בוקר טוב לשבת בבוקר

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר

כבר רואים את התנועה לכיוון הגלבוע...
מזג האויר החמים מוציא את כולם לטבע ולטיולים...
שתהיה שבת קסומה לכולם!!

ניומה

New member
במים יפים של סופ"ש אנשים נוהרים לטבע.

אתמול טילתי בשביל הסלט בחבל הבשור. למי שלא היה מאד מומלץ מוזיאון חקלאי חממה שבנו אותה ככיתת לימוד. משהו מאד ייחודי ומעורר התשאות וגאוה לאומית על המוח היהודי הממציא לנו פטנטים.
עוד מעט אצא לרחובות לתצפות בסרט "ברוקלין"
שבת שלום לכלם

מינהר

New member
ניומה, תהני מברוקלין. בבקשה תספרי א-כ

על מה הסרט, ואם שווה לראות.

אני קיבלתי ממוטקה כרטיסים לסרט ברוקלין

עדיין לא הלכתי, אולי גם לא אלך ואז אכתוב ואמסור פה
למי שתרצה את הכרטיסים, וזאת מכיוון שהבן שלי נוחת מחר ל10
ימים.

יוליקה

Member
מנהל
טיול בנחל אלכסנדר

יש שם גשר של צבים.... מבלים...ובדרך חזרה נרדמים במכונית....

אני נוסע עם הבן והמשפחה כשצריך הקפצת רכב.

היום לקחתי אותם לכביש הכניסה למכתש הקטן, באמצע הדרך מתחיל מסלול נחל צפית תחתון, הסברתי להם מה לראות ומה לעשות בדרך, ואז ראיתי כחמישים אנשים, גברים נשים וילדים אפילו בני 4 מתכוננים לבצע את המסלול.
זה כמובן חוסר אחריות מוחלט כיוון שילדים מתחת לגיל 10 לא לוקחים למסלולים קניוניים.

אמרתי לבן ולהזדרז לעקוף אותם כל עוד הם בהתארגנות, כי אם לא, המסלול של שעתיים וחצי יהפוך למסלול של חמש שעות.....

נסעתי לתחנת הדלק של צומת הערבה, בעזרת מכשיר הקשר בררתי את מסלול התקדמותם (טלפונים לא עובדים במסלולי הטיולים), ולקראת היציאה, נסעתי להמתין להם ביציאה מהנחל.

משם נסענו לאכול. בשני קבצי המלונות המרכזים של מלונות ים המלח, עלובים מלוכלכים ומוזנחים יותר מתמיד. פעם היו שתי מסעדות, היום באחד יש מסעדה עם 6 שולחנות, עלובה ומעוררת רחמים, המסעדה השניה "הורדוס" שהיתה מפורסמת, מוכרים בה רק פיצה ובירה ומוצרי ים המלח.

אכלנו צהרים במסעדת תחנת הדלק של ערד, מקום נחמד וראוי, מלא מפה לפה.
משם הביתה לפני התנועה של כל עם ישראל מהנגב למרכז.

נכון לגמרי

זה מתחיל מטיולים בכל הארץ והיכרותה דרך הרגליים, בדור שלי.
נהגנו לצאת בכל חופשה מבית הספר ל-"גיוס" בקיבוצים (סיוע לקיבוצים בעונה בוערת של דבר זה או אחר) וחסכנו כסף, לשכור משאית בחופש הגדול שתוביל אותנו לחבל ארץ מסויים, ותאסוף אותנו כעבור חודש, וכך גם למדנו למצוא מים ולהשתמש בצומח המצוי לכלכלה.

לא יקרה שאשב (למשל כשאני מחכה למשפחה שיצאו מהמסלול) באיזה מקום ולא אעזור לאנשים בייעוץ ומידע לגבי מסלול טיול.

כשאני שומע מישהו שאומר שהוא נוסע רק לגליל כי הוא אוהב ירוק בעיניים, אני צוחק. זה רק מראה כמה מעט הוא מכיר את הארץ וזה מה שהוא מלמד את ילדיו (היום אמרה ילדה בדרום אדום:"באנו לראות כלניות ולעשות מנגל".....).

בעיני, אני אוהב את כל הארץ, זו מולדתי, כאן נולדתי וגדלתי, כאן נלחמתי להגנה על המולדת ורבים מחבריי נהרגו במלחמות השונות או בפעולות גמול נגד הפדאיון, וכאן הקמתי את משפחתי.
למולדת אין תחליף.

ואני מנסה להסביר לאנשים שבכל מקום בארץ ניתן למצוא דברים מעניינים ומיוחדים, החל ממשחק ה-"סיג'ה" על המדרגה במצודת נמרוד בצפון,
טביעות רגלי הדינוזאורים בבית זית, במרכז
אתר הגזעים המבורזלים במכתש הגדול בצפון הנגב
ועד מלכודת הנמרים ושורת האקוסגירות (שבלולי ים מאובנים) בנחל שני באיזור אילת.....
ועוד

מדבר ? זה מקום מענין ושוקק חיים רבים של כל מיני בעלי חיים, וזה לא סתם שטח ריק מת. יש עתיקות, יש תצורות סלע מדהימות, יש אנשים שחיים במדבר, ויש המון סימנים לחיים בעבר במדבר (וכן, מי שיודע איך, מוצא מים במדבר)

זו הסיבה העיקרית שעסקתי בהוראת-דרך במשך מעל 50 שנה, כיוון שאני לא שומר בבטן דברים אלא אוהב להנחילם לאחרים (את המוזיליאום התת קרקעי מהמאה הראשונה לספירה בכפר נחום הכיר מי שנסע איתי לטיולים וביקר שם, והמידע עבר הלאה מאחד לשני והיום רבים מכירים אותו על קמרונותיו וסרקופגיו...) .

אני משוגע על כרתים אותה אני חוקר כבר 26 שנים, כיוון שזהו המקום בו החלה הציויליזציה האירופאית (כן, לא ביוון) הספר השני שלי עליה כבר בן 3585 עמודים וטרם סיימתי, יש לי שם המון חברים והטיסה הבאה שלי לשם תהיה ה-112.....

למרות זאת, אני מציין שכרתים היא הבית השני שלי.

מינהר

New member
מאיר, תאור נפלא. לא ידעתי שיש

טביעות רגל של דינוזאור בביר זית.

לא ביר זית - בית זית ליד ירושלים

נכנסים לישוב עד החניה של המועצה, מולה גן קטן, בתוך הגן שורה של טביעות רגלי דינוזאורים.
ניסו לעשות פעם מיזם תיירותי, וזה לא הצליח, עם ישראל מעדיף מנגל.....

מינהר

New member
מילה על קרטל הנסיעות של התלמידים לפולין.

האחראי על הקרטל נחקר עכשיו במשטרה. אבל תמיד היה ידוע שהנסיעות האלה יקרות יחסית לנסיעות אחרות. כבר לפני 17 שנים כשהציעו לבן שלי לסע מהתיכון זה נראה לי יקר וסרבתי. טיול חינוכי לא אמור להיות יקר מטיול רגיל. לקח כל כך הרבה שנים למרצע לצאת מן השק?
http://www.globes.co.il/news/docView.aspx?did=1001102051#fromelement=hp_firstarticle

פטנט עולמי מועבר לכם,

פטנט עולמי, לאחר שקניתי בקבוקי שמן מתיזים שנגמרו בצ'יק, אח''כ קניתי בעשרות שקלים מתיז שמן שלא התיז, מצאתי פטנט, קניתי בחנות מטיז מים קטן, שפכתי לתוכו שמן ובא לציון גואל , כל הסיפור עלה לי 3.90 ש"ח

למעלה