בוקר טוב לשבת בבוקר - שבת חורפית

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר - שבת חורפית

פעם, כשהיינו צעירים התייחסנו לרופאים כאל אלוהים,
אסור היה להתווכח איתו, אסור היה לערער על דבריו או החלטטותיו
היה מין יחס של כבוד לרופא...

בסה"כ רופא הוא בן אדם שלמד כמה שנים וקיבל תואר דוקטור
גם סטודנט שלומד מחשבת ישראל יכול להגיע לתואר דוקטור תוך מספר
שנים שלמד הרופא... אבל הוא לא מרפא אנשים לכן אין אליו כבוד כמו לרופא...
אמנם יש לי כלה רופאה ואני יודעת שעד שהגיעה לתואר מומחה בתחום בו
היא עוסקת השקיעה כ-15 שנות לימוד קשות ומפרכות...

אבל אני רוצה שתקראו את המאמר המצורף כאן - הפעם מדובר על רופאי נשים
שלצד הלימודים שלהם וההתמחויות שלהם צברו גם המון גינונים של חוסר טאקט...

http://www.mako.co.il/ninemonth-pre...2e9c69c486c1e31006.htm&partner=homepage_jumbo

deebeebee

New member
שבת מאד חורפית

הכביסה שתליתי אתמול בערב נרטבה מחדש לפני שהספקתי להוריד אותה מהחבל.
גם בלי חוש ההומור המוזר (שמצחיק רק אותם) רופאי נשים גורמים להרגשה לא נוחה. אני מכירה מקרה אחד לפחות של רופאי נשים שבאמצעות מכשירי הבדיקה גם מבצעים אונס.

אתמול בילינו ערב נחמד מאוד בזאפה ת"א

היתה הופעה של צביקה פיק,

מי שלא היה בזאפה לא יודע אך מושיבים את המגיעים ליד שולחן
ואח"כ מוסיפים לשולחן אורחים שמגיעים בלי שמכירים אחד את האחר.

תתפלאו שאנחנו ועוד זוג שישבנו לידו העלו את הממוצע, היו מלא
חברה צעירים ואנחנו בחרנו לשבת ליד זוג שנראה בן גילנו, התישבנו
ובעלי שהוא מאוד ידידותי נותן לגבר את היד ואומר לו נעים מאוד שמואל
שמי.... וזו אשתי ואז האיש פער זוג עיניים ואומר לבעלי איך אתה יודע
שקוראים לי שמואל? אז בעלי אמר לו עבדנו פעם יחד, אז עלה חיך רחב
על פניו של האיש והיו חיבוקי גברים ושמחה גדולה, לכבוד המפגש
המפתיע האיש היזמין אותנו לשמפניה והיה לנו ערב שחבל על הזמן.

צביקה פיק הסטלבת על שירה בת זוגו וסיפר שהיא לא הגיע איתו
הערב כי היא נשארה בבית להכין שיעורים.

יוליקה

Member
מנהל
אכן יש לכם רוח צעירה ללכת לזאפה

מי שיודע לצחוק על עצמו ישאר צעיר ברוח!!

תפסו את הרוצח מבוסטון - אחיו שנהרג במרדף היה בחקירה ב-FBI ושוחרר

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4369898,00.html

הדסהש1

New member
בזאפה יש הופעות שבאים מקטן עד גדול.

הורים וילדים.זקן וצעיר.תלוי מי האומן

יוליקה , לא רק רופאי נשים יש להם יציאות כאלה

הייתי אצל הרופאה שלי שאני מטפלת אצלה 25 שנים, היא נתנה לי כדורים נגד כולוסטרול, עם הזמן הוחלפו הכדורים ולחדשים היו לי תופעות לואיי קשות מאוד, למרות
שהיא כל פעם החליפה לי, לא הרגשתי טוב, אחרי שלא יכולתי לעמוד בסבל הזה , אמרתי לה שאני הלכתי לבית הטבע ושם נתנו לי משהוא טבעי, לא מצא חן בעיניה הסיפור
והיא התפרצה ואמרה לי " יסתמו לך כול הוורידים, אם לא תקחי את התרופה " לא עניתי לה, מאוד כעסתי, היא הרי צריכה לדאוג שאני לא אסבול ולבוא לקראתי, כי
תמיד יש תחליפים, עם הזמן התברר לי שיש הרבה תחליפים, פשוט עברתי לרופא אחר ! אני מקבלת טיפול בבית הטבע שהיא ד"ר , כבר שנה שאני לא לוקחת את הכדורים שמכילים סטטינים, מרגישה טוב ועדיין בחיים !! הרופא נתן לי השבוע לעשות בדיקת דם, אחרי שכבר שנה שלא עשיתי בדיקת דם ! מקווה מאוד שהכל בסדר ושהתרופות של בית הטבע עושים את העבודה ! גם אם לא ,יש עוד תחליפים !

כל פעם אני מקבל אישור נוסף שאני חטיאר

כבר 25 שנה ויותר שאני לא מבקר בבנין קופת חולים.
יש הסדר של מרפאות מחוץ לקופת חולים, והיה לי רופא 25 שנה עד שהחליט שדי לו.
היום יש שלוש רופאות, שתיים בגילאי -40-35 ורופאה מבוגרת פנסיונרית שהיתה מנהלת מחלקה בבית חולים.

רוב האנשים רשומים אצל שני הרופאים האחרים, כי הרופאה המבוגרת מאוד איטית, כל ביקור אצלה הוא בן חצי שעה לפחות, ואנשים מתעייפים לחכות בתור.
הפקידה שרושמת את התורים, כל תור אצלה היא רושמת שלוש פעמים.

בביקור האחרון אצלה, שמתי לב שכל הפציינטים שלה ללא יוצא מהכלל הם מעל גיל 60 ואילו היתר הולכים לשתי הרופאות האחרות.

אז הלכתי כמה פעמים לרופאות האחרות, כי אצלן זה עובד מהר ונראה יעיל בהחלט.
אבל אז קרה לי וכל כמה זמן הייתי מקבל ממש שיתוק ברגליים ולא יכול ללכת לפחות יומיים.
הלכתי לרופאה והיא אמרה:
א. להוריד מתוקים (ואני מוריד)
ב. לא לשתות משקאות חריפים (הכי חריף אצלי זה תה....)
ג. לאכול ארוחות מסודרות (אני אוכל מסודר)
ד. לא לאכול ירקות עלים ירוקים (יש לי רשימה מה לאכול ומה לא)

ואחרי שחטפתי שוב את השיתוק הזה, הלכתי לרופאה הותיקה, היא אבחנה מיד מה יש לי (חומצת שתן בדם) גם נתנה לי כדורים וגם שלחה אותי לבדיקות לאשר שהממצא שלה נכון. ומאז אין לי בעיות.....

יוליקה

Member
מנהל
רופאה שמטפלת בפציינט יותר מחצי שעה

היא לא בהכרח מבוגרת או זקנה...
הרופאה שלנו צעירה מאד...אבל מאד יסודית ולכן הטיפול אצלה
לקוח זמן ממושך... רק מי שמחכה בתור מקטר...אבל כשניכנסים אליה
לא ממהרים לצאת....

ladybug4NLP

Active member
"לא לאכול ירקות עלים ירוקים" אתה יכול לפרט

מה היתה הסיבה שלה ומה הרשימה?
סבלת מפודגרה? gout?

מאד מעניין אותי לדעת
תודה והרבה בריאות

כמו שזה נשמע

למשל: תרד,פטרוזיליה וכדומה.
יש לי אי ספיקת לב 40% ואני מקבל תרופות שאסור לי שיהיה באוכל ויטמין K (כי הוא ישנו בתרופות, כמו שאסור מוצרים שמורידים לחץ דם כי התרופות מורידות) ויש לי רשימה באילו דברים יש מינון הויטמין גבוה, באלו בינוני, ובאילו נמוך ומהנמוך אפשר לאכול הכל.
למרות כל התרופות הסיניות שיש להם (הם משנגחאי) אשתי שולחת לאמא של כלתי סיכות למכשיר בדיקת לחץ דם כי עם כל החידושים הם מפגרים מאוד בנושא הזה ואצלנו הסיכות חינם.
האבא סובל מחוסר הויטמין הזה ולכן שלחו לו את הרשימה והוא צריך להשתמש דווקא במצרכים שיש בהם הויטמין הזה במצב בינוני וגבוה.

ladybug4NLP

Active member
אז. האם אפשר להבין שכל מי שמקבל טיפול להורדת

לחץ דם גבוה-אסור לו ירקות עליים ירוקים?
אמי חולת לב ובעלי (להבדיל) סובל בלחץ דם גבוה.
אז לדעתך גם להם אסור?
ועדיין אשמח לרשימה מלאה ככל האפשר

הרבה בריאות

לא

דיברתי על זה שמי שסובל מאי ספיקת לב אסור לו לאכול צמחים שאוכלים את העלים הירוקים שלהם.
בעיות לחץ דם, מי שלוקח תרופות שמורידות את לחץ הדם, אסור לו לאכול מאכלים שמטבעם מורידים את לחץ הדם כמו למשל:שום,אוכמניות,רימונים. (אז נכון שפעם בשלושה חדשים אני קונה חצי קילו שפק שאשתי מחסלת חצי, ואני רגיל עוד מבית ההורים לאכול עם שום, אז זה לעיתים רחוקות כמו כן זה צריך להיום ביום שלא יוצאים מהבית.....)

מי שאסור לו לאכול מאכלים שיש בהם ויטמין K כי הם נוטלים תרופות שמורידות את הויטמין הזה (למשל נוטלי קומאדין) אז הנה הרשימה:

מאכלים שיש בהם כמות גדולה של ויטמין K -
ברוקולי , כרוב ניצנים, אנדיב (עולש), חסה אדומה, עלי חרדל, פטרוזיליה, תרד, מיונז, שמן קנולה, שמן סויה.

מאכלים שיש בהם תכולה בינונית של ויטמין K -
אספרגוס, אבוקדו, כרוב אדום, אפונה ירוקה, חסה, מרגרינה, שמן זית, תה ירוק, מלפפון חמוץ.

כל יתר המאכלים שיש בהם תכולה נמוכה מאוד שאיננה מזיקה כמובן אם לא מפריזים-
שעועית ירוקה גזר כרובית סלרי תירס מלפפון-ירוק-קלוף חציל פטריות בצל-יבש פלפל-ירוק תפוחי-אדמה דלעת עגבניה כרוב-חמוץ כרוב עלי לפת עלי סלק תפוח-עץ בננה אוכמניות ענבים אשכולית לימון תפוז אפרסק בשר אדום עוף מקרל שרימפס טונה הודו חזיר שמן-תירס שמן-בוטנים שמן-סומסום שמן-חמניות שמן-חריע חמאה-גבינת-צ'דר ביצים יוגורט שמנת-חמוצה קפה קולה מיץ-פירות חלב תה-שחור מים כעך לחם קמח שיבולת-שועל אורז ספגטי דגני-בוקר דבש ג'לטין חמאת בוטנים סוכר.

ladybug4NLP

Active member
תודה-ומה שייך מיונז לעניין

אם הוא עשוי מביצים ושמן (מהסוג שמותר?)

אני לא יכול לענות כי אני לא טכנאי מזון

אבל אני יכול להניח שהתרכובת שלהם ביחד יוצרת משהו לא מתאים
מה גם שבמיונז יש שורה של פרטים כימיים ואחרים בנוסף לשמן וביצים ואולי גם חרדל וכו.

mati40

New member
יש כדשור מסויים שאיני מכירה שאסור דברים

ירוקים,יש לי 2 חברות שהבעלים שלהם בגלל הסכרת לןוקחים את הכדור הזה

בריאות כולם

יוליקה

Member
מנהל
חבל לבלבל יוצרות

קומדין מקבלים מי שיש להם חשש לקרישי דם
או שעבר אירוע מוחי.

קומדין לחולי סוכרת?? עוד לא שמעתי.

קומאדין הוא אמנם מדלל דם ברמה גבוהה

מי שלוקח מדלל דם, איתו אסור לאכול מאכלים שהם מדללי דם טבעיים מהטבע כמו שום רימונים ואוכמניות.
אי ספיקת לב אסור ירקות עלים ירוקים. ובכלל זה מי שלוקח תרופות להורדת ויטמין K כמו תרופת הקומאדין, אסורה עליו הרשימה שהזכרתי לעיל ברמה הבינונית והגבוהה.

לאשתי יש סוכרת ולחץ דם והיא לא מקבלת קומאדין אלא תרופות מדללות דם ברמה נמוכה הרבה יותר.

לכן אצלנו בבית אין רימונים ואין אוכמניות, שום יש רק לבישול אשתי אומרת שהוא הופך למתוק בעיקר בחמין (אני לא טועם, בצל ושום אני אוכל רק חי) כמו כן אנחנו לא מחזיקים חסה ולא כרוב אדום וכו.
והמצחיק/עצוב הוא שכל הדברים שאסור לי, אני ממש מחבב.....

גם למשל תאנים שאני מאוד אוהב אני לא נוגע אבל הם בית חרושת לייצור אבנים בכליות .

במקום זה בעונה אצלנו כל הזמן יש סברס.
וסיפור מצחיק. בפעם הראשונה שאחיה של כלתי ביקר אצלנו, הוא לא רצה סברס, למרות שזה פרי מתוק וטעים ובריא. שאלתי למה, הוא אמר שאין לו סבלנות לירוק גרעין-גרעין, צחקתי והסברתי לו שסברס לוקחים ביס, מפרקים אותו בפה במעיכה (לא ללעוס אותו) ובולעים. הוא ניסה ומאז כשהוא בא אלינו (בערך פעם בשנה) הוא רוצה רק סברס. ראיתי בתמונות שיש סברס גם בסין אבל שם הם לא קוטפים אותם (גם בכרתים יש ואף אחד לא קוטף אותם) ויום אחד לקחתי אותו לשטח, הראיתי לו איך עושים כלי לקטיף ממקל וקופסה, גילגול בחול, ואחר כך קילוף ולמקרר. מאז הוא מבסוט שגם בסין יש לו סברס.

ladybug4NLP

Active member
כסכרתית אני לא מכירה שום כדור שאוסר אכילת

עלים ירוקים שקשור לסוכרת.

אולי לאנשים שיש להם מחלות רקע אחרות ובמקרה גם סוכרת

למעלה