרואים את ההצגה כך יהיה להם יותר קל. ההצגה היתה באודיטוריום רוזין ברמת אביב ג, פעם ראשונה שאני שם מתחם מאד יפה מושקע כולל בריכת שחיה מועדון חברים מגרשי ספורט ומשחקים ובקיצור רמת אביב... אמנם יש בעיות חניה כמו בכל מקום בתל אביב אבל לעומת זאת בשבת הכבישים היו רגועים וזרמנו בנחת. שבת נהדרת.
שיהיה לכולם שבוע טוב

הדסהש1

New member
שבוע טוב לכולם.רמת אביב חיים ברמה

גבוהה.אבל בחלק הותיק עדיין חיים במבוגרים שגרים שם מעל 50 שנה.אמנם הבתים עברו שיפוצים.אבי גר מול האוניברסיטה.בית ישן שיש שם כמה כניסות.עשו שם דלתות עם אינטרקום.הכל מטופח עם עציצים ואדניות גדולות.ממש כייף לראות איך מטפחים את המקום.בודאי משלמים טוב כדי לשמר את המקום.הוריות של 2 חתני גרים בצד החדש ששם הבתים על רמה גבוהה.לובי ענק בחלק מהם יש שומר כל היום והלילה.בריכת שחיה.אבל זה לאנשים שהכסף מצוי ברמה גבוהה.הם אנשים שעבדו כל חייהם וחסכו לשעה שיגיעו לגיל מבוגר ויחיו טוב.

יוליקה

Member
מנהל
נימה, עשית בשכל

גם לי נמאס מהפוליטיקה...
יש לי בית מלא נכדים... שמעסיקים אותי....

tamarsharoni

New member
נימה ,מה שקשור לשמש זה ממש לא מאד חשוב ,

התשובה הרבה יותר בנאלית , סתם , סיקרן אותי , רציתי לדעת .

tamarsharoni

New member
ועוד אחת קטנה ואחרונה בנוגע לשמש .

אני סבורה שהבנתי . לכל קורא בפורום יש את השמשות שלו . ברגע שהוא פותח כל אחת מההודעות , השמש של אותה הודעה שוקעת במצולות הים . האם הבנתי נכון ?

tamarsharoni

New member
אני רואה בסופר , על המדפים שתחליפי החלב , "חלב שקדים"

ו "חלב סויה" . האם יש למי מהם יתרון כלשהו על חלב פרה, ניסיתי פעם לבדוק לפי רשימת המרכיבים , ונראה לי שרובו ככולו "מים בששון " , ופחות חלבון וסידן .אז מה כן יש בתחליפים . כי אם נותנים להם מקום של כבוד על המדף , כנראה שכדאי להם , כנראה שנמכר .מצד שני אם ערכם התזונתי שווה , פחות או יותר , למים . אז מי ברז , הרבה יותר זולים , ולא צריך לסחוב קרטונים מהסופר .

שרון א77

New member
לתמר בנושא תחליפי -חלב:

חלב -מסויה יש בו תועלת הוא מכיל חלבון וסידן,
ומשתמשים בהם הטבעוניים והאלרגים לחלב פרה.
&nbsp
את צודקת בהחלט שבחלב שקדים אין כמעט כלום ,אבל הוא טעים לשתייה.
אני לפעמים משתמשת במשקה שקדים עם אורז, להכנת מילקשייק בננות למשל,
כי טעמו הרבה יותר טעים מאשר חלב -פרה.
הוא אהוב על הילדים כמשקה קר,בפרט לאלה שלא אוהבים לשתות מים בימים החמים.
&nbsp
הכי מוצלח חלב שקדים ואורז הסוג הזה:
https://www.nizat.com/משקה-אורז-ושקדים-אורגני-ויטאריז-Vitariz--i25

אני קונה משקה חלב אורז ושקדים

מבחינת כשרות, המשפחה של בעלי דתית וגם לו נשארו שיירים מהחינוך הדתי שקיבל והוא לא שותה קפה עם חלב לאחר ארוחה בדרית וזה במקום החלב, טעים מאוד כפי שדרון כתבה.

נימה3

New member
לאחרונה התחלתי לצרוך אייס קפה של יוטבתה

אני יודעת שזה חלב מלא אבל טעים. לא משתמשת בתחליפי חלב בחלב כשלעצמו אני צורכת אולי שתי כפיות בנס קפה של הבקר. אין צורך בתחליפים לכך.

tamarsharoni

New member
כל הכבוד ל "מי שבע"! +נו, נו , נו , לעיריית באר שבע

אחרי שהודיעו לי שבחודש יוני היתה צריכה כפולה של מים מהרגיל , ושאלו אם פתחנו בריכה ,ענינו שהיה פיצוץ וכבר דאגנו לתקן . אמרו מהעירייה לשלוח הצהרה, [לא קבלה של אינסטלטור , הצהרה בלבד] . אתמול החזירו לנו כמעט 400 ש"ח . הסתכלו בחיובים שלנו , ראו מה הממוצע ולפי הממוצע חיבו גם את חודש יוני . כל הכבוד מי שבע

ב30 ליוני ,[חודש יוני היה חודש מאד עמוס אצל משפחת "שרוני"] ,
נסעתי באחד הרחובות הפחות סואנים בעיר , וטרקטור שעסק בשיפוץ כביש , פגע ברכבי , בעת שנסע רוורס .אחרי חילופי דברים עם הנהג , המכוון שלו ומנהל העבודה, התקשרתי למוקד העירוני ודיווחתי . במקביל נכנסתי לפחח רכב שאמר שעלות התיקון 350 ש"ח. מפה לשם כבר אולי 10 פעמים אני מתקשרת לעירייה , תמיד מדברים מאד יפה ומעבירים למחלקה אחרת . נכון שמ350 שקלים לא אהיה עשירה או עניה , אבל העיקרון חשוב לי , פגעת תדאג לתקן . חוץ מזה האם נהג שפוגע אינו חייב לפי החוק לתת פרטים . האם מקרה כזה , למרות שהוא ממש לא רציני , אינו נכנס לקטגוריה של פגע וברח.
איפה מאיר שפירא כשצריך אותו ?

הדסהש1

New member
מצטערת לשמע מה עובר עלייך.אך

אל תוותרי.תגישי תלונה במשטרה על
הפגיעה.אם הספקת לצלם זה יעזור.אם לא תעמדי על שלך כי לעיריות יש מספיק עורכי דין שיעזרו להם נגד האזרח..

tamarsharoni

New member
תודה הדסה , טרם הרמתי ידיים.

אבל לא מתכוונת להפוך את העולם בשביל 350 ש"ח ,
מצד שני , מאד כעסתי בגלל 240 ש"ח . לפני כחודש החלפתי קידומת , ולכבוד הארוע חגגנו עם ארוחה ומתנות וכו . בין היתר קיבלתי סט מצעים של ורדינון . מכיוון שממש אינני צריכה מצעים , וכמו שכבר אינני קונה בננות ירוקות , כך אינני מתכוונת להחזיק סטוק של מצעים בבית . החזרתי אותם לחנות ודינון בעיר וקיבלתי זיכוי שהוא טוב לשנתיים , מכובד לכול הדעות . שכחתי מהעניין . היום , פחות מחודש אחרי , פתאום מצאתי את הזיכוי . בעצם מצאתי פיסת נייר שרוב הכתוב בה דהוי . לקח לי כ10 דקות לנסות לקרוא ולהבין שזה הזיכוי של ורדינון, פשוט אי אפשר היה לקרוא . חזרתי לחנות ובקשתי זכוי חדש כדי שאוכל לצלמו ולשמור שיראה , אם וכאשר .זיכוי חדש הם לא נותנים . בכתב יד עברה על הכתב הכמעט מחוק של המחיר וקוד המוצר . אמרתי לה שזה ממש לא בסדר שזיכוי לשנתיים נמחק אחרי חודש . מחר אשתדל לצלצל למשרדים הראשיים של ורדינון , ולהסב תשומת ליבם לבעיה . כי אם הייתי ממתינה עוד חודש הייתי מאבדת 240 ש"ח כי הכתב שלהם שווה לכתיבה על קרח .
ביום רביעי אראה את כלתי ואתן לה הזיכוי , היא עדין צעירה , יכולה לקנות בננות ירוקות ולעשות סטוקים של מצעים, אולי אפילו לנדוניה של אחד הילדים .
ואפרופו מצעים לנדוניה . לפני 40 שנה היתה לי שכנה שהיתה גם חברה היא הראתה לי את ארון המצעים שלה , ובו תא מיוחד של מצעים , "נדוניה לבת" [15] . השנים חלפו אנו עברנו דירה , גם הם עברו דירה . אינני יודעת מה עלה בגורלם של המצעים . אבל אני כן יודעת שהבת , שהיא כבר מזמן לא בת 15 , עדיין רווקה .
מוסר השכל: מצעים מיועדים למטה , נדוניה , בכסף מזומן .

נימה3

New member
אני רוכשת מוצרים רבים בורדינון בעיקר למתנות

לחגים הגדולים מצעים או מגבות לילדי ולנכדים אמנם קצת יקר אבל שווה.
אבל את צודקת הארונות שלנו כבר מתפוצצים מדי פעם אני מסתכלת על הארון או מגירה מסוימת וחושבת מה יעשו ילדי... לפעמים אני חושבת להתחיל למיין אבל אין לי מספיק אנרגיות לכך.
יום טוב

שרון א77

New member
המלצה לנימה,

נימה יקרה, זו לא בושה שתבקשי מהילדים והנכדים הגדולים שיעזרו לך לקפל את המצעים בארון.
(הם לא חושבים על זה בוודאי, אז ההמלצה שלי שתיידעי אותם בכך שזה לא קל לך ושתשמחי לקבל עזרתם.)
אני הייתי מגיעה להוריי ועוזרת להם לסדר את המצעים, ולקפל בארונות את ערימות המגבות שנאספו לאחר הכביסה, הייתה כמות גדולה של מצעים ומגבות לסדר,
וזה כבר לא היה קל להורים המבוגרים,לכן תבקשי ובוודאי הם גם ישמחו לעזור בשמחה.

נימה3

New member
שרון אני לא באתי בטענות אל ילדי או נכדי

רובם לא גרים לידי וכשצריך אני יודעת להסתדר .בדברים גדולים הם כמובן עוזרים.
בינתיים אני מסדרת לבד את הדברים שלי. כל זמן שיש לי כח.

למעלה