בוקר טוב לשבת בבוקר

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר

אתמול מלאו לנכדתי השלישית 9..
היום ניסע לשפלה לחגוג לה...
הילדה היא "תולעת ספרים" בלתי נילאית...
קניתי לה gift card מצומת ספרים היא ודאי תמצא לזה שימוש
היא רק בת 9 אבל כבר סיימה לקרוא את סדרת הארי פוטר...
אחותה בת ה-13 כבר קוראת אותו באנגלית....
אגב האהבה הגדולה לספרים אצל שתיהן נובעת מכך
שהצפיה בטלויזיה מוגבלת מאד אצלם...

יוליקה

Member
מנהל
למה אצלי??

השפלה, או שפלת יהודה, היא אזור גאוגרפי במעבר בין הרי יהודה למישור החוף. גבולותיה: במזרח - הרי יהודה - הרים תלולים וגבוהים, במערב - המעבר ההדרגתי למישור החוף, אלה ערי השפלה:
נס ציונה
רחובות
יבנה
בית שמש
מודיעין-מכבים-רעות
רמלה
לוד
הישוב אלעד
קריית גת
קריית מלאכי
גדרה
באר יעקב
זכריה

במקרה שלי זה המושב ניר צבי.

מינהר

New member
יופי, יוליקה. ניר צבי מקום נחמד. ונדמה לי,

שיש שם מוסך ענק של פורד ומאזדה. תהנו.
אגב, מי כבר הקים מהומה בפורום?

יוליקה

Member
מנהל
תקשיבו, אולי יש מי שמשתעמם

ומחפש אקשן...
הפורום נועד להחליף חוויות ורשמים שיכולים לענין אחד את השני,
מי שרוצה לעורר ריגושים ובדרך פוגע באיש כזה או אחר,
מקומו לא יהיה איתנו... שיחפש פורום אחר.
הבהרתי זאת לא אחת... וגם אם למישהו "התחלקה" מילה כזאת או
אחרת, זה לא נותן חופש התבטאות נגדו או נגדה...
מקווה שזה ברור ולא אזדקק יותר ל"מחיקון"...

נימה3

New member
יוליקה מזל טוב לנכדה.

תולעת ספרים זה טוב מאד מפתח ובעיקר מפתח את השפה. כי ידוע ששפה נקנית בעיקר בקריאה. ואני לא מתכוונת לשפת הדיבור היומיומית. קראתי היום דיון מענין האם לקריאת ספרים יש קשר לפשע. כלומר רוצה לאמר כי קוראי ספרים הם פחות פושעים, או יותר מוסריים. מה דעתכם?

כבר קריאת ספרים מכניסה את האדם לנישות אחרות מההרגל

אדם קורא הוא גם אדם חושב, זה אוטומטי, ואדם חושב יודע שהשכלה נותנת לו דלק לחיים מעניינים.

ושוב הכל ענין של "שבע שנים מהבית".
אצלנו תמיד קראו ועד היום. (אשתי בולעת ספרים, ואני עסוק יותר בכתיבה או קריאת ספרים בהתאם לנושאים שאני כותב).
אשתי הלכה לעשות ספונג'ה בחדרי מדרגות כדי לקנות ספרים לילדים
הילדים למדו מאיתנו להתייחס לספרים ברצינות, בזהירות הנדרשת
הם ראו אותי מבצע עבודות מחקר, והיה להם ממי ללמוד ואחר כך התוצאות ניכרו בבית הספר עם ציונים של מינימום 85.

לעומת זאת ראיתי משפחה קרובה, אף אחד שם לא קורא ספר ולא עיתון, רק צופים בטלויזיה כל היום. אנשים ריקים וריקניים, האשה מעולם לא תמכה במשפחה בעבודה בחוץ למרות העוני, הבעל היה נח לו להתבטל בלשכת המס של ההסתדרות , שנסגרה ב-5.7.1994 ומאז מתבטל מרצון...
הילדים? שתי הבנות התחתנו עם תפרנים, הבן סבל מוביל מחשבים במשאית.....
איש מהם לא היה בתיכון...
ואיש מהם לא שירת בצבא.....

בבחירות כמובן כל משפחתי המורחב הצביעו למען התקווה לכחול-לבן,
כל בני משפחתם הנרחבת הצביעו כמובן לניתאי.....

מינהר

New member
נימה, בהחלט, קריאת ספרים איכותיים מבורכת.

אבל גם אם נכנסים לקריאה דרך חסבמה, ציפופו, קופיקו זה מבורך. גם סיפורי התנך מלמדים הרבה על החיים והעולם. משא ומתן, איך מדברים עם בעלי שררה ועוד.

מינהר

New member
יוליקה, אקמולית היא מעוטף עזה. לדבריה העליבו

פה את ישובי העוטף וקראו להם אספסוף. היא לא בחרה בנתניהו. למה היו צריכים להעליב אותה? [גם אם כן בחרה בנתניהו לא היו צריכים להעליב אותה.]
גם את גל מינץ העיפו מפה כי העז לחלוק על מישהו כאן. למה?
בעניין פוחצבסקי- אני לא זוכרת אם הגזים, לכן לא אומר דבר.
כל אדם שיעז להביע דעה נוגדת לשל איקס יגורש ויוכפש שהוא טרול?

יוליקה

Member
מנהל
אל תהיי מליצת יושר למי שאינך מכירה

אני מנהלת את הפורום כבר 11 שנה... ומזהה את הטרולים, גם לפי ניסוח כתיבתם... וגם לפי דפוס התנהגותם... תסמכי עלי... שאינני מוחקת כל כך מהר, נותנת צ'אנס, ואם מסרבים להתמזג באופי הפורום, אני מעירה ורק אחרי זה מוחקת... ואם גם אחרי מחיקה ממשיכים להציק ולפגוע, אני חוסמת לתקופת ניסיון....

יוליקה

Member
מנהל
ומי את??

מעניין שאחרי שאני חוסמת,
מופיעה חדשה עם כינויי חדש...

מינהר

New member
בעיני אקמולית, שואלת השאלות , גל מינץ דיברו

לעניין. לא נראים טרולים, ואם איננו מכירים אותם, אז נכיר.
לדעתי מי שמתבטא בגסות בפורום זה לא הם.
ובעניין הבחירת-- מותר לאנשים להצביע לנתניהו, ועדיין נכבד אותם, כמו שאנו מכבדים את מי שהצביע לכחול.
אני עוד לא יודעת אם כחול היו מוותרים על שטחים, נתניהו והליכוד ככל הידוע לא ששים לזה.
איך אמרה העיתונאית, שראיינה את אשתו של ישראל כץ גסת הרוח -- אנו עוד נתגעגע לשרה נתניהו. אז זהירות בבקשה.

יוליקה

Member
מנהל
כשמישהו נכנס לפורום חדש

ותוקף מי ממשתתפיו - הוא טרול!!
כשמישהו רוצה להשתתף ולקחת חלק בפורום,
הוא קודם מברך את הקיימים מציג את עצמו ואז לוקח חלק בדיונים...
האנשים שאת כל כך יוצאת להגנתם...פעלו ההפך!!

כיוון שאולי לא היה ברור למישהו

הבהרתי במפורש שמדובר בעוטף עוטף עזה, הבהרתי שאני מדבר על הערים שמסביב - אשקלון, אשדוד, באר שבע, אופקים, נתיבות, שדרות.
הצביעו שם סביב 45% לליכוד, ו-85% למפלגות הימין בסך הכל.

בעוטף עזה הצביעו 38%-54% כחול לבן.

אז יש מי שחוטף וממשיך לתמוך בשלטון המושחת, ויש מי שחוטף ומחפש שינוי.

בשורה התחתונה, ממשלות ישראל לדורותיהן, לא היו מוצלחות בהגנה על המדינה מפני הטרור וזה בלשון המעטה.....

אני מסתובב בעולם וכשאני שומע תרעומת על ישראל, אני תמיד שואל מה הם עושים אם מדינה שכנה היתה מפציצה אותם משך 14 שנה, התשובה תמיד "היינו מוחקים אותם".

בכרתים אוהבים את ישראל, אבל יש ששואלים למה אנחנו גוזלים מהערבים אדמות (כי זה מה שמספרים להם) ומכיוון שכולם שם אורטודוקסים, אני שואל אם מאמינים באלוהים ובברית הישנה, התשובה תמיד כן.
ואז אני מצטט מהתנ"ך- "

יד וַיהוָה אָמַר אֶל-אַבְרָם, אַחֲרֵי הִפָּרֶד-לוֹט מֵעִמּוֹ, שָׂא נָא עֵינֶיךָ וּרְאֵה, מִן-הַמָּקוֹם אֲשֶׁר-אַתָּה שָׁם--צָפֹנָה וָנֶגְבָּה, וָקֵדְמָה וָיָמָּה. טו כִּי אֶת-כָּל-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-אַתָּה רֹאֶה, לְךָ אֶתְּנֶנָּה, וּלְזַרְעֲךָ, עַד-עוֹלָם.
בראשית יג יד

ז וַהֲקִמֹתִי אֶת-בְּרִיתִי בֵּינִי וּבֵינֶךָ, וּבֵין זַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ לְדֹרֹתָם--לִבְרִית עוֹלָם: לִהְיוֹת לְךָ לֵאלֹהִים, וּלְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ. ח וְנָתַתִּי לְךָ וּלְזַרְעֲךָ אַחֲרֶיךָ אֵת אֶרֶץ מְגֻרֶיךָ, אֵת כָּל-אֶרֶץ כְּנַעַן, לַאֲחֻזַּת, עוֹלָם
בראשית יז ז-ח

ואז אני שואל אותם: אם הארץ הובטחה לאברהם (בערך 1948 לפנ"הס), אין גנבנו אותה מהערבים שהגיעו לארץ רק 2570 שנה מאוחר יותר, ב-622 לספירה ???
כמובן שלאיש אין תגובה, אבל הנושא ברור.

הבעיה שאין באמת הסברה ישראלית בחו"ל, הדיפלומטים עסוקים מידי במסיבות קוקטייל ובהתחנחנות...

tamarsharoni

New member
כגודל הציפייה גודל האכזבה .

נורא התאכזבתי מתוצאות הבחירות , מה גם שהינו צריכים עוד קצת מאמץ , והכל היה נראה יותר טוב . אבל לדעתי זה הישג אדיר , מה שכחול לבן בהנהגת גנץ הצליח להגיע .שימשיך כך .
אינני יודעת אם קראתם , אז אספר ומי שמכיר מכיר .
הגיע שדר מהחללית בראשית , עם הכיתוב . "אם ביבי מנצח בבחירות , אני מתאבדת"
שבוע טוב גם לכם , תמר .

נכון מאוד

אני חי מספיק שנים כדי להגיע למסקנה, והתאכזבתי מאוד מהפוליטיקה העלובה של שקרנים רמאים נוכלים וגנבים. של פוליטיקאים שעושים רק לטובת עצמם ומוכרים את המדינה לכל המרבה בנקודות אלקטוראליות.
נכון, מעולם לא היתה הפוליטיקה נקיה, אבל מיאוס כמו בממשלה הזו, מעולם לא היה.

הפעם החלטתי להצביע בתקווה שאולי נצליח להציל את המולדת, ולדעתי הפרטית 35 המנדטים של כחול לבן (1.150.000) נבעו מאותה סיבה.
ולמרות האמירות של ניתאי על נצחון מופלא, זה כמובן שקר מוחלט, הוא למעשה נחל מפלה תודעתית קשה עם נצחון טכני, כחול לבן להיפך.

ממפלגה של רוב מי שאינם פוליטיקאים הגיעה לאן שהגיע, זה מצב מצויין רק חבל שבגלל מי שלא בא להצביע היה כשלון טכני שיעלה לנו ביוקר רב, בעיקר למי שאיכפת מהמולדת ולמשלמי המיסים שעוד חלק נכבד מכספם ילך לפרזיטים העבדקנים......

ושלא תאמרו שלא נאמר, מומחי כלכלה טוענים שהמדיניות של פיזור מיליארדים רבים למי שאינם תורמים למדינה, תהיה פיגוע כלכלי שלא ברור אם המדינה תתאושש ממנו

אבל ניתאי כבר יהיה באר"הב אהובתו ויצחק כל הדרך לבנק.....

חבל רק שהחילונים שיכלו לשנות את המפה העדיפו לנסוע לטייל במקום להצביע (חוץ ממי שהצביע), והתוצאה ברורה.

קראתי את המצע של יהדות התורה ודרישותיהם, זו בפירוש הכרזת מלחמה על הציונות, והכרזת צעד קלגסי למיגור החילוניים במדינה.
והרי לשם כך קמה התנועה החרדית במאה ה-16, והם עיקבים ויש להם המון סבלנות.....

ממש מעניין

קראתי את מילותיך ואת התגובות להן.
אני מאשקלון - ו....
גם קוראת ספרים,
גם מאזינה למוסיקה קלסית, ילדיי בוגרי תארים מתקדמים ועדיין - לשיקוליי אם ולמי להצביע.
אינך צריך לכנות את מי שמתנגד לך בשמות לא ראויים.
חבל שאקמולית נמחקה, דוקא היא רשמה דברי טעם.

למעלה