בוקר טוב לשבת מקווה שתהייה חמימה יותר.
שמש|

הדסהש1

New member
בוקר טוב לשבת מקווה שתהייה חמימה יותר.
שמש|

אין לנו שום תוכניות לשבת..אנוח ואגמור את עיתון השבת.
יום נאה לכולם.

הדסהש1

New member
הספקתי לגמור לקרא את מוסף ידיעות לשבת.

ויש 2 מאמרים שתפסו אותי..אשתו של ספי ריבלין מספרת 3 שנים לאחר מותו על חייהם והתמודדות עם מחלתו במשך 20 שנה..והיא חיה בצילו רוב החיים שלא היו קלים..
בשנים האחרונות היא חזרה ללמוד אומנות והיא עוסקת בזה עכשיו..בחודש מרץ לקרת פורים נערך כל שנה פסטיבל הצחוק על שמו...
והמאמר השני היה על שילוב ילדים בעלי תסמונצ דאון בגיילאי 10-16 בתצוגת אופנה לילדים של חברות עולמיות..כדי לשלב אותם בחברה..וכל ילד מספרמה הוא רוצה להיות שיהיה גדול..הבעיה היא שמעל גיל 18 הם יוצאים ממערכת החינוך ונשלחים למקומות עבודה מיוחדים שלא תמיד מספקת את צורכי הילד ויכולתו..

שי1951

Member
שבת יפה וחמימה לכל הפורום
כמה חיוכים

שבת יפה וחמימה לכל חברות/חברי הפורום, והרבה בריאות
לכולם

כמה חיוכים
בקובץ
(מסג וורד) המצורף.

yaely2

New member
מנהל
שבוע טוב - מחקר

המון בריאות לנו, אני הכנסתי כאן מחקר שנערך ומזכיר מאוד התנהגות דומה להתנהגות בני אדם.

מחקר שנערך:

הכניסו לכלוב 4 קופים. במרכז הכלוב הציבו סולם ומעל הסולם תלוי אשכול בננות צהוב ובעל ריח ניחוח.
איך שנסגר הכלוב קפץ אחד הקופים על הסולם ומשם כמובן לבננות, אלא שברגע שאצבע הקוף נגעה בבננה, הציפו החוקרים את הכלוב במי קרח והקופאים החלו לרעוד מקור.
החוקרים המשיכו באותה דרך היינו, הצפת מי קרח ברגע שקוף נגע בבננות עד שהיו בטוחים שהקופים הבינו שלא נוגעים יותר בבננות.
אף על פי שהחוקרים החליפו יום יום את הבננות כדי שהבננות תשארנה טובות ומושכות, אף קוף לא התקרב אל הבננות.
עכשיו הוציאו החוקרים קוף אחד והכניסו במקומו קוף שלא חווה את חווית מי הקרח. הקוף החדש מיד קפץ על הסולם ואיך שניסה לעלות התנפלו עליו כול 3 הקופים והיכו אותו עד זוב דם. הקוף לא ידע למה ולמה.
יום אחרי זה הוציאו החוקרים עוד קוף והכניסו במקומו קוף חדש. גם הקוף הזה קפץ על הסולם וגם עליו התנפלו ובעיקר היכה אותו הקוף החדש מאתמול, זה שלא ידע בכלל במה מדובר
שוב הוציאו החוקרים קוף שחווה את המים הקרים ושמו במקומו קוף חדש, עד שלא נותרו בכלוב קופים שחוו את חווית המים.
את הבננות מחליפים מידי יום, אבל אין מי שנוגע בהם, בכול פעם שמוסיפים קוף שאין לו מושג מה הלך כשהוא מתקרב לסולם מכים אותו מכות רצח, ואף אחד לא יודע למה.
מה אתם חושבים דומה להתנהגות בני האדם?

יעלי

ערב טוב

תודה לכל מי שנכנס לפורום, שייקה תודה על החיוכונים, יעל'י תודה על החידה
המורכבת מידי למוח הזקן שלי, אני רק יודעת שאנשים לא לומדים לקח,
הדסה, גמני קראתי את כל המוספים ואת כל מה שמעניין אותי בעיתון,
לא כל המאמרים מענינים אותי, אז אני מתחילה ומפסיקה, הסיפורים האנושיים
מאד מעניינים אותי, אז גמני קראתי את הסיפור של אשתו של ספי ריבלין
ודי ריחמתי עליה, קישרתי את המצב שלה עכשיו אחרי מותו, למאמר של
ליהי לפיד "לא בא לי", היא עשתה מספיק למענו ולא תמיד הוא העריך
את זה, כי האמנים למען האמת, הם מאד אגוצנטרים וחושבים רק על
עצמם, אז עכשיו היא החליטה שיותר לא יכתיבו לה איך ומה לעשות,