בוקר טוב לשבת בבוקר

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר

אמש, אנסו אותי... אבל לא הצליחו כי יש לי שלט בטלויזיה...
ערוץ 12 אופירה וברקוביץ אצלי לא משדרים הם מוחרמים אצלי
ערוץ 13 שרון גל ורני רהב... שני מגישים דוחים שראיינו את ביבי...
שרון גל מוטה פוליטית קטע כל שאלה של רני רהב שניראתה לו
פוגעת בביבי... עד שנמאס לי...
בערוץ הראשון הגיש את חדשות הערב ירון דקל... שראיין את לפיד פריז
וניסנ להתקיל אותו בכל שאלה... לא הצליח, לפיד ענה ישר ולענין ולא
נתן לדקל לסובב אותו...

אז בואו אספר לכם משהו יותר שמח!!
ילדי קנו לנו מתנת יום הולדת ארוחה ב"קימל בגלבוע" מסעדתו
של השף שאול בן אדרת.
זו היתה ארוחת טעימות משלל תבשילי המטבח של השף:
מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים...
מנות ראשונות בכמויות : לחם הבית עם מטבלים, סביצ'ה, ריזוטו, סלטים מיוחדים
עם גבינות עיזים... כל הזמן הביאו עוד ועוד...
מנות עיקריות... קציצות הבית מיוחדות בטעמן, סטק אנטריקוט, נתך קצבים, פילה בקר, דג סלמון...
קינוחים: פבלובה ממולאת בפירות, סלט פירות עם גלידה, ומלבי...
שתיה חופשית מכל הסוגים,
ולסיום קפה.
קשה היה לחסל את הכמויות אז באמת שרק טעמנו מכל דבר...

בן אדרת ידוע כשף טוב, אבל...

בעת פתיחת המסעדה הוא הצהיר שהבנין הוא של שייח טורקי מלפני מאה שנה.
אותו דבר הוא כתב על המסעדה שלו בתל אביב.
בזמנו כתבתי לו שמה שהוא כותב הוא דמיוני לחלוטין בנושא תל אביב כיוון שהמסעדה שלו נמצאת בבנין שהיה הבנין השני של משטרת תל אביב (הראשון היה במגדל המים יחד עם העיריה וכיבוי אש), לגבי הגלבוע זה כמובן שקר כי הוא בנה את המקום.. אני מקווה שבינתיים שינה את הכתוב.
אגב, פסל הסכין והמזלג בצומת בכלל הוצב לפני יותר מעשרים שנה על ידי נח.
אגב, לפני זמן מה, "גירוס פיתה" הוא טען שזו פיתה יוונית (לא, שווארמה בפיתה)

לגבי הטלויזיה, נקעה נפשי מהם מזמן:
לפחות 50% מזמן השידור הן פרסומות, וגם ביתר הזמן משודרות פרסומות, ואתה מבזבז את זמנך על פרסומות שלא מעניינות אותך וחוזרות ונישנות שוב שוב ושוב...
כולל כל מיני תרגילים מלוכלכים, כמו 10 שניות אחרי תחילת החדשות, רבע שעה פרסומות. בסוף התכנית רבע שעה פרסומות שמבתיימות 10 שניות לפני סוף התוכנית. , פרסומת קופצת בתחתית המסך שתופסת שליש ממנו, פרסומות קופצות שצד שמאל למעלה ומידי פעם מסתירות את פני האנשים, וזה בנוסף לשידורים חוזרים בלי סוף ושוב ושוב עד כדי קבס כשהם מתייחסים לציבור כאל מטומטמים כי הם שבויים כי זה כך בכל הערוצים , באר"הב למשל יש גם כך אבל יש ערוצים ללא פרסומות כמו למשל ערוץ סרטי המערבונים וכו וכו וכו

הבעיה שלי שאשתי רוצה לראות הכל, למרות שפעמים רבות היא בכלל מתייחסת לטלויזיה כאל רדיו כי היא לא מביטה בה.
הפתרון שלי להקליט מה שאני רוצה , ואחר כך לראות את הסרטים בלילה.

מינהר

New member
לאדרת אסור לחנטרש, שהבניין

הוא של שיח תורכי? או לכתוב --בסגנון שיח תורכי?

מינהר

New member
חזרתי משבתרבות מהמם בקרית אונו. קודם כל

היה חיים רמון, החביב עלי מכל הפוליטיקאים בפקחותו וחינו. אחר כך דובי וייסגלס ורוני מילוא, שהיו מודאגים מהמתקפה על שלטון החוק, ואמרו שהם בעד כחול לבן. הקהל מחא להם כפיים. ולבסוף מינה צמח שלא נשארתי לשמוע עד הסוף. היתה גם מקהלה של תל השומר, כולן שמנות. התפלאתי שהבי"ח לא דורש מהן לשמור על משקל תקין.

מינהר

New member
נימה, יש גם אפשרות רביעית.

בכל מקרה שליטה בטחונית ישראלית צריכה להיות ביו"ש , שלא נקום בבוקר עם טילים ובקבוקי תבערה על כפר סבא, נתניה ונתבג.
אגב, עכשיו מתווכחים בשלטון אם להקים שדה תעופה נוסף בצפון- התושבים מתנגדים- או בדרום- צהל מתנגד. אולי בשניהם??

אכן היתה שבתרבות יוצאת מין הכלל מענינת,

מינה ראיתי שהגעת מאוחר קצת ורציתי בסוף להגיד לך שלום כי ראיתי היכן התישבת אבל כבר לא היית.

בדקתי

בקימל בגלבוע מחקו את ההמצאה.

בקימל תל אביב מתעקשים על המקום שנמצא 130 שנה על בסיס בית של שיח טורקי.
הנה-
"הסיפור שלנו
המסעדה המקורית של השף שאול בן אדרת, קיימת כבר בת 22 שנה, מוסד תל אביבי ותיק וידוע בכניסה לנווה צדק.(ליד מגדל שלום-שמ) מאז הקמתה ועד היום היא שומרת על אופי כפרי-צרפתי אותנטי.
השולחנות, הכיסאות ואפילו רצפת המסעדה אומרים כולם כפריות, כשהתאורה הרכה והצבעים החמים מוסיפים לאווירה. קימל שוכנת בפאתי שכונת נווה צדק בתל אביב, בתוך מבנה בעל שורשים בני יותר מ-130 שנים, עוד מאז שהיה שייך לשיח' תורכי..."

ואני חשבתי שתל אביב הוקמה על חולות...

ע"פ המחקר שלי לתולדות המשטרה בתל אביב בספר "שוטרים מספרים", המבנה הוקם כמובן על חולות במקום שנקרא "כרם ג'יבלי", הוקם ב-1909 ע"י וייס שזה היה בית שני שלו במסגרת אחוזת בית, במקום הוא פתח את מלון "הרצליה" (יש סיפור על שוטר שהוזעק למלון כיוון שרוטנברג סרב למסור דרכונו לרישום) .

ב-1948 המלון נסגר ונפתח בו "מטה מחוז תל אביב" של המשטרה, משטרת-ישראל (המשטרה הוקמה ב-1921 כ-"משטרת תל אביב" וישבה במגדל המים ברחוב רוטשילד) .

לא שייח טורקי ולא 130 שנה ולא בטיח...

מינהר

New member
נחמד, שפירא. הבנק שלנו היה באחד העם 16,

ולא ידעתי שהיה של מזרחי, רק שמישהו פשט שם רגל והבנק קיבל את אחד העם 16-14-18 וגם את רוטשילד 7. בהשחר 6 היתה מסעדה תימנית שם אכלנו בשנות ה-70-80.
התמונה בשבילך.

מינהר

New member
חזרתי עכשיו ממסעדת פארוק, שם אכלתי עם

קבוצת הרמיקוב. כרגע פארוק נשלטת ע-י בוכרים.

למעלה