בוקר טוב לשבת בבוקר

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב לשבת בבוקר

למישהי יש מתכון מה עושים עם אספרגוס טרי??
אני מאד אוהבת אספרגוס אבל קונה אותו מוכן בצנצנות...
כעת קניתי חבילה ירוקה טריה, אבל לא יודעת איך להכין!
 

tamarsharoni

New member
שבת שלום , כן , לי יש .

תכתבי : מתכון לאספרגוס טרי, יעלו כמה מתכונים . בגלל חוסר נסיון באספרגוס אינני יכולה להמליץ , אבל הראשון נראה לי פשוט , קל להכנה וקליל כתוספת למנה הכבדה . בהצלחה וספרי איך עשית ומה יצא , בתאבון .
 

tamarsharoni

New member
האם מישהו יודע , אם קופ"ח כללית משתתפת/עוזרת ברכישת משקפים ?

 
תמר


לשאלתך בעניין משקפיים, לי ידוע שקופ"ח מושלם, עוזרים במכשירי שמיעה,
במדרסים, הפשוטים ביותר, במשקפים אין לי מושג, אבל הכי טוב זה לצלצל
למזכירות קופ"ח ולשאול וכשתקבלי תשובה, תיידעי גם אותנו.
 

הדסהש1

New member
בקשר למשקפיים אני יודעת

שעד גיל 18 יש הנחות משמעותיות.לגבי הגיל ה 3 אין הנחות.
 

יוליקה

Member
מנהל
חזרתי כרגע מטיב טעם בקיבוץ מזרע

בחיים לא ראיתי שם צפיפות כזאת...
בקושי מצאתי חניה, ועגלה פנויה, החנות היתה בצפיפות מקסימלית...
כולם באו להשלים קניות...
אני בעיקר נהניתי מהמאפיה שלהם... לחמניות מיוחדות שאני אקפיא
כי הן יהיו מצויינות לדג חריימה...
 
אני מכיר את המקום עוד כשהיה בחיתוליו

קיבוץ מזרע החל לגדל חזירים, ואז הם פתחו קיוסק קטן ממש ליד שער הכניסה לקיבוץ בצד ימין, ומכרו בעיקר מוצרים כמו שפק ונקניקיות.
כמובן שהוריי היו לקוחות קבועים שם.

משך השנים הם התרחבו למה שרואים היום והמקום הפך לדחוס ולא נח, ולכן אני לא מבקר שם אלא קונה בחנות "רוסית" בשכונה את השפק ועוד מוצרים מצויינים כמו סלט חצילים עם ירקות או חמוצים מיוחדים שלהם שהם לא בחומץ (תסיסת פירות) אלא בתחמיץ (תסיסת ירקות) זה טעים רק שהטעם שונה וצריך להתרגל אליו.

אגב, מי שעוד זוכר, את הפרות היינו מאכילים בתחמיץ שהיה כינוי לשאריות של ירקות.....
 

יוליקה

Member
מנהל
אני גם קונה כל השנה במעדני רוסמן

יש בעפולה סניף מצויין.
הפעם הלכתי למזרע, כי רציתי את המאפייה שלהם
והיו חסרים לי ירקות שאזלו בסופר...
החמוצים של הרומנים זכורים לי מדימונה, הם היו מחמיצים אבטיח..
 
נכון, אצלנו היו מחמיצים כל ירק ופרי

רק שאצלי לא הצליח אפילו מלפפונים להחמיץ, ולא משנה כמה הסבירו לי...

יותר מזה, לא היו אז מזגנים, ובקיץ ההורים היו תולים על התריסים סדין רטוב ומפעילים מולו את המאוורר, כך שתתקבל קרירות מה. (באילת היו מקררים את הבתים עם ממטרות על הגג, זאת אני זוכר מירח הדבש שהיה בסוף-שבוע...)

סבתא שלי היתה גורמת לתחושה של נעימות בחום, כאשר נהגה כל יום לחצות מילון קטן ולהניח את החצאים על אדן החלון במטבח...
 

אפרת10511

New member
יש לי מתכון מנצח

אני חולטת את האספרגוס במים רותחים מספר דקות
לא לפני שקיצרתי את הגבעולים.
לאחר מכן אני מעבירה אותם לקערה עם קוביות קרח
ואז לתבנית , מזלפת מעט שמן זית ומלח גס
לאפות מספר דקות
לאכול ולהתענג.
 
למעלה